Prajitura racoritoare cu lamaie

de mioritica in Prajituri, 12 Iun 2011 | 6671 vizualizari

 

INGREDIENTE

blat :
  • 10 oua,
  • 10 linguri de zahar,
  • 12 linguri de faina,
  • 4 linguri de apa minerala,
  • 4linguri de ulei;
  • un praf de copt,
  • 2 linguri e cacao,
  • esenta de rom
Crema:
  • 1 litru de lapte,
  • 6 linguri de faina,
  • 1 lingurita amidon,
  • 12 linguri de zahar,
  • un pachet de margarina,
  • 2 lamai,
  • o esenta de vanilie
  • 2 pachete biscuiti Piknic
Portii: 48
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura racoritoare cu lamaie:

Separam oualele ,batem albusurile spuma,adaugam zaharul cate o lingura pe rand,punem apa minerala si uleiul peste galbenusuri si le amestecam bine,apoi le punem peste albusuri.Faina se amesteca cu praful de copt si cacaoa,se pune faina incet peste toata compozitia,se pune hartie de copt in tava mare de la aragaz si se pune la cuptor pana trece testul cu scobitoarea.


Crema: laptele se pune pe foc,se incalzeste pana la punctul de firbere.Faina ,zaharul si amidonul se amesteca, si se pune peste lapte, mestecand continuu sa nu se faca cocoloase.Dupa ce s-a ingosat se pune margarina,coaja de lamaie,si zeama de la o lamaie si esenta.


Dupa ce s-a racit blatul, se insiropeaza cu un pahar (200ml) de suc,se pune crema calduta,apoi biscuiti unul langa altul.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura racoritoare cu lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T820E

- 15 %
269.99 lei
229.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

deyutzky 1

29.03.2012, 11:37

La multi ani!!

Rocsi 1

29.03.2012, 11:50

La multi ani!!

mirela0911 1

29.03.2012, 20:48

La multi ani!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

9900 puncte

RODIMUR

9020 puncte

 merisor

6430 puncte

Rocsi

6050 puncte

Constelatialeu

6010 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Naut cu spanac si oua
  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

RETETA RECOMANDATA
Yogurt waffles