Chec umed cu coacăze și ciocolată

de Rita Ilies in Prajituri, 30 Mar 2015 | 827 vizualizari

 

Recunosc! Nu sunt cel mai mare fan al checurilor pentru ca nu-mi plac prajiturile seci, dar acest chec este minunat. Este umed dar și pufos, are o aroma placuta de anason și este plin de coacaze. Unde mai pui ca este acoperit cu un strat generos de ciocolata. prepara rapid și se consuma la fel de repede. :) Nu e nici multa munca cu el, deci e perfect!

 

INGREDIENTE

  • 200 g făină
  • 150 g zahăr
  • 100 g unt
  • 125 ml lapte călduț
  • două ouă
  • 300 g coacăze ( eu am folosit coacăze roșii și negre din congelator pe care le-am dezghețat și le-am strecurat )
  • 50 g portocale confiate
  • o linguriță cu pudră de anason
  • o jumătate de linguriță cu praf de copt
  • o jumătate de linguriță cu bicarbonat
  • un praf de sare
  • un plic cu zahăr vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec umed cu coacăze și ciocolată:

Mixam untul moale impreuna cu zaharul și adaugam ouale treptat. Apoi adaugam zaharul vanilat, praful de sare și pudra de anason.



In continuare adaugam jumatate din cantitatea de faina, mixam, dupa care adaugam jumatate din cantitatea de lapte calduț.



Omogenizam, apoi adaugam restul de faina, praful de copt și bicarbonatul, apoi restul de lapte și mixam crescand treptat viteza.



Eu am folosit o tava rotunda pentru checuri pe care am uns-o cu unt din abundența. Daca folosiți o tava dreptunghiulara puteți s-o tapetați cu hartie de copt.



Turnați in tava jumatate din compoziție, apoi jumatate din cantitatea de coacaze și portocale confiate, apoi cealalta jumatate din compoziție și restul de fructe.



Introduceți tava in cuptorul preincalzit și coaceți checul timp de 50 de minute - o ora la 180 de grade. Faceți testul cu scobitoarea.



Lasați checul sa se raceasca in tava, iar intre timp pregatiți ganache-ul de ciocolata din 70 de grame ciocolata cu un conținut mare de cacao și 50 ml smantana lichida. Le omogenizați pe bain-marie apoi adaugați o lingurița cu unt și amestecați inca puțin pentru a-l incorpora. Scoateți checul din tava și ornați.



Noi n-am așteptat ca sa se raceasca prea bine, pentru ca suntem pofticioși, nu alta. :)



Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec umed cu coacăze și ciocolată" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

dantes 1

31.03.2015, 13:40

Delicios!

mirela0911 1

31.03.2015, 13:49

Ce de fructe, bun trebuie sa fie!

tarasmariana 1

03.04.2015, 05:58

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Musaca cu piure de cartofi
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

RETETA RECOMANDATA
Chec umed cu rahat