Chec umed cu branza si afine

de simona72 in Prajituri, 4 Mai 2015 | 10654 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 oua mici de tara
  • 1 praf de sare
  • 8 linguri zahar brut
  • 1 plic esenta vanilie bourbon Finesse
  • 50 ml ulei de floarea soarelui
  • 200 gr branza dulce de vaci
  • 250 gr faina
  • 1 plic praf de copt
  • 200 gr afine(congelate am folosit eu)
  • 1-2 linguri zahar brut pentru deasupra
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec umed cu branza si afine:

Ouale intregi, se mixeaza impreuna cu praful de sare si zaharul brut pana se deschide la culoare si devine ca o crema. Se adauga esenta de vanilie si treptat uleiul, ca la maioneza. Branza o zdrobim cu furculita, iar faina o amestecam cu praful de copt.

Adaugam treptat branza peste ouale mixate, amestecam usor cu o spatula sau mixam la viteza mica pana incorporam toata branza.

Adaugam treptat faina mixand la viteza foarte mica sau amestecam cu un tel tip para, ideea este sa scoatem cat mai putin aer din compozitie. Adaugam afinele oprind doar cateva sa punem deasupra, pe chec.

Amestecam cu o spatula in aluatul de chec cu afine, punem aluatul intr-o forma de chec tapetata cu ulei si faina, deasupra punem afinele oprite si putin zahar brut pentru a forma o crusta deasupra. Dam tava la cuptorul incins la 160 grade pentru 45-50 minute.

Lasati sa se racesaca, portionati si serviti. Sa va fie de folos!!

TIPS-URI

1

coaceti checul la temperatura medie inspre mica pentru a se coace bine si in interior si a capata o crusta frumoasa deasupra

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec umed cu branza si afine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

deyutzky 1

04.05.2015, 21:14

yum yum yuuum

miki_a 1

04.05.2015, 23:03

Multumesc!

Merisor 1

05.05.2015, 07:34

Yummm, ce bunatate! Si cum arata cu afinele alea prin el!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Chec cu albusuri si nuca