Tarta cu mere si bezea

de Lily_Musat in Prajituri, 26 Iun 2009 | 29587 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 10 linguri de zahar rase (pentru blat)
  • 8 linguri de zahar rase (pentru glazura de bezea de deasupra tortului)
  • 10 linguri de ulei
  • 10 linguri de lapte
  • 12 linguri de faina
  • 1 plic de praf de copt
  • 1 kg mere  
Portii: 14
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mere si bezea:

Se separa albusurile de galbenusuri. Se bat cu mixerul galbenusurile cu zaharul (10 linguri) pana se dizolva bine. Se opreste mixerul si se ia o lingura de lemn. Se adauga uleiul putin cate putin si se freaca cu lingura de lemn energic.. Se pune putin lapte si se amesteca cu lingura, se pune putina faina si se amesteca bine cu lingura pana cand se termina ingredientele (Faina se amesteca intr-un castronel cu praful de copt).

Se incinge cuptorul cu are cald (electric) la 180 grade si pe gratarul din mijloc punem tava cu blatul pregatit (tava am tapetat-o cu hartie in prealabil).Setam ceasul sa sune la 15 minute. Blatul nu se va coace de tot.

Intre timp pregatim merele pe care le-am razuit dinainte san e apucam de blat. Punem 3 linguri de zahar intr-o cratita si il caramelizam. Punem merele peste zaharul caramelizat si amestecam bine pana cand se topesc merele.

Scoatem blatul din cuptor si punem merele. Albusurile de la oua le frecam cu 8 linguri de zahar si punem si un praf de sare ca sa se intareasca bine. Intindem peste stratul de mere stratul de bezea si bagam iarasi in cuptor pentru 10 minute, pana cand se rumeneste.

Dupa ce se rumeneste pe deasupra tortul se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mere si bezea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

Bucataras Dragos 1

27.06.2009, 21:06

am incercat si eu reteta asta mai demult si intradevar e delicioasa ... combinatia de mere cu bezea

ANCA 1

21.05.2010, 11:47

La multi ani!! sa fii sanatoasa si fericita!!

miremirc 1

21.01.2013, 11:23

Super buna tarta !

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Panda