Tarta cu mere si bezea

de Lily_Musat in Prajituri, 26 Iun 2009 | 19610 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 10 linguri de zahar rase (pentru blat)
  • 8 linguri de zahar rase (pentru glazura de bezea de deasupra tortului)
  • 10 linguri de ulei
  • 10 linguri de lapte
  • 12 linguri de faina
  • 1 plic de praf de copt
  • 1 kg mere  
Portii: 14
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mere si bezea:

Se separa albusurile de galbenusuri. Se bat cu mixerul galbenusurile cu zaharul (10 linguri) pana se dizolva bine. Se opreste mixerul si se ia o lingura de lemn. Se adauga uleiul putin cate putin si se freaca cu lingura de lemn energic.. Se pune putin lapte si se amesteca cu lingura, se pune putina faina si se amesteca bine cu lingura pana cand se termina ingredientele (Faina se amesteca intr-un castronel cu praful de copt).


Se incinge cuptorul cu are cald (electric) la 280 grade si pe gratarul din mijloc punem tava cu blatul pregatit (tava am tapetat-o cu hartie in prealabil).Setam ceasul sa sune la 15 minute. Blatul nu se va coace de tot.


Intre timp pregatim merele pe care le-am razuit dinainte san e apucam de blat. Punem 3 linguri de zahar intr-o cratita si il caramelizam. Punem merele peste zaharul caramelizat si amestecam bine pana cand se topesc merele.


Scoatem blatul din cuptor si punem merele. Albusurile de la oua le frecam cu 8 linguri de zahar si punem si un praf de sare ca sa se intareasca bine. Intindem peste stratul de mere stratul de bezea si bagam iarasi in cuptor pentru 10 minute, pana cand se rumeneste.


Dupa ce se rumeneste pe deasupra tortul se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mere si bezea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

Bucataras Dragos 1

27.06.2009, 21:06

am incercat si eu reteta asta mai demult si intradevar e delicioasa ... combinatia de mere cu bezea

ANCA 1

21.05.2010, 11:47

La multi ani!! sa fii sanatoasa si fericita!!

miremirc 1

21.01.2013, 11:23

Super buna tarta !

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Placinta de dovleac