Cosulete cu prune si crema de vanilie

de T I M E A in Prajituri, 31 Aug 2012 | 2175 vizualizari

 

Pentru ca inca suntem in sezonul prunelor, incerc sa profit din plin de ele. Am facut aceste mici cosulete si inca mai am in plan cateva prajituri cu prune. Si chiar daca se gata prunele din piata am cateva pungi de rezerva in frigider :)

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 125 gr margarina
  • 2 linguri zahar
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • un varf de sare
  • 2 linguri apa rece
  • 200-250 gr faina
  • coaja de lamaie
  • Pentru umplutura:
  • 40-45 prune
  • 10 lingurite zahar
  • scortisoara
  • crema de vanilie (eu am folosit crema de vanilie de la Dr. Oetker)
  • 250 ml lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cosulete cu prune si crema de vanilie:

Pragatim un aluat din ingredientele de mai sus pe care il tinem la frigider aprox o ora.


Intindem aluatul si decupam cercuri mai maricele pe care le asezam in forme


Umplem formele cu prune, cam 4-5 jumatati in fiecare, apoi punem cate o jumatate de lingurita de zahar si scortisoara. Dam la cuptorul preincalzit la 175 grade timp de 35-40 minute.


Scoatem tava din cuptor si lasam sa sa raceasca, dupa care scoatem cosuletele din forme.


Pregatim crema de vanilie conform instructiunilor de pe ambalaj si umplem fiecare cosulet cu crema.


Pastram la rece.


Un desert usor, racoros si placut!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cosulete cu prune si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (32)

T I M E A 1

01.09.2012, 18:05

Alina ma bucur ca iti plac

mena29 1

02.09.2012, 16:55

Plac si mie

T I M E A 1

02.09.2012, 21:52

Ma bucur Mena

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu firmituri, gem si prune