Cozonacei mici crosetati cu nutella si stafide

de Sylvia in Prajituri, 27 Sep 2010 | 4543 vizualizari

 

Am mai facut o data aceasta forma de briose atunci dupa reteta originala luat de pe blogul d-nei Gabriela Cara . Pentru ca am ramas fascinata de forma obtinuta mi-am indeplinit dorinta si dupa acelasi model am crosetat niste cozonacei mici facuti dupa reteta ( de la Ari cu blogul cucina-jugariu ) care zic eu e cea mai gustoasa retet de cozonaci din cate am gustat.

 

INGREDIENTE

  •  Avem nevoie  pentru aluat  de  :
  • 2 plicuri drojdie uscata sau 50 grame de drojdie proaspata ( eu am pus proaspata ca p prefer )
  • 375 ml lapte cald,
  • 160 grame de zahar,
  • 2 oua mari la temperatura camerei,
  • 2 galbenusuri la temperatura camerei, 
  • 780 grame de faina ( zice reteta la mine mereu se cere parca mai multa adaugati cat sa puteti lucra aluatul )  , 
  • 1 lingurita sare, 
  • 200 grame unt,
  • eu am mai adaugat coaja de portocala. 
  • Pentru umplutura
  • nutella si stafide
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonacei mici crosetati cu nutella si stafide:

Aluatul l-am facut cu masina de facut paine si l-am lasat la dospit 2 ore.


Dupa ce a dospit bine aluatul am format din el bile mici pe care le-am aplatizat si am pu putina nutella.


Inchidem bila si aplatizam din nou bila cu ruloul de patiserie ( eu va postez acum pozele de la precedenta operatiune ca nu am mai pozat etapele ) . Rasucim cu grija si apoi ingramadim forma obtinuta intr-o tava de briose tapetata cu hartie de briose. Lasam inca minim 30 de minute la dospit apoi badijonam cu galbenus de ou frecat cu putin zahar si lapte ( data trecuta am ratat operatiunea si nu au iesit asa frumoase). Le coacem timp de 30-35 de minute la 180 de grade, sunt gata atunci cand trec testul scobitorii care infipta in ele ramane curata, fara aluat.


Daca va intrebati daca sunt la fel de bune pe cat arata raspunsul sincer e ca sunt si mai bune de atat . Au fost absolut delicioase, le-am servit caldute cu un ceai fierbinte am si uitat sa fac poze cu sectiunea

 

TIPS-URI

1

Eu am folosit de data asta doar jumate din cantitate pentru ca am facut in cantitate mica dar nu trebuie sa faceti ca mine

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonacei mici crosetati cu nutella si stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (33)

ela 1

29.09.2010, 14:46

foarte frumos crosetati

Bunica 1

29.09.2010, 14:56

Sylvia, importanta este intentia o sa-l termini tu..........candva.....

Adinacarla 1

05.10.2010, 13:09

foarte frumosi...si gustosi...

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nuca de cocos( Rafaello)