Prajitura cu crema de capsuni si iaurt

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 17 Iun 2011 | 12497 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 7 oua
  • 8 lg zahar
  • 100 ml lapte
  • 50 g unt/margarina
  • 230 g faina
  • 10 g praf de copt
  • Vanilie
  •  Crema:
  • 375 g iaurt de capsuni
  • 3 lg zahar
  • 250 ml frisca
  • 15 g gelatina
  • 150 g capsuni
  •  Decor:
  • 100 ml frisca
  • Capsuni
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de capsuni si iaurt:

Blat:

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si se lasa deoparte. Galbenusurile se freaca cu zaharul pana devin o compozitie cremoasa,apoi se adauga untul partial topit si laptele si se omogenizeaza. 

Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza in crema de galbenusuri. 

Albusurile spuma se pun in compozitie si se amesteca cu o lingura pentru a nu se lasa compozitia.

Aluatul se imparte in 2 si se coc 2 foi (24x24).

Crema:

Gelatina se pune in 3 linguri de apa rece si se lasa 10 minute la hidratat. Iaurtul se amesteca cu zaharul pana se topeste. Gelatina se dizolva la bain marie si se incorporeaza in iaurt amestecand energic,apoi se incorporeaza frisca batuta si se mixeaza.

Asamblare:

In tava cu peretii detasabili se pune primul blat insiropat,apoi crema (oprindu-se 4 linguri deoparte. In crema se fac “santuri” cu ajutorul unei lingurite. Crema ramasa se amesteca cu cateva capsuni zdrobite,restul se taie cubulete.

Canalele facute se umplu cu crema obtinuta,iar pe deasupra se pun cubuletele de capsuni. Se acopera cu celalalt blat insiropat si se da la frigider minim 2 ore,apoi se scoate si se decoreaza cu frisca si capsuni.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de capsuni si iaurt" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec aperitiv cu bacon, anghinare, ciuperci de pădure și castraveți murați

ieri la 21:01

Chec aperitiv cu somon afumat și ardei copt

ieri la 18:21

Lasagna speciala

pe 21.06 la 22:03

Creveti in sos de unt si vin

pe 19.06 la 18:19

TOP
utilizatori

Panacris

2550 puncte

Rocsi

2116 puncte

Catalina L

1825 puncte

Valclaudia

1578 puncte

MotanLaOale

1552 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu visine din dulceata