Prajitura cu crema de capsuni si iaurt

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 17 Iun 2011 | 8622 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 7 oua
  • 8 lg zahar
  • 100 ml lapte
  • 50 g unt/margarina
  • 230 g faina
  • 10 g praf de copt
  • Vanilie
  •  Crema:
  • 375 g iaurt de capsuni
  • 3 lg zahar
  • 250 ml frisca
  • 15 g gelatina
  • 150 g capsuni
  •  Decor:
  • 100 ml frisca
  • Capsuni
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de capsuni si iaurt:

Blat:


Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si se lasa deoparte. Galbenusurile se freaca cu zaharul pana devin o compozitie cremoasa,apoi se adauga untul partial topit si laptele si se omogenizeaza.


Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza in crema de galbenusuri.


Albusurile spuma se pun in compozitie si se amesteca cu o lingura pentru a nu se lasa compozitia.


Aluatul se imparte in 2 si se coc 2 foi (24x24).


Crema:


Gelatina se pune in 3 linguri de apa rece si se lasa 10 minute la hidratat. Iaurtul se amesteca cu zaharul pana se topeste. Gelatina se dizolva la bain marie si se incorporeaza in iaurt amestecand energic,apoi se incorporeaza frisca batuta si se mixeaza.


Asamblare:


In tava cu peretii detasabili se pune primul blat insiropat,apoi crema (oprindu-se 4 linguri deoparte. In crema se fac “santuri” cu ajutorul unei lingurite. Crema ramasa se amesteca cu cateva capsuni zdrobite,restul se taie cubulete.


Canalele facute se umplu cu crema obtinuta,iar pe deasupra se pun cubuletele de capsuni. Se acopera cu celalalt blat insiropat si se da la frigider minim 2 ore,apoi se scoate si se decoreaza cu frisca si capsuni.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de capsuni si iaurt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

adasev12 1

17.06.2011, 21:40

buna si aspectuoasa

diaconta 1

19.06.2011, 17:37

ce frumoasa e

ionela2682 1

01.08.2011, 20:57

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carne de vitel in sos de legume

de oanapl 5

ieri la 22:43

Melcisori cu telemea, la cuptor

de RODIMUR 4

ieri la 21:27

Turtite la tigaia grill

de RODIMUR 4

ieri la 19:23

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Rudy