Tarta cu caise

de Gicuta69 in Prajituri, 8 Iul 2014 | 1245 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente aluat :
  • 250g faina,
  • 3 linguri zahar pudra ,
  • 100 g unt ,
  • 1 ou,
  • un praf sare,
  • coaja citrice,
  • esente,
  • 2 linguri smantana(apa sau lapte)
  • crema vanilie:
  • 500 ml lapte ,
  • 3 linguri faina ,
  • 100 g unt ,
  • 3 oua, esenta de vanilie (pastaie de vanilie, zahar vanilat)
  • Alte ingrediente:
  • 500g caise,
  • 1 plic de tort gelee
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu caise:

mod preparare aluat:


Se amesteca faina cu zaharul si sarea intr-un castron si se pune untul rece taiat bucatele. Se amesteca cu vârful degetelor pana se incorporeaza faina in unt ,apoi se adauga oul ,esentele, coaja de citrice, smantana si se framanta pana se obtine un aluat omogen. Aluatul se impacheteaza in folie si se lasa o ora in frigider. Aluatul se coace intr-o forma unsa cu unt in cuptorul bine incins cam 25-30 minute.


mod de preparare crema:


Se pune laptele la fiert de preferat intr-o oala cu fundul dublu


Ouale se bat bine cu zaharul pana acesta se topeste, se adauga faina si se pune peste laptele fierbinte. Se amesteca energic sa nu faca cocoloase.Cand crema s-a ingrosat ca o smantana se da deoparte si se adauga esenta de vanile si untul. Se lasa sa se racoreasca si se toarna peste foaia de tarta coapta si racita. Deasupra se orneaza cu caise peste care se toarna un plic de tort gele preparat dupa instuctiunile de pe plic.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu caise" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

AG 1

28.07.2014, 13:46

Buna, mi-a iesit tarta, f delicioasa. Am avut dificultati la crema de vanilie, nu ai precizat cate linguri de zahar se pun in crema. in rest, toate bune! merci.

Gicuta69 1

04.08.2014, 11:04

Asa este, am omis sa trec cantitatea de zahar de la crema.... 4-5 linguri

marinica05 1

22.01.2015, 11:21

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Supa cu zdrente-"Provocarea GastroArt"

de abetina 3

ieri la 22:19

Spice de grau cu carnaciori si cascaval

de Ancutsa 5

ieri la 21:19

Tarte si rozete cu branza, ierburi si marar

de Ancutsa 5

ieri la 21:11

Aripioare lipicioase cu cartofi

ieri la 19:53

Chiftele de vara cu ierburi de gradina

de Ancutsa 5

ieri la 19:47

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu caise