Tarta cu mere

de Luckycake in Prajituri, 2 Mar 2014 | 635 vizualizari

 

Si iarna putem gasi fructe multe si delicioase , de data aceasta este randul merelor. O tarta cu fructe din belsug exact pe gustul baietelului meu ( un ajutor de nadejde in bucatarie ) .

 

INGREDIENTE

  • O cana faina
  • 150 grame unt
  • Un galbenus ou
  • Apa rece
  • O lingura zahar pudra
  • O lingura smantana
  • Umplutura:
  • 1 kg mere
  • Stafide
  • 25 grame unt
  • Scortisoara
  • 2-3 linguri zahar
  • O lingura gris
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mere:

Pentru aluat punem faina , untul taiat cuburi, galbenus ou ,zahar ,smantana in robotul de bucatarie , si amestecam pana devine nisipos apoi adaugam cate putina apa rece pana se leaga.



Aluatul il impartim in doua si formam 2 discuri de dimensiunea formei de copt si le punem la frigider.



Merele le curatam de coaja si cotor , le taiem cuburi . Intr-o tigaie topim untul apoi adaugam merele, scortisoara, zaharul si stafidele. Calim merele pana se inmoaie iar la sfarsit adaugam si grisul.



Ungem cu unt forma de tarta apoi asezam unul dintre aluaturi , punem si merele iar desupra aluatul ramas. Aluatul de deasupra il putem intepa cu furculita sau cu un cutit.



Coacem 40- 50 minute pana aluatul se rumeneste la 180 grade. Lasam sa se raceasca .



Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mere" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Satisfyyourcravings 1

03.03.2014, 13:48

Ce arome!

Luckycake 1

03.03.2014, 20:52

gaby_gabytza 1

31.03.2014, 15:03

faina

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tarta Alpina cu mere