Tarta cu mere

de Luckycake in Prajituri, 2 Mar 2014 | 2114 vizualizari

 

Si iarna putem gasi fructe multe si delicioase , de data aceasta este randul merelor. O tarta cu fructe din belsug exact pe gustul baietelului meu ( un ajutor de nadejde in bucatarie ) .

 

INGREDIENTE

  • O cana faina
  • 150 grame unt
  • Un galbenus ou
  • Apa rece
  • O lingura zahar pudra
  • O lingura smantana
  • Umplutura:
  • 1 kg mere
  • Stafide
  • 25 grame unt
  • Scortisoara
  • 2-3 linguri zahar
  • O lingura gris
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mere:

Pentru aluat punem faina  , untul taiat cuburi, galbenus ou ,zahar ,smantana in robotul de bucatarie , si amestecam pana devine nisipos apoi adaugam cate putina apa rece pana se leaga.

Aluatul il impartim in doua si formam 2 discuri de dimensiunea  formei de copt si le punem la  frigider.

Merele le curatam de coaja si cotor  , le taiem cuburi . Intr-o tigaie topim untul apoi adaugam merele, scortisoara, zaharul si  stafidele. Calim merele  pana se  inmoaie iar la sfarsit adaugam si grisul.

Ungem cu unt forma de tarta apoi asezam unul dintre aluaturi  , punem si merele iar desupra aluatul ramas. Aluatul  de deasupra il putem intepa cu furculita sau cu un cutit.

Coacem 40- 50 minute pana aluatul se rumeneste la 180 grade. Lasam sa se raceasca .

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mere" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu mere si iaurt