Prajitura cu branza si banane

de daniastefania in Prajituri, 18 Oct 2015 | 487 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 3 oua
  • 14 linguri zahar
  • 14 linguri ulei
  • 14 linguri lapte
  • 14 linguri faina
  • 1 praf de copt

Pentru umplutura:

  • 500 gr branza de vaci
  • 2 oua
  • 6 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 lingurita esenta vanilie
  • 1 banana
  • Zahar pudra
Portii: 16
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza si banane:

Incalzim cuptorul la 180 grade C. Pregatim prima data aluatul pentru prajitura. Mixam ouale cu zaharul. Apoi adaugam treptat uleiul, mixand mereu. Adaugam alternativ laptele cu faina amestecata cu praful de copt. Mixam bine. Turnam jumatate din compozitie in tava unsa cu unt si tapetata cu faina sau tapetata cu hartie de copt. Dam tava la cuptor 12 minute. Cat timp sta tava in cuptor, pregatim umplutura. Eu am folosit branza facuta de mine si era mai moale. Daca veti folosi branza cumparata veti adauga un ou in plus. Deci, amestecam branza cu ouale, zaharul, esenta de vanilie. Omogenizam bine. Dupa ce au trecut cele 12 minute scoatem tava din cuptor. Punem deasupra umplutura de branza. Peste asezam felii de banane. Peste turnam cealalta jumatate de aluat. Dam din nou tava la cuptor 25 minute la 180 grade si 15 minute la 160 grade. Lasam prajitura sa se raceasca in tava. Apoi o pudram cu zahar pudra. Pofta mare!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza si banane" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu branza si banane-0
Prajitura cu branza si banane-1
Prajitura cu branza si banane-2
Prajitura cu branza si banane-3
Prajitura cu branza si banane-4
Prajitura cu branza si banane-5
Prajitura cu branza si banane-6
Prajitura cu branza si banane-7
Prajitura cu branza si banane-8
Prajitura cu branza si banane-9
Prajitura cu branza si banane-10
Prajitura cu branza si banane-11

COMENTARII (7)

Zamfira

Zamfira 1

18.10.2015, 15:24

Super combinatie!!!

Camelya

Camelya 1

18.10.2015, 15:45

Gherca Daniela

Gherca Daniela 1

18.10.2015, 15:47

buna prajitura!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!