Prajitura cu foi cu bulion

de laura_n in Prajituri, 24 Apr 2014 | 100455 vizualizari

 

De cand a aparut la Master Chef, Teo m-a rugat, m-a somat, m-a amenintat si mai ca m-a santajat sa ii fac :)))
Este tare, tare buna! dar nu neaparat ca e cu bulion. In general, imi plac prajiturile cu foi si crema de gris :x

 

INGREDIENTE

  • pt blat
  • 12 linguri ulei
  • 10 linguri bulion diluat cu apa
  • 4 linguri zahar brut
  • 2 linguri gris
  • 1/2 kg faina
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • 1 lgta zeama lamaie
  • pt crema
  • 1,5 l lapte dulce
  • 200 gr gris
  • 200 gr unt
  • coaja de portocala
  • 5 linguri zahar brut
  • 400 gr gem caise
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi cu bulion:

Intr-un castron, amestecam uleiul si zaharul pana se topeste acesta din urma. 

Adaugam bulionul si bicarbonatul stins in putina zeama de lamaie.

Adaugam faina si amestecam, apoi incepem sa framantam un aluat pe care il dam o jumatate de ora la frigider.

Il scoatem, il taiem in 4 si intindem 4 foi pe care le coacem cam 7-8 minute in cuptorul preincins. Eu intind foile pe o foaie de copt si le asez mult mai usor pe dosul tavii. Lasam foile la racit.

Punem la fiert laptele, cand s-a infierbantat, adaugam grisul si amestecam continuu sa nu se formeze cocoloase. Dupa ce s-a umflat, adaugam zaharul si mai amestecam un pic. Dam deoparte si adaugam untul si coaja de portocala rasa; amestecam pana la omogenizare si dam crema la rece.

Eu am folosit tava pe care am copt foile, am asezat o hartie de copt si am asezat prima foaie, jumatate din crema de gris, a doua foaie, gemul de caise, alta foaie si restul cremei si ultima foaie. Am asezat o alta hartie deasupra si am pus un fund de lemn ca sa stea stransa prajitura. Am dat la rece.

A doua zi, am desfacut prajitura, am portionat-o si am servit cu placere. 

Este o prajitura care efectiv se topeste in gura!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi cu bulion" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu magiun si nuci

de Miha 9

ieri la 21:27

Gogosi pufoase

ieri la 20:06

Trandafir placinta cu crema de vanilie si afine

ieri la 17:45

Placinta cu vanilie - reteta unui desert de casa savuros

ieri la 08:43

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura de post