Fursecuri" Ochisele"

de Maria68 in Prajituri, 1 Apr 2012 | 1506 vizualizari

 

Simplu de facut, indelung de savurat - sub acest indemn, intr-o dupa-masa, sub ploaia de rugaminti a fiicei mele ,de a le pregati ceva dulce, ne-am apucat de treaba! Trebuia sa-i intorc serviciul, eu primind in dar de la ea un buchet superb de branduse:)!
Si avand la indemana carticica"100 de retete dulci - Unirea", am gasit aceste fursecuri , care mi s-au parut simple de facut.

 

INGREDIENTE

  • 250g margarina Unirea original
  • 380g faina
  • 4 oua
  • 50g zahar pudra
  • 2-3 linguri zahar tos
  • 200g nuca macinata
  • gem de prune sau de caise
  • esenta de rom.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri" Ochisele":

Se face o coca bine framantata din: 250g margarina Unirea, 50g zahar pudra, 4 galbenusuri(2 crude si 2 fierte, date prin sita), 380g faina, esenta de rom.

Intindem o foaie ca de coltunasi si taiem cu forma dorita( noi am facut inimoare, floricele) . La jumatate din ele, scoatem din mijloc un capacel(eu am avut din fiecare model, atat forma mare cat si mica). Pe acestea din urma le trecem prin albusul batut spuma, apoi prin nuca macinata si amestecata cu zaharul tos.

Ulterior le punem in tavala copt pentru aproximativ 15 min. Le lasam pana se rumenescfoarte usor pe margini.

Cand sunt gata, lipim cate doua cu gemul acrisor: o bucata de fursec intreaga si una cu mijlocul decupat.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri" Ochisele"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

Maria68 1

03.04.2012, 09:39

Simona. nici nu se discuta

Maria68 1

03.04.2012, 09:39

Rosci. Atunci.........Pofta buna!

Maria68 1

03.04.2012, 09:40

Diaconta. Multumim..., da ai dreptate, asa gest - asa rasplata!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salata cu mozzarella si pesto

ieri la 22:00

Desert inghetata straciatella pe bat

ieri la 20:58

Gris cu lapte

de RODIMUR 4

ieri la 20:44

Aperitiv ciuperci umplute cu ricotta, invelite in bacon

de Rocsi 9

ieri la 19:53

RETETA RECOMANDATA
Biscuiti Linzer