Savarine din aluat dospit

de Merisor in Prajituri, 19 Apr 2015 | 10849 vizualizari

 

De cand am vazut reteta Diei, mi-a ramas gandul la aceste savarine, care sunt preferatele lui Adi si ale unuia din baietii mei, asa ca le-am executat.
Multumesc Dia, pentru ca mi-ai atras atentia cu reteta ta si asa le-am satisfacut si eu poftele baietilor mei! :)

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 2 oua
  • 1 lingura zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 250 gr faina
  • 150 ml lapte
  • 30 ml ulei
  • 1 varf cutit sare
  • 1 plic drojdie uscata(7 gr)
  • Pentru sirop:
  • 400 ml apa
  • 75 gr zahar
  • 2 lingurite esenta de rom
  • Pentru umplut:
  • 250 gr frisca lichida(Hulala)
  • Pentru ornat:
  • 300 gr dulceata de trandafiri
Portii: 13
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarine din aluat dospit:

Punem laptele la incalzit si diluam in el zaharul si drojdia uscata.

Cernem faina intr-un vas si facem o adancitura la mijloc, unde turnam laptele caldut si uleiul.

Omogenizam bine totul, apoi incorporam ouale peste care am presarat un praf de sare.

Va rezulta un aluat moale, pe care il lasam 20-30 de minute la dospit.

Ungem cu putin ulei de masline sau unt, formele de savarine, daca avem, daca nu, folosim forme de briose ca in cazul meu.

Punem cu lingura din aluat in forme, cat sa le umplem 3/4, apoi mai lasam aluatul la crescut 15 minute si in forme, dupa care coacem savarinele la 180 de grade pentru 30-35 de minute, sau pana trece testul scobitorii.

Pentru sirop, punem apa cu zaharul pe foc, pana la diluarea zaharului, apoi ridicam vasul de pe foc si adaugam esenta.

Lasam siropul sa se raceasca definitiv, apoi vom scufunda in el, pe rand, savarinele racite bine.

Le vom tine in sirop cam 30 de secunde, pentru a se insiropa bine.

Taiem un capacel de la savarine, din partea de jos si cu ajutorul unui posh, formam rotocoale de frisca, bine mixata, apoi acoperim cu capacelul decupat.

Peste capacel intindem dulceata de trandafiri si dam savarinele la rece pentru 20-30 de minute.

Sun foarte bune reci, de la frigider.

 

Spor si pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine din aluat dospit" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (42)

Andra_Constantinescu 1

23.04.2015, 10:54

Oooo...ai facut savarine si eu n-am vazut ... foarte bune

Panacris 1

30.04.2015, 14:16

Aurelia 07_07 1

25.03.2016, 14:57

Vai ce bine arata!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Savarine