PRAJITURA CU CAISE

de Alexandra Burz in Prajituri, 4 Iul 2015 | 2997 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 5 linguri de faina
  • 300 gr zahar
  • 1 praf de copt
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • 1/2 esenta de vanilie
  • 200 ml frisca lichida
  • 400 gr caise
  • 1 budinca de vanilie
  • 500 ml lapte
  • 2 plicuri gelatina
  • apa
  • 1 varf de cutit sare de lamaie
  • bombonele pt decor
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA PRAJITURA CU CAISE:

BLATUL:

  • Separam albusele de galbenusuri.
  • Albusele le batem spuma tare cu 150 gr zahar si 2 vanilii.
  • Galbenusurile le frecam bine cu praful de copt.
  • Incorporam galbenusurile in spuma.
  • Adaugam faina si amestecam de sus in jos.
  • Coacem intr-o tava tapetata cu margarina si faina aprox 15 minute la 180 grade.

SIROPUL:

  • Amestecam 200 ml apa cu 100 gr zahar, 2 vanilii, esenta si sarea de lamaie.

ASAMBLARE:

  • Insiropam blatul.
  • Pregatim budinca conform instructiunilor de pe plic.
  • Turnam budinca fierbinte peste blat.
  • Aranjam caisele taiate felii
  • Pregatim gelatina conform intructiunilor de pe plic si turnam peste fructe.
  • Decoram cu frisca si bombonele

 

Daca ti-a placut reteta noastra "PRAJITURA CU CAISE" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu gem si nuca