PRAJITURA CU CAISE

de Alexandra Burz in Prajituri, 4 Iul 2015 | 2889 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 5 linguri de faina
  • 300 gr zahar
  • 1 praf de copt
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • 1/2 esenta de vanilie
  • 200 ml frisca lichida
  • 400 gr caise
  • 1 budinca de vanilie
  • 500 ml lapte
  • 2 plicuri gelatina
  • apa
  • 1 varf de cutit sare de lamaie
  • bombonele pt decor
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA PRAJITURA CU CAISE:

BLATUL:

  • Separam albusele de galbenusuri.
  • Albusele le batem spuma tare cu 150 gr zahar si 2 vanilii.
  • Galbenusurile le frecam bine cu praful de copt.
  • Incorporam galbenusurile in spuma.
  • Adaugam faina si amestecam de sus in jos.
  • Coacem intr-o tava tapetata cu margarina si faina aprox 15 minute la 180 grade.

SIROPUL:

  • Amestecam 200 ml apa cu 100 gr zahar, 2 vanilii, esenta si sarea de lamaie.

ASAMBLARE:

  • Insiropam blatul.
  • Pregatim budinca conform instructiunilor de pe plic.
  • Turnam budinca fierbinte peste blat.
  • Aranjam caisele taiate felii
  • Pregatim gelatina conform intructiunilor de pe plic si turnam peste fructe.
  • Decoram cu frisca si bombonele

 

Daca ti-a placut reteta noastra "PRAJITURA CU CAISE" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
PRAJITURA CU CREMA DE VANILIE SI BEZEA