Magdalene cu crema mascarpone si fructe

de Lia_ in Prajituri, 19 Dec 2014 | 3900 vizualizari

 

Daca vrei sa ai dulciuri cat mai variate pe masa de Craciun si anul Nou, dar ai intrat in criza de timp, te salveaza aceasta reteta, asamblezi niste magdalene gata preparate ca pe niste minitortuete. Sunt extraordinar de gustoase si decoreaza frumos masa.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet magdalene / briose
  • CREMA ALBA
  • 100 gr ciocolata alba
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 1 intaritor sa ai la indemana
  • 50 gr marscarpone
  • 1 plic zahar vanilinat
  • OPTIONAL: 30 g unt 80% grasime (la temperatura camerei)
  • CREMA ROZ CU FRUCTE
  • 150 g piure din fructe (de padure am avut)
  • 1 lingura de zahar (optional)
  • 1 lingura rasa amidon
  • 1/3 din crema alba
  • 100 gr mascarpone
  • DECOR
  • Fructe pentru asamblare si decor
  • Figurine colorate homemade
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Magdalene cu crema mascarpone si fructe:

CREMA ALBA


1. Rade ciocolata.


2. Incalzeste la bain-marie frisca. In nici un caz nu trebuie sa clocoteasca. Se incalzeste doar cat sa se topeasca ciocolata rasa.


3. Adaugi ciocolata rasa si amesteci pana se topeste. Dai la rece in frigider.


4. Cand s-a racit (a stat minim 1 ora - recomandat 2-3 ore la frigider) o mixezi pana rezulta o crema pufoasa, lucioasa, neteda. Adaugi intaritor doar daca nu creste prea repede, semn ca poate sa nu se bata tare (conteaza foarte mult ca smantana sa fie cat mai grasa)


5. Untul la temperatura camerei se mixeaza cu crema mascarpone si zaharul vanilinat timp de vreo 2 minute.


5. Adaugi in ea 1/3 din crema ganache de ciocolata cu frisca si dai cateva impulsuri cu mixerul. Restul amesteci cu telul para, cu miscari de jos in sus in crema mascarpone. Cu telul pentru ca suprabaterea conduce la taierea cremei. Dai la rece.


CREMA ROZ


1. Fructele se dezgheata intr-o sita inoxidabila pusa pe un vas. Peste noapte vor sta la frigider, daca le lasi. Vor lasa multa zeama, pe care o poti folosi in combinatie cu sucuri de fructe proaspete: portocala, limete, etc.


2. Fructele scurse se paseaza cu blenderul cu brat vertical in vasul in care va fierbe. Se mai adauga cateva linguri din zeama scursa si lasi la foc mediu.


3. Intr-o cana pui amidonul si adaugi treptat apa in timp ce freci cu lingura ca sa nu ramana cocoloase. Obtii o scrobeala.


5. Adaugi treptat scrobeala in fructe si continui fierberea amestecand cu telul para pana omogenizeaza. Din momentul in care incepe se lege si sa fiarba, il mai tii 2 minute.


Opresti focul si daii la rece sa se raceasca foarte bine.


3. 1/3 din crema alba rece (poti sa o tii 15 minute la congelator inainte) o mixezi cu mascarpone cu grija, nu foarte mult timp, sa nu se suprabata si sa se taie.


4. Adaugi piureul de fructe rece si mixezi doar cat omogenizeaza.


ASAMBLARE


1. Taie briosa in 3. N-am probat daca merge si insiropat, puteti incerca.


2. Aplici cu posul cu dui mic doua cercuri concentrice pe un disc. Alternezi cu fructe de padure scurse.


2. Pui deasaupra disc, crema si iar disc.


3. Ornezi cu crema dorita cu un dui mare.


4. Decorezi cu fructe de padure si ornamente festive cu tema Craciun si Anul Nou. Am ales stelute.


Sa va fie de folos!

 

TIPS-URI

1

Figurinele colorate homemade: lapte praf + miere + colorant alimentar

Daca ti-a placut reteta noastra "Magdalene cu crema mascarpone si fructe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

Lia_ 1

19.12.2014, 18:40

multumesc

Rocsi 1

20.12.2014, 23:34

Mmmm...

Bya Ralu 1

27.03.2015, 20:26

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Red velvet cupcakes (reteta video)