Alimente

 Cauta » 

Ciocolata – efecte pozitive și negative

Postat de: RODIMUR in Alimente

Îmi place mult ciocolata, mai ales aceea cu lapte, iar de cea amăruie nici nu vreau să aud, cu toate sfaturile specialiștilor. Așadar, am mâncat dintotdeauna foarte multe dulciuri, încât...Citeste continuarea

Ca o curiozitate – Ce mâncau parizienii în Evul Mediu?

Postat de: RODIMUR in Alimente

Cred că este interesant de aflat de unde au plecat francezii, în materie de alimentație și artă culinară, pentru a ajunge astăzi acolo unde sunt, în bucătăria lor internaționalizată cu...Citeste continuarea

Ziua Internațională a Cafelei

Postat de: RODIMUR in Alimente

Cafeaua cea de toate diminețile, are o zi internațională...! Ziua Internațională a Cafelei a fost lansată la 1 octombrie 2015 la Expo Milano, de către ICO (Organizația Internațională a...Citeste continuarea

10 alimente de evitat seara și de ce

Postat de: RODIMUR in Alimente

Majoritatea oamenilor conștienți știu ce trebuie să mănânce și ce nu, la orice oră din zi. Totuși, am găsit în lista citită zilele trecute câteva alimente la care nu mă gândisem...Citeste continuarea

8 motive să mâncăm regulat pește

Postat de: RODIMUR in Alimente

Am dat întâmplător peste niște articole despre alimentația sănătoasă și mi-am dat seama că nu toate sfaturile de acolo sunt cunoscute. Iată de ce m-am gândit să le popularizez prin...Citeste continuarea

Croissant-ul nu este de origine franceză!

Postat de: RODIMUR in Alimente

Foarte mulți oameni consideră că deliciosul și rafinatul croissant este de origine franceză, pentru că de mult timp el este nelipsit din mic-dejunul tipic francez. Ei, bine, nu-i așa...!Citeste continuarea

Istoria fascinantă a patiseriei franceze (4) - Babă cu rom

Postat de: RODIMUR in Alimente

Mai sunt câteva prăjituri de patiserie franceză, dar pentru că nu sunt cunoscute deloc la noi, nu le voi prezenta. Ultima prăjitură pe care o voi prezenta prin intermediul acestor articole...Citeste continuarea

Istoria fascinantă a patiseriei franceze (3) - Profiterolul

Postat de: RODIMUR in Alimente

Profiterolul este o prăjitură care a fost în vogă și la noi în țară, în urmă cu vreo 30 de ani. Astăzi sunt persoane care nu știu despre ce este vorba, pentru că nici cofetăriile nu...Citeste continuarea

Istoria fascinantă a patiseriei franceze (2) - Madlena

Postat de: RODIMUR in Alimente

În cel de-al doilea articol dedicat istoriei fascinante a patiseriei franceze mă voi ocupa de madlene, prăjituri care au apărut și la noi, dar încă nu sunt suficient de cunoscute, sau...Citeste continuarea

Istoria fascinantă a patiseriei franceze (1) - Eclerul

Postat de: RODIMUR in Alimente

Pentru că iubesc limba, cultura și civilizația Franței și pentru că această țară este pe primul loc în arta culinară, m-am gândit să redactez o serie de articole privitoare la istoria...Citeste continuarea

Cus-cusul in bucataria internationala

Postat de: RODIMUR in Alimente

Am aflat despre cus-cus în urmă cu foarte mulți ani, din literatură. Mai tărziu, în 1992, am mâncat pentru prima dată cus-cus în Franța, la un curs. Era foarte condimentat și era asociat...Citeste continuarea

Totul despre scoici

Postat de: Sylvia in Alimente

Scoicile sunt cele mai abordabile fructe de mare si vorbesc aici si despre pretul lor de achizitie si despre simplitatea modului de preparare, care face ca orice incepator in ale bucatariei sa le...Citeste continuarea

Cele mai scumpe alimente din lume

Postat de: Oana in Alimente

Am gasit un articol interesant si am zis sa ne rasfatam si noi putin :)Citeste continuarea

Danone lanseaza „Gusta viata zambind”, o noua platforma de brand

Postat de: IMAGE_PR in Alimente

Danone Romania, cel mai mare producator local de iaurturi, anunta lansarea unei noi platforme de brand: „Gusta viata zambind”. Zambetul a stat mereu in centrul identitatii Danone, ca expresie a...Citeste continuarea

Spirulina - un aliment minune

Postat de: Corina33 in Alimente

Spirulina este un aliment bogat in proteine, care amplifica imunitatea si sporeste buna dispozitie.Citeste continuarea

Semintele de chia

Postat de: gurita_ta2005 in Alimente

Chia se mai numeste si salvia hispanica,dateaza inca de pe vremea aztecilor,dar cultura a fost intrerupta secole intregi.In momentul de fata cele mai buni culturi sunt in MexicCiteste continuarea

BENEFICIILE ULEIULUI DE MASLINE

Postat de: babi5 in Alimente

Am gasit cu multi ani in urma acest articol intr-un ziar nu stiu din ce ziar ca as spune cu drag ,hirtia este ingalbenita de vreme fiindca eu ca si-un sobolan am tot adunat zicind ca poate...Citeste continuarea

 Cauta » 

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro