Tort diplomat cu iaurt si ananas

de Oana in Torturi, 25 Oct 2016 | 16644 vizualizari

 

Am facut de curand acest tort minunat, fara coacere, cu gust intens de iaurt si fructe, o bunatate!

 

INGREDIENTE

  • 2 cutii de rondele de ananas in compot, fara zahar
  • 10 piscoturi
  • 400 ml smantana pentru frisca
  • 500 gr iaurt grecesc 10% grasime
  • 4-5 linguri zahar pudra
  • 1 lingurita vanilie
  • 1 pliculet de gelatina granulata
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort diplomat cu iaurt si ananas:

Scurge rondelele de ananas, pastreaza compotul si toaca cubulete ananasul dintr-o jumatate de cutie.


Inmoaie piscoturile in zeama de la compot, pe ambele parti, apoi asaza-le ca baza intr-o tava de tort, cu pereti detasabili, cu diametrul de 22 cm.


Asaza rondele de ananas de jur imprejurul formei.


Hidrateaza gelatina in 100 ml apa rece, pentru 5 minute. Pune-o apoi la bain-marie si las-o pana devine lichida.


Mixeaza smanatana pentru frisca rece cu ajutorul unui mixer ( eu am folosit telului HB Breville). Cand incepe sa se intareasca adauga zaharul pudra, apoi iaurtul grecesc si vanilia. Adauga gelatina lichida si cubuletele de ananas.


Toarna compozitia in forma de tort, peste baza de piscoturi. Decoreaza tortul cu restul de ananas, acopera-l cu folie de plastic si pune-l la frigider 6-8 ore.


Decoreaza-l cu menta proaspata inainte de servire.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort diplomat cu iaurt si ananas" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

CarmenPetrut 1

28.09.2018, 16:46

Foarte usor de făcut cu gust proaspat si delicios. Ce nu ai arătat Oana este cum se scoate hârtia de copt de sub tort? Eu era să "demolez" tortul. Este mai bine fără hârtie.

Oana 1

01.10.2018, 10:37

Pai nu am scos-o Era dedesubt si se si inmuiase...am crezut ca ma ajuta sa scot tortul usor, dar nu s-a intamplat asta

Criss 1

25.12.2019, 07:16

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

10388 puncte

lucy2002

5249 puncte

Rocsi

4792 puncte

Constelatialeu

4163 puncte

- Andreea -

3801 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ciorba radauteana
  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de iaurt si ness - Reteta nr. 200