Supa imperiala de curcan

de Sylvia in Supe, 3 Aug 2010 | 3254 vizualizari

 

Am vazut de mai multe ori aceasta supa si mereu ma fascina apoi vazand ca e putin mai complicat de o facaut amanam dar ultima data am vazut-o facuta de Nadina :http://www.bucataras.ro/retete/9464/supa-cu-galuste-imperiale.html si m-am decis sa o fac

 

INGREDIENTE

  •  o pulpa de curcan,
  • zarzavaturi pentru supa : telina, pastranac, morcov, ardei, ceapa, sare piper si cateva tije de telina
  • 2 cuburi de legume facute de mine  am mai pus eu
  •  Pentru galuscute eu am pus :
  • 3 oua,
  • 50 grame de unt,
  • 50 grame de faina,
  • 50 grame de gris
  • 50 de grame de parmesan.
  • Eu am adaugat un varf de cutit de bicarbonat dupa reteta mamei ca sa fiu sigura ca ies pufoase . Daca faceti cantitate mare de supa dublati cantitatile.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa imperiala de curcan:

 Preparare: se fierbe carnea si legumele pentru supa, eu le-am fiert in oala sub presiune timp de 30 de minute de cand am inchis supapa.

 Intre timp pregatim galuscutele mixand ouale cu putina sare si apoi adaugand untul moale, grisul, faina si parmesanul. La sfarsit am adaugat putin bicarbonat si am asezat compozitia intr-o tava si am lasat-o la cuptor  pentru 12 minute la 180 de grade.  Am tapetat tava cu unt dar as recomanda hartia de copt pentru ca s-a dezlipit destul de greu, data viitoare voi face cu hartie de copt.

 Am strecurat  supa si am lasat doar morcovul taiat rondele. Am decupat apoi cu o forma de biscuiti galuscutele si le-am mai lasat la fiert in supa 5 minute la foc foarte mic.

  Am pus la sfarsit patrunjel maruntit . Atat supa cat si galuscutele au fost extraordinare, cu o aroma fina de unt si parmezan , m-am indragostit de reteta asta cred ca de acum o sa o fac mai des.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa imperiala de curcan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

Sylvia 1

06.08.2010, 12:05

Teo esti tare draguta

Sylvia 1

06.08.2010, 12:06

Multumesc de laude, supa asta a mancat-o fara sa comenteze si piticul meu , ii multumesc Nadinei inca o data

Panacris 1

08.02.2015, 11:31

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

9500 puncte

Rux

Rux 9

8350 puncte

Constelatialeu

7970 puncte

oanapl

7280 puncte

Lau

Lau 9

6610 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura sah la Cleme
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!