Catalina L

6

Bucataras
Chef

Bucataras din 11.02.2015

RETETE514
PRIETENI109
Retete

Aperitiv cu carnati de Frankfurt

In Aperitive / Garnituri la 21 Ian 2018

Derulati cele 4 foi de placinta una peste alta si asezati-le pe o placa acoperita cu hartie de copt. Ungeti cu mustar, presarati cascavalul ras si taiaticu o foarfeca de bucatarie in 6 patrate de lungimea carnatului. Inveliti fiecare carnat in patratul taiat, ungeti bine cu unt topit si...

Desert prajitura cu ciocolata si smantana/Prajitura de Metz

In Prajituri la 21 Ian 2018

Radeti ciocolata. Eu am folosit fulgi, dar vor cadea la fund. Este la fel de bun, dar reteta originala cere ciocolata rasa. Incalziti cuptorul la 180°C. Bateti ouale intregi cu zaharul timp de 5 minute pana isi vor tripla volumul. Incorporati usor ciocolata rasa si apoi faina...

Varza dulce cu sunca de porc sarata

In Mancaruri cu carne la 21 Ian 2018

Spalati si curatati legumele. Intr-o oala adanca puneti la fiert carnea in 2 l de apa. Lasati sa fiarba 10 minute, aruncati apa si spalati repede sunca sub jet de apa rece. Puneti-o din nou la fiert sunca in 2 l de apa, cu partea verde a prazului taiata bucati, cu 1 foaie de dafin si cu un...

Desert kouglof/ Guguluf briosa alsaciana

In Dulciuri la 21 Ian 2018

Ungeti bine cu unt forma de kouglof. Depuneti migdalele intregi pe fundul formei. Incalziti cuptorul la 180°C. Sfaramati si diluati drojdia proaspata in laptele caldut. Amestecati. In bolul robotului sau intr-un castron adanc amestecati faina, sarea si zaharul. Incorporati...

Desert prajitura cu taietei si lapte concentrat- Madagascar

In Prajituri la 14 Ian 2018

Intr-o tigaie/oala adanca rumeniti taieteii uscati in untul topit. Adaugati 250 ml de apa, scortisoara si fructele de padure. Reveniti. Puneti laptele condensat si treptat aceeasi cantiate de apa (am profitat pentru a spala si curata bine conserva de lapte). Amestecati pentru a nu se...

Sarmale cu varza chinezeasca si morcovi violeti

In Mancaruri cu carne la 14 Ian 2018

Indepartati foile de varza si curatati-le de cotor - nervura centrala. Puneti-le 5 minute in apa adusa la fierbere cu un pic de sare. Scoateti si scurgeti. Curatam si taiem ceapa marunt. Curatati si radeti morcovii pe razatoare. Calim ceapa si morcovul in uleiul incins, adaugam orezul...

Paste farfalle cu pui, smantana si ciuperci

In Farfalle la 14 Ian 2018

Intr-o tigaie rumeniti bine ciupercile spalate si taiate in 6, intr-o lingura de ulei de masline. Curatati si taiati marunt ceapa. Intr-o alta tigaie incalziti 2 linguri de ulei si aromatizati-l cu piperul de Sichuan. Puneti carnea si rumeniti un pic piepturile de pui intregi pe...

Desert pancakes cu sirop de artar/ Clatite Canadiene

In Dulciuri la 14 Ian 2018

Amestecati faina, praful de copt, sarea si zaharurile. Adaugati treptat galbenusurile de ou si laptele. Bateti albusurile spuma si incorporati-le delicat la compozitia precedenta. Ungeti cu ulei o tigaie antiaderenta. Cu un polonic puneti aluatul in tigaie. Cand incepe sa se formeze...

Supa de varza cu sunca de porc sarata

In Supe/Ciorbe la 2 Ian 2018

Spalati si curatati legumele. Intr-o oala adanca puneti la fiert carnea in 2 l de apa. Lasati sa fiarba 10 minute, aruncati apa si spalati repede sunca sub jet de apa rece. Puneti-o din nou la fiert sunca in 2 l de apa, cu partea verde a prazului taiata bucati, cu 1 foaie de dafin si cu un...

Desert prajitura rapida cu mere - Pomme nantais

In Prajituri la 2 Ian 2018

Curatati merele si taiati-le felii. Gatiti si rumeniti merele cu 20 g de unt si o lingura de zahar. Incalziti cuptorul la 180°C. Amestecati ouale cu 40 g de zahar. Adaugati faina, restul de unt topit si laptele. Turnati compozitia intr-o tava unsa (20/30 cm). Asezati...

Mancarica de vitel cu sos din ciuperci si vin

In Vita la 2 Ian 2018

Spalati si curatati legumele. Taiati prazul, morcovii si ceapa in bucati. Intr-o oala adanca sau sub presiune sotati legumele intr-un pic de unt- 20 g. Scoateti si puneti deoparte. Puneti carnea la prajit, rumeniti-o pe toate partile. Condimentati : sare, piper si adaugati legumele ....

Tocana de vita Loc Lac- Cambodgia

In Vita la 17 Dec 2017

Taiati carnea de vita in cuburi. Amestecati ingredientele pentru marinată, adaugati carnea si amestecati bine. Dati la rece 1-2 ore, amestecati de cateva ori. Puneti uleiul la-ncalzit intr-un wok sau tigaie. Prajiti ceapa esalota tocata (pastrati o jumatate de ceapa), adaugati...

Chiftele din crab / Crab cake

In Peste la 17 Dec 2017

Rupeti in bucati biscuitii.   Intr-un castron amestecati carnea de crab cu maioneza, mustarul, biscuitii, patrunjelul tocat si zeama de lamaie. Puneti piper si amestecati totul bine.  Formati chiftele de crab, dati-le prin pesmet. Incalziti uleiul intr-o tigaie.  ...

Desert flan/budinca cu prune uscate - Far Breton

In Dulciuri la 17 Dec 2017

O seara inainte:  Taiati prunele in 4. Puneti apa la fiert, adaugati ceaiul si infuzati-l timp de 3 minute. Turnati-l fierbinte peste prunele taiate si lasati sa se macereze peste noapte. Dimineata scurgeti prunele si dati deoparte. Incalziti cuptorul la 180°C. Ungeti...

Desert sarlota pariziana - reteta 500

In Dulciuri la 12 Dec 2017

Hidratati bine gelatina intr-un bol cu apa rece, timp de 10 minute. Se spală si se curata căpșunile, se taie in bucati mici (pastrati cateva pentru decorul final). Se pun pe foc cu zaharul si se incalzeste pana cand tot zaharul este diluat. Se scurge bine gelatina si se amesteca cu...

Aperitiv chec sandwich croque monsieur

In Aperitive / Garnituri la 12 Dec 2017

Incalziti cuptorul la 180°C. Amestecati ouale cu smantana, sare, piper si un varf de cutit de nucsoara rasa. Intr-o forma de chec unsa, puneti felii de paine pe fundul tavii (taiati-le daca trebuie sa intre bine). Acoperiti-le cu sunca si cascaval ras. Turnati deasupra un pic din...

Desert muffins cu ciocolata

In Dulciuri la 12 Dec 2017

Incalziti cuptorul la 180°C. Amestecati ouale intregi cu zaharul si apoi faina. Topiti ciocolata neagra cu untul la bain marie. Lasati sa se raceasca un pic. Incorporati-o in amestecul oua-faina. Puneti o lingura buna in fiecare forma de muffin (unse cu unt sau tapetatte cu...

Mancarica de vinete cu rosii

In Mancaruri de legume la 10 Dec 2017

Se spală și se taie în bucăți vinetele (am lasat coaja). Curatam si tocam marunt ceapa si usturoiul. Incalziti uleiul intr-o tigaie si puneti la gatit ceapa tocata si usturoiul. Adaugati vinele taiate si reveniti impreuna timp de aproximativ zece minute. Adaugati...

Salata de varza rosie cu mar

In Salate la 10 Dec 2017

Fierbeti ouale 10 minute in apa fiarta cu sare. Préparati sosul vinaigrette (amestecati uleiul, otetul, mustarul cu un pic de sare si piper). Tocati varza marunt, varsati deasupra sosul vinaigrette, amestecati si rezervati 2-3 h . Adaugati apoi marul curatat si taiat bucatele....

Desert chec din briosa/cozonac

In Dulciuri la 10 Dec 2017

Incalziti cuptorul la 180 °C. Ungeti cu unt forma de chec si presarati migdale feliate pa toata suprafata. Bateti ouale cu smantana, laptele si zaharul. Inmuiati felii de briosa in compozitie si puneti pe fundul formei. Tasati, puneti deasupra dulceata. Repetati operatia si...

Desert biscuiti cu ovaz si ciocolata ca la IKEA KAFFEREP

In Dulciuri la 10 Dec 2017

In bolul robotului amestecati fulgii de ovăz cu zaharul, faina, praful de copt si sarea. Incorporati apoi oul, vanilia si untul topit racit. Amestecati bine. Puteti pune la rece timp de 2 ore sau o noapte. Eu i-am facut imediat :) Incalziti cuptorul la 180 °C. Puneti hatie...

Aperitiv cu carnati de Frankfurt

In Aperitive / Garnituri la 6 Dec 2017

Asezati cele 4 foi de placinta una peste alta si asezati-le pe o tava acoperita cu hartie de copt. Ungeti cu mustar, presarati cascavalul ras si taiati cu o foarfeca de bucatarie in 6 patrate de lungimea carnatului. Inveliti fiecare carnat in patratul taiat, ungeti bine cu unt topit si...

Desert briosa de Sfantul Nicolae/ Boxemannchen - Luxemburg

In Dulciuri la 6 Dec 2017

Faramitati si diluati drojdia proaspata in laptele caldut. Amestecati. In bolul robotului sau intr-un castron adanc amestecati faina, sarea si zaharul. Incorporati oul, adaugati vanilia si untul moale taiat bucati. Amestecati. Turnati apoi treptat laptele cu drojdia si amestecati/framantati...

Desert strudel rapid cu mere

In Dulciuri la 3 Dec 2017

Se curata merele si se dau pe razatoarea cea mare. Gatiti merele rase cu untul, zaharul si scortisoara, timp de 10-15 minute. Trebuie ca compozitia sa nu fie prea lichida. Lasati sa se raceasca. Scoateti batonul de scortisoara. Se presara faina pe masa de lucru si se intinde aluatul...

Dovlecei si ardei umpluti

In Mancaruri cu carne la 3 Dec 2017

Spalati si goliticuratati ardeii de seminte, pastrati capacelele. Spalati dovleceii, taiati un capacel si-i goliti. Pastrati miezul lor. Curatam si taiem ceapa marunt. Calim ceapa in uleiul de masline, adaugam orezul si-l calim pana devine translucid. Adaugam miezul de la dovlecei...

Peste mic prajit cu mamaliga

In Peste la 3 Dec 2017

Curatati si vidati pestii (ii puteti lasa intregi, daca vreti - eu i-am curatat complet si am taiat capurile). Spalati-i bine la apa rece si uscati-i cu un prosop de hartie. Sarati pestii. Puneti faina intr-o farfurie adanca. Treceti pestii prin faina. Incalziti uleiul intr-o...

Spata de porc la cuptor cu fasole alba

In Porc la 26 Noi 2017

Incalziți cuptorul la 180 ° C. Puneți spata într-o tava mare un pic adanca, ungeti-o bine cu ulei, sare groasa, cimbru si impanati-o cu usturoi. Adăugați în tava ceapa tocată, ardeii tăiați lamele și 1 pahar de apă. Coaceti timp de 1h 30 minute. Intoarceti spata...

Desert briosa cu ciocolata si fructe de padure Goji

In Dulciuri la 26 Noi 2017

Pregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, un pic de lapte caldut, o lingura de zahar si 2 linguri de faina. Lasam sa-si dubleze volumul. In castronul unde formam aluatul, punem faina, maiaua, zaharul, oul, sarea, condimentele si untul moale. Amestecati si incorporati laptele...

Desert gogosi din banane creole

In Dulciuri la 18 Noi 2017

Puneti faina intr-un castron. Adaugati un galbenus, un ou intreg, sarea, zaharul si rom-ul. Amestecati si turnati treptat laptele, amestecand in continuu. Adaugati albusul de ou batut spuma si lasati aluatul sa se odihneasca 2-3 ore. Decojiti bananele si pasati-le cu furculita pina...

Vitel cu ciuperci si smantana

In Mancaruri cu carne la 18 Noi 2017

Spalati, curatati si taiati ciupercile felii. Curatati si tocati ceapa marunt. Rumeniti ceapa tocata in 2 linguri de ulei, adaugati carnea si colorati-o pe toate partile. Adaugati vinul alb si reveniti pana la evaporarea lui. Intr-o tigaie, sotati ciupercile intr-o lingura de ulei....

Afisate 1 - 30 din 514 retete    

Postari recente

publicat la 21.01.2018

Aperitiv cu carnati de Frankfurt

Horosmopul tau de astazi:

Pesti

Sa nu vă întoarceţi din drum într-o zi când vă uitaţi fierul de călcat în priză şi vă ardeţi cea mai bună cămaşă. Mirosul de ars îi alertează pe vecini iar aceştia vă sună, în timp util, astfel că în afară de cămaşă şi masa de călcat, singurul lucru ars va fi parchetul!

 
 
 

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

TOP
utilizatori

mihaelar63

10710 puncte

RODIMUR

9990 puncte

noiinbucatarie

6740 puncte

oanapl

6150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro