Food bloggers

Catalina L

7

Bucataras
Top-Chef

Bucuresti

Bucataras din 11.02.2015

RETETE720
PRIETENI119
Retete

Salata de ridichi cu branza cremoasa de vaci

In Salate la 26 Mai 2019

Amestecati branza de vaci cu zeama de lamaie, cu crema 'tarama', sare si piper. Curatati oul de coaja si tocati-l marunt. Spalati si curatati ridichile. Taiati-le felii subtiri. Amestecati ridichile cu sosul si cu oul tocat (pastrati un pic pentru decorul final). Verificati de sare si...

Chec bicolor

In Dulciuri la 26 Mai 2019

Incalziti cuptorul la 170 °C si ungeti cu unt 2 forme de chec. Frecati bine untul cu galbenusurile si cu zaharul pudra. Incorporati vanilia si coaja rasa de portocala. Amestecati faina cu praful de copt si incorporati-o treptat in compozitia precedenta. Bateti spuma albusurile cu...

Peste alb cu crema de dovlecei

In Peste la 26 Mai 2019

Spalati, curatati si taiati in rondele dovleceii. Reveniti carcasa de pui in grasimea de rata topita. Adaugati dovleceii, acoperiti cu apa , puneti cimbru uscat si sare. Acoperiti si gatiti la foc potrivit timp de 30 de minute. Scoateti caracasa, filtrati. Mixati dovleceii scursi cu...

Obraji de porc în sos de cidru

In Porc la 26 Mai 2019

Curatati si spalati legumele. Tocati marunt ceapa si usturoiul. Dati obrajorii de porc prin faina. Intr-o cocota, incalziti uleiul si untul si reveniti carnea pe toate partile. Colorati-o , adaugati ceapa si usturoiul si gatiti impreuna. Puneti sare, piper, cimbru uscat si paprika....

Desert cheesecake rapid cu branza de vaci si lamaie (fara coacere)

In Dulciuri la 10 Mai 2019

Pregatiti forma. A mea era rotunda cu peretii detasabili si de marime de 18 cm. Am pus hartie de copt pe fund si am imbracat peretii in folie alimentar. Mixati biscuitii si topiti untul. Amestecati impreuna si puneti biscuitii pe fundul formei apasand bine. Dati la rece. Puneti la-nmuiat...

Scoici St Jacques cu praz si clementine

In Fructe de mare la 10 Mai 2019

Curatati si tocati marunt ceapa si usturoiul. Curatati prazul, spalati-l si taiati partea alba marunt. Puneti uleiul la-ncalzit intr-o tigaie si reveniti ceapa. Puneti prazul si sotati impreuna timp de 8 minute. Adaugati smantana, sare, piper , paprika, amestecati 2 minute si...

Aperitiv castravete cu salata de vinete si carnat la cuptor cu feta

In Aperitive / Garnituri la 10 Mai 2019

Taiati carnatul in felii subtiri. Puneti-le pe o placa, presarati deasupra branza feta si cimbru uscat. Dati la cuptorul incalzit la 180°C timp de 10 minute. Spalati si curatati castravetele. Taiati-l in felii subtiri. Puneti sare . Amestecati salata de vinete si puneti-o cu o...

Desert pasca cu branza si fructe confiate

In Dulciuri la 10 Mai 2019

Aluatul dulce:  În bolul robotului sau intr-un castron se toarnă făina, zahărul și sarea. Se amestecă bine.  Se adaugă untul moale taiat în bucăți și se amesteca pana cand untul este bine incorporat. Se adauga oul si vanilia si se amesteca pana cand se...

Drob de pui

In Pui la 10 Mai 2019

Fierbeti 3-4 oua timp de 10 minute in apa cu sare (in functie de tava de chec folosita). Curatati si spalati legumele. Tocati ceapa si usturoiul marunt. Curatati si spalati ficatul. Taiati ficatul si pieptul de pui bucatele. Reveniti ceapa si usturoiul in uleiul incalzit cu pudra de...

Desert placinte cu mere

In Dulciuri la 20 Apr 2019

Amestecati drojdia uscata in laptele caldut. Intr-un castron sau in bolul robotului puneti faina, zaharul, sarea si branza proaspata. Amestecati, puneti vanilia si ouale treptat. Incorporati treptat laptele cu drojdia framantand timp de 10 à 15 minute pana obtineti o bila neteda...

Desert cozonac cu rahat si ciocolata

In Dulciuri la 19 Apr 2019

Incalziti usor laptele si dizolvati zaharul si vanilia. Puneti coaja rasa de portocale. Lasati sa se racoreasca – sa fie caldut, nu fierbinte! Topiti untul la microunde si adaugati uleiul. In bolul robotului sau intr-un castron puneti faina si faceti o adancitura in faina....

Salata de sfecla cu nuci

In Salate la 19 Apr 2019

Curatati nuca si tocati miezul de nuca - nu foarte marunt. Curatati sfecla si usturoiul. Dati pe razatoare cea mare sfecla si usturoiul pe cea mica. Amestecati toate ingredientele intr-un mic castron, adaugati sare dupa gust. Dati la rece cel putin 1 ora. Serviti, decorati cu nuca...

Aperitiv saratele rapide din chec sarat

In Aperitive / Garnituri la 19 Apr 2019

Incalziti cuptorul la 180°C. Puteti hidrata rosiile uscate in apa fierbinte timp de 20 de minute. N-am avut nevoie, aveam un pachet nou si erau suficient de moi. Intr-un castron amestecati faina, amidonul si praful de copt. Adaugati ouale treptat, varsati uleiul si iaurtul....

Picior de miel confiat, cu condimente

In Oaie la 19 Apr 2019

Curatati si spalati legumele. Tocati marunt usturoiul si ghimbirul, taiati ardeii in lamele. Incalziti cuptorul la 110°C. Sarati si piperati carnea. Intr-o cocota pentru cuptor colorati picioarele de miel 3 cate 3 in uleiul cald. Puneti-i toti 6 in cocota cu ceapa taiata in 4, cu...

Cotlete de porc cu legume (fenicul, dovlecel si ardei) la cuptor

In Porc la 19 Apr 2019

Curatati si spalati legumele. Taiati feniculul in 4 si ardeiul in lamele. Puneti intr-un vas de cuptor. Ungeti -le cu 2-3 linguri de ulei, puneti sare si cimbru uscat. Acoperiti vasul cu o foaie de aluminiu si dati 20 de minute la cuptorul incalzit la 200°C. Intre timp pregatiti...

Desert budinca cu branza, mere caramelizate si stafide

In Prajituri la 11 Apr 2019

Curatati si taiati marul bucatele. Incalziti untul cu zaharul intr-o tigaie mica. Adaugati merele, scortisoara si caramelizati timp de 5 minute. Lasati sa se raceasca. Incalziti cuptorul la 200°C. Amestecati branza cu ouale, faina , zaharul si stafidele. Puneti merele racite...

Desert vafe brownies / Gaufres de casa cu ciocolata

In Dulciuri la 11 Apr 2019

Topiti ciocolata la bain-marie. Frecati zaharul cu untul moale, adaugati ouale treptat si ciocolata topita racita. Adaugati cacaoa , faina si sarea si amestecati bine. Se incalzeste aparatul de vafe si se pune 1 lingura buna din compozitie pe fiecare placa. Se închide și se...

Orez cu fasole neagra - Galo Pinto

In Mancaruri de post la 17 Mar 2019

Puneti fasolea neagra intr-un volum mare de apa si lasati-o sa umfle toata noaptea. N-o puneti la frigider lasati-o la temperatura camerei. A 2a zi scurgeti si gatiti fasolea timp de 2 ore (fierbeti-o in cel putin de 3 ori volumul ei in apa). Verificati si adaugati apa daca trebuie....

Supa crema de fasole fava uscata / Bissara (Maroc)

In Supe/Ciorbe la 17 Mar 2019

Puneti la inmuiat fasolea fava cu o seara inainte. Aruncati apa si clatiti fasolea sub jet de apa rece. Puneti in oala minune impreuna cu usturoiul curatat. Acoperiti cu apa - am pus 1 l- si adaugati bicarbonatul de sodiu. Gatiti timp de 20 de minute. Am pus sare dupa. Lasati sa se...

Sarmale de post cu praz si ciuperci

In Mancaruri de post la 17 Mar 2019

Spalam bine in apa rece foile de vita si de varza. Curatam si taiem ceapa si prazul marunt. Curatam si dam morcovii pe razatoare. Curatam si taiem ciupercile felii. Prajim ciupercile in 2 linguri de ulei timp de cateva minute. Intr-o tigaie mare calim ceapa si prazul in 3 linguri de...

Desert papanasi prajiti - reteta n°700

In Prajituri la 10 Mar 2019

Intr-un castron sau in bolul robotului punem branza scursa de vaci. Puneti oul intreg, sarea, vanilia si coaja rasa de lamaie si amestecati bine. Amestecul trebuie sa fie cremos si fara cocoloase. Nu am pus deloc zahar pudra in compozitie, deoarece acesta o inmoaie si poate duce la...

Crochete cu cartofi si spanac / Farcidures

In Mancaruri de post la 10 Mar 2019

Spalati bine spanacul. Curatati usturoiul. Curatati si fierbeti 200 g de cartofi in apa cu sare. Scurgeti si presati-i in piure. Dati pe razatoare 600 g de cartofi curatati. Scurgeti-i bine de apa. Mixati spanacul cu usturoiul si patrunjelul. Amestecati cartofii rasi si scursi...

Spanac cu oua si sos de rosii

In Mancaruri de legume la 10 Mar 2019

Taiati sunca bucatele si puneti-o la prajit intr-o tigaie de teflon. Adaugati spanacul spalat si taiat marunt. Reveniti-l  2-3 minute, varsati sosul de rosii si adaugati 10 cl de apa. Puneti sare si piper, acoperiti  si gatiti timp de 15 minute. Cand apa a scazut adaugati...

Piept de porc cu fasole boabe

In Mancaruri cu carne la 10 Mar 2019

Intr-o oala plina cu apa puneti carnea, jumate de ceapa cu 4 cuisoare infipte in ea, 2 morcovi spalati si curatati, telina, 1 catel de usturoi curatat, foiaa de dafin si cimbru usccat. Fierbeti la foc potrivit timp de 1 ora. (Dupa o noapte la frigider o  puteti consuma ca un preparat de...

Desert prajitura/Budinca cu mere - Milassou

In Prajituri la 10 Mar 2019

Amestecati faina de grau, faina de porumb, zaharul, praful de copt cu 100 ml de lapte. Puneti la fiert restul de lapte cu untul. Cand da sa fiarba se ia de pe foc si se varsa treptat peste amestecul de faina. Amestecati in continuu cu un tel. Lasati sa se raceasca, adaugati ouale...

Desert prajitura cu nuci si cu ciocolata (Chinezoaica)

In Prajituri la 10 Mar 2019

Frecati bine untul moale cu 150 g de zahar, adaugati cacaua, nucile, uleiul, vanilia si faina. Amestecati bine.  Separati galbenusurile de albusuri. Bateti albusurile spuma cu un praf de sare. Incorporati-le treptat la compozitia cu nuci. Puneti compozitia...

Mancare de linte ca la Reunion

In Mancaruri de legume la 10 Mar 2019

Curatatati si tocati marunt ceapa si usturoiul. Rumeniti-le in uleiul incins impreuna cu pudra de ghimbir si de curcuma. Adaugati morcovul curatat si taiat rondele si sotati impreuna. Puneti lintea spalata sub jet de apa rece si scursa. Acoperiti cu apa - am pus 60 cl-  acoperiti...

Mamaliga cu parmezan, paprika si marar

In Aperitive / Garnituri la 10 Mar 2019

Puneti la fiert apa cu sare. Cand incepe sa dea in clocot, varsati in ploaie malaiul amestecand in continuu. Fierbeti la foc mic timp de 8-10 minute pana cand se-ngroasa amestecand in continuu cu un tel sau o lingura de lemn. Adaugati 2 linguri de parmezan, paprika si mararul tocat si amestecati....

Cotlete de porc cu legume la cuptor

In Mancaruri cu carne la 28 Feb 2019

Curatati si spalati legumele. Intr-un vas pentru cuptor puneti cartofii taiati cuburi. Amestecati-i cu 2 linguri de ulei, sare, piper si presarati cimbru uscat peste ei.  Acoperiti vasul cu o foaie de aluminium si dati la cuptorul incalzit la 180°C. Intre timp pregatiti carnea....

Clătite cu bere

In Dulciuri la 28 Feb 2019

Punem faina si sarea într-un castron mare sau in bolul robotului. Adăugați treptat ouăle și apoi diluati cu laptele si cu berea. Punet zaharul, romul si uleiul si amestecati. Lasati sa se odihneasca aluatul minimum 1 ora. Dacă aluatul vi se pare prea gros, adaugati un pic...

Afisate 1 - 30 din 718 retete    
Food bloggers
 
CONCURS CULINAR - RETETE PENTRU MESE IN FAMILIE

Postari recente

publicat la 26.05.2019

Chec bicolor

publicat la 26.05.2019

Peste alb cu crema de dovlecei

Horosmopul tau de astazi:

Pesti

Cei mai multi politicieni sunt nascuti in aceeasi zodie cu tine. Asta explica de ce tara noastra se afla mereu în impas...

 
 
 

TOP
utilizatori

anuta

8806 puncte

MotanLaOale

7999 puncte

 Merisor

7016 puncte

RODIMUR

5841 puncte

Lau

Lau 9

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro