Catalina L

6

Bucataras
Chef

Bucataras din 11.02.2015

RETETE439
PRIETENI111
Retete

Desert tarta cu capsuni si biscuiti

In Dulciuri la 14 Iul 2017

Se pune la incălzit laptele. Taiem pastaia de vanilie in lungime, scoatem semintele si le punem in lapte. Bateti oul, gălbenușul de ou cu zahărul și amidonul de porumb. Turnati deasupra laptele fierbinte, amestecand in continuu cu telul. Se pune compozitia la foc mic, amestecand...

Piept de rata cu cirese

In Rata la 14 Iul 2017

Crestati pielea - taiati linii cu un cutit fără a ajunge la carne. Puneti pieptul de rata cu pielea in jos intr-o tigaie anti-aderenta rece. Nu puneti grasime. Rumeniti pieptul pe ambele parti - prajiti-l 4 minute pe fiecare parte, intorcandu-l de cateva ori. Cand este bine rumenit,...

Salata Niçoise

In Salate la 14 Iul 2017

Preparati sosul vinaigrette, din 3 linguri de ulei de masline, sare, piper si 2 linguri de otet. Puteti pune o lingurita de mustar daca preferati. Amestecati bine. Puneti ouale la fiert, timp de 10 minute, in apa fierbinte. Spalati legumele. Curatati sau nu coaja castravetului (nu daca...

Desert flan cu nuca de cocos

In Dulciuri la 24 Iun 2017

Mod de preparare   caramel lichid: Intr-o oala adanca, puneti zaharul, adaugati 1/4 din apa si otetul. Aduceti la fierbere si miscati oala din cand in cand. Cand incepe sa se coloreze si ajunge la culoarea dorita, luati de pe foc oala si puneti-o in chiuveta. Turnati in oala...

Desert clatite cu o mie de gauri/ Baghrir

In Dulciuri la 24 Iun 2017

Intr-un castron adanc, amestecati, faina, grisul si sarea. Incorporati apa calduta si adaugati drojdia. Amestecati si turnati compozitia intr-un blender sau robot. Mixati timp de 5 minute. Adaugati praful de copt si mixati din nou cateva minute (se vor forma bule la suprafata aluatului)....

Tajina cu pui si cartofi

In Mancaruri cu carne la 14 Iun 2017

Cu o seara inainte, puneti la inmuiat nautul, in apa rece. Puneti apa suficienta caci se va umfla. A 2a zi, scurgeti nautul si clatiti-l sub apa rece. Puneti-l la fiert, in apa noua fara sare. Curatati de spuma in mod regulat si lasati sa fiarba la foc potrivit, 1 h - 1 h 15. Cand...

Supa algeriana - Chorba Beida

In Supe/Ciorbe la 11 Iun 2017

Curatati si spalati legumele. Pueti rumeni carnea cu ceapa tocata marunt, intr-un pic de ulei. Eu am pus intr-o oala adanca, pieptul de pui taiat in 2 cu legumele curatate intregi. Acoperiti cu apa rece, adaugati Kub-ul de pui si aduceti la fierbere. Gatiti la foc potrivit, fara capac...

Salata de vinete si ardei marocana - Zaalouk

In Salate la 11 Iun 2017

Spalați ardeii și puneți-i pe o tava la cuptor. Puneti vinetele in aceeasi tava - intepati-le de cateva ori cu furculita. Gatiti ardeii timp de 30 de minute, intoarceti-i de cateva ori până când coaja lor este neagra. Scoateți-i din cuptor și puneti-i imediat într-o...

Paine/clatita berbera Bouchiar

In Piine la 11 Iun 2017

Dizolvati drojdia uscata intr-un pic de apa calduta si lasati sa-si dubleze volumul. In bolul robotului sau intr-un castron adanc, puneti faina, praful de copt, sarea, zaharul  si grisul si amestecati incet. Adaugati oul, amestecati, puneti drojdia si framantati adaugati treptat apa...

Desert flan portughez- Pasteis de Nata

In Dulciuri la 10 Iun 2017

Pastaia de vanilie o taiati in lungime si o curatati bine de seminte. Se pune la fiert laptele cu pastaia de vanilie taiata si semințele de vanilie. Intr-un castron/bol, amestecati faina, zaharul si sarea. Cand laptele ajunge la fierbere, luati de pe foc, scoateti pastaia. Turnati...

Desert pandispan portughez Pao de Lo

In Dulciuri la 10 Iun 2017

Incalziti cuptorul la 180 ° C. Bateti ouale intregi cu un varf de sare, la robot/mixer la viteza mare, timp de 15 minute, adaugand treptat zaharul. Incorporati apoi faina amestecata cu praful de copt si coaja rasa de lamaie. Amestecati usor de sus in jos. Puneti compozitia intr-o...

Desert prajitura mexicana cu ananas

In Dulciuri la 4 Iun 2017

Frecati ouale cu zaharul, pana se albesc si isi dubleaza volumul. Puneti untul topit si racit, smantana si amestecati. Adaugati faina amestecata cu praful de copt si amestecati. Taiati ananasul proaspat in felii subtiri rotunde. Ungeti cu unt forma si presarati pe fundul ei zahar....

Empanadas / Pateuri cu carne

In Porc la 4 Iun 2017

Se amesteca făina si sarea intr-un bol. Adaugati untul topit si amestecati. Se adauga oul si treptat apa calduta. Frământați bine pana cand aluatul devine elastic si neted. Se acopera si se lasa aluatul să se odihneasca. Intre timp, pregatiti umplutura. Taiati...

Desert inghetata de capsuni rapida

In Dulciuri la 2 Iun 2017

In bolul robotului, puneti capsunile, 2 linguri de dulceata de zmeura, vanilia si iaurtul. Incepeti sa mixati, intai usor, dati cateva impulsuri scurte, apoi mixati in continuu pana obtineti o crema- 5 minute maximum. Adaugati dulceata ramasa si amestecati. Se serveste imediat sau se...

Piscialandrea / Tarta cu ansoa italiana

In Pizza la 2 Iun 2017

Pregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, un pic de apa calda si 1 lingura de faina. Lasam sa-si dubleze volumul. In castronul unde formam aluatul, punem faina, maiaua si sarea. Amestecati. Adaugati treptat apa calda. La final, adaugam uleiul si framantam cca 10-15 minute....

Desert prajitura Dobos

In Prajituri la 25 Mai 2017

Pregatiti foile: Frecati ouale cu zaharul si sarea, pana devin bine spumoase si-si dubleaza volumul. Adaugati untul topit si racit si faina cernuta. Amestecati bine. Puneti hartie de copt pe 2 placi de cuptor. Impartiti compozitia si nivelati pe toata suprafata. Dati la cuptorul...

Aperitive empanadas / Pateuri cu ton

In Aperitive / Garnituri la 25 Mai 2017

Se amesteca făina si sarea intr-un bol. Adaugati untul topit si amestecati. Se adauga oul si treptat apa calduta. Frământați bine pana cand aluatul devine elastic si neted. Se acopera si se lasa aluatul să se odihneasca. Intre timp, pregatiti umplutura. Taiati...

Desert biscuiti cu gem de zmeura

In Dulciuri la 14 Mai 2017

Intr-un castron, frecati oul cu zaharul si zaharul vanilat. Adaugati faina amestecata cu praful de copt si amestecati. Puneti bucatelele de unt si cu mana, frecati si formati un aluat. Inveliti bula de aluat in folie alimentara si dati la rece 1 ora. Scoateti aluatul, si-l l intindeti...

Paste de orez cu pui

In Paste la 14 Mai 2017

Taiati carnea de pui in bucatele. Pregatiti o marinada; amestecati sosul de peste cu sosul de soia light si zaharul brun. Adaugati usturoiul tocat si un varf de pudra de ghimbir.. Puneti carnea de pui in marinada si dati deoparte 30 minute la rece. Taiati marunt ceapa esalota, ceapa...

Gratin de cartofi si carne argentinian

In Mancaruri cu carne la 14 Mai 2017

Fierbeti cartofii în apă cu sare. Se lasa sa raceasca, se curata de coaja si se taie felii.  Intre timp, puneti la prajit cotletele de porc intregi, intr-o tigaie in uleiul fierbinte.  Se curata si se taie marunt ceapa esalota. Taiem rosiile in 2. Se scoate carnea si...

Crema de lapte - Paraguay (Crema de leche y maizena)

In Dulciuri la 14 Mai 2017

Incalziti 80 cl din lapte cu coaja de portocala, zaharul si vanilia. Cand ajunge la fierbere, luati de pe foc si rezervati 15 minute. Dupa 15 minute, scoateti coaja de portocale si puneti din nou laptele pe foc. Amestecati si diluati bine amidonul in laptele rece ramas. Varsati amestecul...

Crema portocale /Orange Curd

In Dulciuri la 6 Mai 2017

  Într-un castron, se bat ouale cu zaharul, pana cand amestecul se albeste. Adaugati amidonul si amestecati. Se adauga treptat sucul de portocale. Se toarnă amestecul obtinut intr-o cratiță. Se pune la fiert la foc mic, pana se ingroasa- aproximativ 5 minute....

Vafe-Gaufres sarate cu morcovi si carne de pui

In Aperitive / Garnituri la 6 Mai 2017

  Curatati si fierbeti morcovii intregi. Lasati-i sa se raceasca si reduceti-i in piure. Adaugati branza topita, sare, piper si amestecati. Diluati drojdia in laptele caldut, amestecati si lasati 10 minute. Amestecati faina, ouale si sarea. Adaugati drojdia rezervata si apoi...

Tarta/Pizza cu praz si branza reblochon

In Pizza la 6 Mai 2017

Pregatim maiaua:  facem un amestec din drojdie, un pic de apa calda si 1 lingura de faina. Lasam sa-si dubleze volumul. In bolul Kitchenaid punem faina, maiaua, sarea - amestecati la viteza 2. Adaugam trepat apa calda. La final, adaugam uleiul si amestecam cca. 10-15 minute- la...

Placinta cu cartofi si carne

In Porc la 6 Mai 2017

Puneti pe foc, o oala cu apa si cu un pic de sare. Curatati cartofii si taiati-i felii subtiri cu un robot sau cu o mandolina. Cand apa fierbe, luati oala de pe foc, puneti cartofii in oala cu apa, acoperiti si lasati-i 10 minute. Amestecati carnea tocata de porc cu usturoiul tocat si...

Aperitiv clatita (galette) de cartofi

In Aperitive / Garnituri la 29 Apr 2017

Spalati si curatati cartofii. Dati-i pe razatoarea cea mare si scurgeti-i de zeama, cat puteti de tare. Adaugati oul, ceapa tocata, usturoiul pisat marunt, faina, sosul pesto, cascavalul ras, verdeata tocata, sare si piper. Amestecati bine. Intr-o tigaie de teflon anti-aderenta, puneti...

Desert tiramisu cu capsuni si biscuiti

In Dulciuri la 29 Apr 2017

Se separă albusurile de gălbenușuri. Se amesteca galbenusurile cu zaharul. Adăugați crema de  mascarpone si amestecati. Se bat albusurile spuma si se adauga treptat cu o spatulă la amestecul precedent. Rezervati la rece. Se prepară cafeaua neagră. Se spală si se elimina...

Pui cu sos de arahide - reteta africana

In Pui la 27 Apr 2017

Taiati puiul in bucati, indepartati grasimea si chiar pielea, daca vreti. Sotati ceapa taiata marunt in uleiul incins, cu bucatile de pui. Aruncati grasimea lasata. Puneti untul de arahide, bulionul de rosii, 2 pahare de apa fiarta, amestecati. Sarati si piperati. Lasati sa fiarba...

Desert crochete/gogosi africane-du Mboa ou Chin Chin

In Dulciuri la 27 Apr 2017

Intr-un castron, amestecati oul cu zaharul. Adaugati untul topit si racit, zaharul vanilat, nucsoara si laptele.  Amestecati bine si adaugati faina amestecata cu praful de copt si bicarbonatul. Amestecati bine pana obtineti un aluat omogen. Puneti aluatul in folie alimentara si...

Orez pilaf jollof - Ghana

In Mancaruri cu carne la 27 Apr 2017

Incalziti uleiul intr-o cratita adanca, din fonta. Prajiti bucatile de pui si le rumeniti pe toate partile. Scoateti si puneti deoparte.  Puneti batonul de scortisoara, ceapa tocata si rumeniti un pic. Adaugati bulionul de rosii, rosiile taiate si ardeiul. Sotati totul cateva...

Afisate 1 - 30 din 439 retete    
Concurs: Campionii retetelor de inghetata
 

Postari recente

publicat la 14.07.2017

Piept de rata cu cirese

publicat la 14.07.2017

Salata Niçoise

Horosmopul tau de astazi:

Pesti

Te chinuie problema banilor. Se rezolva repede daca renunti la cateva vicii, cum ar fi cumparatul compulsiv de animalute de plus roz. Mai bine ti-ai gasi un hobby gratuit, cum ar fi uitatul la cai verzi pe pereti.

 
 
 

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro