Reteta de parjoale de merlan, cu sos de rosii

de Catalina L in Peste, 14 Mai 2023 | 2181 vizualizari

 

O reteta de parjoale de merlan, cu sos de rosii, delicioasa si economica caci merlanul este un peste ieftin. Puteti adauga un ou in umplutura si paine daca doriti, eu am pus doar fulgi de ovaz si un rest de tofu.   https://www.blogulluicatalina.com/2023/01/parjoale-de-merlan-cu-sos-de-rosii.html

Ingredientele sunt: merlan, fulgi ovaz, ceapa, tofu, usturoi, hrean, rosii, ierburi aromatice.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Reteta de parjoale de merlan, cu sos de rosii 
  • 430 gr file de merlan
  • 2 linguri de fulgi de ovăz
  • 1 ceapa eșalotă
  • 100 gr de tofu
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingura de hrean ras
  • 3 linguri ulei
  • ierburi de Provence
  • sare piper

sos de rosii :

  • 600 gr- 5 roșii frumoase în saramură (sau proaspete curatate sau in conserva)
  • sare piper
  • ierburi de Provence
  • praf de usturoi, pudra de chilli
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de parjoale de merlan, cu sos de rosii:

Iata cum se prepara Reteta de parjoale de merlan, cu sos de rosii :

Se mixează la robot fileurile de merlan cu usturoiul, eșapa tăiată în 4, fulgii de ovăz și hreanul ras -faceti pauză , răzuiti marginile și continuati pana obtineti un amestec omogen. Puteti  folosi si masina de carne .  

Adăugați sare, piper, amestecați bine și formați parjoale. 

Puneti-le pe o tavă de copt unsă  (un pic adanca) și ungeti-le cu ulei. 

Coaceti in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 20 de minute.   

Pregătiți sosul: Roșiile se pasează și se amestecă bine pentru a obține un sos uniform. 

Condimentati: ardei iute, piper (sare dacă folosiți roșii  proaspete sau conservate), adăugați ierburile. Se fierbe 3 minute.   

Dupa 20 de minute in cuptor, intoarcem crochetele, turnam sosul de rosii preparat deasupra si dam din nou la cuptor la 200°C pentru 15-20 de minute.   

Se serveste cu orez, paste... taitei konjac pentru mine.  

Vezi si reteta de Chiftelute de somon afumat in sos de afumat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de parjoale de merlan, cu sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute cu peste afumat