Reteta de tarta cu faina de naut, ceapa si masline/Socca

de Catalina L in Mancaruri de post, 22 Mar 2024 | 483 vizualizari

 

Socca est o specialitate din regiunea francezä Nisa /Nice pe bazä de fäinä de näut.
Simplu de facut si delicioasa este ca o pizza fina fara gluten.
Am utilizat ca masura un pahar de apa de 200 ml.  
https://www.blogulluicatalina.com/2021/01/tarta-cu-faina-de-naut-ceapa-si.html

Pentru Reteta de tarta cu faina de naut, ceapa si masline/Socca sunt necesare cateva ingrediente: faina de naut, ulei de masline, ceapa, usturoi si masline.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Reteta de tarta cu faina de naut, ceapa si masline/Socca
  • 3/4 pahar de faina de naut bio
  • 1 pahar si 1/4 de apa
  • sare, piper
  • 5 linguri ulei de masline
  • 2 cepe rosii
  • ierburi de Provence
  • 2 catei de usturoi roz
  • masline de calitate
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de tarta cu faina de naut, ceapa si masline/Socca:

Iata cum se prepara Reteta de tarta cu faina de naut, ceapa si masline/Socca

Puneti faina si sarea intr-un castron sau in bolul robotului.
Adaugati apa treptat si amestecati bine cu un tel. Puneti ierburi de Provence si incorporati 1 lingura de ulei.

Lasati deoparte timp de 30 de minute. 

Incalziti cuptorul la 220 °C.

Curatati si taiati marunt ceapa si usturoiul.

Sotati-le in 2 linguri de ulei. Puneti sare si piper.

Ungeti cu 2 linguri de ulei o forma de tarta ( 24 cm) si puneti la cuptor timp de 5 minute. Amestecati aluatul si varsati-l in forma incinsa .

Depuneti deasupra ceapa si usturoiul, decorati cu maslinele.

Dati la cuptor timp de 10 -15 minute, trebuie sa fie colorata pe margini.

Scoateti, puneti pe o farfurie, presarati verdeata si taiati felii.

Serviti!

Vezi si reteta de Tarta aperitiv cu branzeturi si legume.

TIPS-URI

1

Am utilizat ca masura un pahar de apa de 200 ml.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de tarta cu faina de naut, ceapa si masline/Socca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cartofi cu rozmarin la cuptor