Cartofi la cuptor cu leurda si gogosari in sos de rosii

de MotanLaOale in Mancaruri de post, 6 Apr 2017 | 7005 vizualizari

 

Inspirat de Merisor si, avand inca gogosari in sos de rosii, am executat. Foarte bun a fost.
"Retete de post economice"

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 300 g gogosari in sos de rosii (un borcan)
  • 50 ml ulei
  • 1 legatura leurda
  • vegeta
  • piper
  • boia
  • 3-4 fire patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi la cuptor cu leurda si gogosari in sos de rosii:

Cartofii se curata, se spala si se feliaza pe lung in 6-8 felii.

Punem cartofii intr-o tava termorezistenta, impreuna cu uleiul.

Se presara cu vegeta, piper, boia si se amesteca sa se unga toti cartofii.

Se introduc in cuptor, pentru 1 ora, la 180 grade C.

Leurda se spala, se toaca marunt si se amesteca cu gogosarii in sos de rosii.

Cand cartofii sunt rumeniti bine, se pune peste gogosarii in sos de rosii si se amesteca bine.

Se reintroduce tava in cuptor, pentru 15-20 minute, sa patrunda sosul printre cartofi.

La final, se presara cu patrunjel tocat.

Pofta Buna!

TIPS-URI

1

In loc de leurda, se poate folosi usturoi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi la cuptor cu leurda si gogosari in sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cartofi cu sos alioli din maioneza Inedit