Aperitiv tarta cu branzeturi, legume si oua de prepelita

de Merisor in Aperitive / Garnituri, 12 Ian 2020 | 1829 vizualizari

 

Ne plac brânzeturile, ne place prazul, așa că le-am combinat într-o delicioasă rețetă de Tartă aperitiv.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 2 gălbenușuri
  • 2 linguri iaurt
  • 2 linguri apă rece
  • 1/4 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 150 gr unt rece
  • 1 vârf de linguriță cu sare
  • 400 gr făină
  • Pentru umplutură:
  • 800 gr brânză proaspătă de vaci
  • 250 gr brânză telemea, sărată
  • 1 legătură de mărar
  • câteva frunze de busuioc
  • 2 albușuri
  • 1 lingură de smântână
  • roșii cherry
  • ouă de prepeliță
  • 1 fir de praz
  • 1 cubuleț de unt
  • 1 linguriță ulei
  • puțin oregano uscat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv tarta cu branzeturi, legume si oua de prepelita:

Pentru aluat, cernem făina într-un vas și presărăm sare peste ea.


Facem o adâncitură la mijloc și punem acolo gălbenușurile, untul rece, tăiat în cuburi și iaurtul în care stingem bicarbonatul de sodiu.


Amestecăm rapid toate aceste ingrediente, încorporând și făina. Frământăm un aluat ferm, adăugând, spre final și apa rece, îl acoperim și îl dăm la rece pentru 20 de minute.


Între timp, pregătim ingredientele pentru umplutură.


Tăiem prazul rondele pe care le călim ușor în puțin unt topit în ulei. Punem și ulei, deoarece untul se va arde, pus simplu.


Întoarcem rondelele de praz de pe o parte pe cealaltă, să se rumenească uniform, apoi le scoatem în alt vas.


Amestecăm cele două tipuri de brânză cu mărarul tocat și frunzele de busuioc, de asemeni, tocate.


Adăugăm cele două albușuri, o lingură de smântână și omogenizăm compoziția.


Pornim cuptorul la 180 de grade pentru a coace delicioasa Tartă aperitiv cu brânză și praz.


Scoatem aluatul de la frigider și îl întindem uniform în forma de tartă, atât la bază cât și pe laterale.


Forma mea de tartă are diametrul de 30 cm.


Înțepăm aluatul cu o furculiță din loc în loc și întindem compoziția de brânză, uniform.


Așezăm pe margini rondelele de praz, înfigându-le ușor în compoziția de brânză.


Apoi, tot în formă de horă, înfigem în compoziția de brânză și roșiile cherry.


La centru, vom face mici adâncituri și vom sparge acolo ouăle de prepeliță.


Presărăm puțin oregano pe deasupra și coacem tarta aperitiv pentru 20 de minute, la 180 de grade.


Urmărim ca ouăle să nu se coacă foarte mult, ci să rămână gălbenușul moale.


O lăsăm să se tempereze, o decorăm cu frunze proaspete de busuioc și o porționăm.


O putem servi alături de o cană cu lapte, sau cu iaurt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv tarta cu branzeturi, legume si oua de prepelita" nu uita sa-i faci un review.
Concurs - Reteta anului 2020

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

Catalina L 1

21.01.2020, 16:59

frumoasa tare

Sidy 1

29.01.2020, 07:12

E grozava si mi-e...foame !

mihaelar63 1

22.11.2020, 14:21

O mananci cu ochii , nu alta

COMENTEAZA

Concurs - Reteta anului 2020
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coaste de caprioara in sos de rosii cu masline la Crock-Pot

de katty 6

la 14:47

Ciuperci pleurotus in sos cremos

de katty 6

la 14:40

Bors de porc cu  stevie si zucchini

de katty 6

ieri la 19:02

Fasole uscata cu spanac in sos de rosii

de katty 6

ieri la 18:33

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8767 puncte

mihaelar63

5278 puncte

mirela0911

4877 puncte

Rocsi

4727 puncte

Constelatialeu

4318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Drob usor de pui
  • 12

    L

  • 13

    MA

  • 14

    MI

  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coaste de caprioara in sos de rosii cu masline la Crock-Pot

de katty 6

la 14:47

Ciuperci pleurotus in sos cremos

de katty 6

la 14:40

Bors de porc cu  stevie si zucchini

de katty 6

ieri la 19:02

Fasole uscata cu spanac in sos de rosii

de katty 6

ieri la 18:33

RETETA RECOMANDATA
Cheese Truffles - Bile de branza