laura_n

7

Bucataras
Top-Chef

Focsani

Bucataras din 25.05.2012

RETETE505
PRIETENI329
Retete

Gem de prune la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

In Multicooking la 4 Oct 2019

Se pregatesc prunele: se spala, se desfac in jumatati, se scot samburii. Multicookerul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune se conecteaza la o sursa de curent. In vasul aparatului se pun prunele, batonul de scortisoara, cuisoarele macinate. Se asaza capacul in pozitia inchis, se inchide...

Desert vafe Tiramisu

In Prajituri la 19 Sep 2019

Pregatiti o cafea tare, (eu nu am pus zahar). Daca doriti, o puteti indulci. Se lasa la racit. Separat, intr-un vas, se mixeaza ouale, un praf de sare si zaharul. Cand devin cremoase, se adauga cafeaua si condimentele, amestecand continuu. In compozitia lichida, se adauga faina, cacaua si...

Desert vafe belgiene

In Dulciuri la 28 Aug 2019

Se topeste untul, apoi se lasa deoparte. Intr-un vas, se mixeaza albusurile si un praf de sare. Cand devin dense si albe, se adauga zaharul. Se spumeaza pana se obtine o bezea ferma. Se adauga galbenusurile, amestecand bine. Se adauga untul si laptele. Se omogenizeaza. La final, se adauga...

Desert vafe cu iaurt, lamaie si afine

In Dulciuri la 13 Aug 2019

Ouale, impreuna cu un praf de sare si indulcitorul se mixeaza bine. Se adauga iaurtul, bicarbonatul, sucul de lamaie. Se omogenizeaza, apoi se adauga faina. Se amesteca usor. Compozitia rezultata trebuie sa fie spumoasa, nu densa. Se pun si afinele. Aparatul Waffle Maker se conecteaza la o...

Desert vafe cu ciocolata, zmeura si menta

In Dulciuri la 12 Aug 2019

Se topeste ciocolata impreuna cu laptele, pe baie de aburi. Separat, intr-un vas, se mixeaza cele doua oua si un praf de sare, cu ajutorul unui tel para. Se adauga romul, ciocolata topita, amestecand continuu. Se adauga faina cernuta cu bicarbonatul de sodiu. Se amesteca pana la omogenizare....

Desert choux a la creme cu zmeura

In Prajituri la 5 Aug 2019

Se pune pe foc o cratita incapatoare. Se adaugă cele doua cani si jumatate cu apa, zahăr pudră, untul. Se amestecă până se topește untul și începe să fiarbă lichidul. Se reduce focul, se adaugă făina toată odată, se omogenizează rapid cu o spatulă din lemn. Se ia apoi...

Desert briose cu morcovi si nuci

In Prajituri la 5 Aug 2019

Se pregatesc intai morcovii. Se curata de coaja. Se spala si se rad. Se pun intr-un castron, apoi se acopera cu suc proaspat de portocale. Morcovii se vor hidrata si vor avea o aroma placuta de portocala. Untul se pune intr-un vas, impreuna cu uleiul, un praf de sare si zaharul cu melasa. Se...

Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L Digital

In Slow Cooker la 2 Aug 2019

Legumele se spala. Vinetele se taie rondele de 2-3 cm, apoi se taie in cuburi potrivite. Rosiile se spala, iar usturoiul se curata si se zdrobeste usor cu ajutorul unui cutit. Slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L Digital se conecteaza la o sursa de curent. In vasul interior se toarna...

Dovlecei umpluti, pregatiti la slow cooker-ul Crock-Pot 4.7 L Digital

In Slow Cooker la 2 Aug 2019

Carnea se toaca cu ajutorul unei masini de tocat. Eu va recomand, pe cat posibil, sa tocati acasa orice bucata de carne, sa evitati sa cumparati direct tocata din magazin. Morcovii si ceapa se curata, se spala. Morcovii se rad marunt, iar ceapa se toaca cubulete mici. Orezul se spala bine....

Prajitura cu caise si coacaze rosii

In Retete diabetici la 1 Aug 2019

Ingredientele pentru blat se lasa temperatura camerei pentru o ora. Se porneste cuptorul la 170 grade C. Se pune la indemana o tava cu hartie de copt. Fructele se spala si se lasa la scurs. Caisele se desfac si se taie felii. Se asaza fructe in tava, in strat egal, se presara o lingura...

Flan cu caramel si scortisoara, fara zahar

In Retete diabetici la 1 Aug 2019

Se pregatesc 2 vase rotunde pentru copt (diametru 13 cm. Intr-un vas mic, se pun 3 lg de Green Sugar Gold si un cub mic de unt. Se pune pe foc, se lasa pana se topeste tot indulcitorul. Acum trebuie sa va miscati repede, intocmai ca la reteta obisnuita. Se tapeteaza repede peretii formelor de...

Desert bomboane cu nuca de cocos, curmale si ciocolata fara zahar

In Dulciuri la 1 Aug 2019

Curmalele se pun la hidratat intr-un bol cu apa calda. Se pot lasa de seara pana dimineata. Intr-un blender incapator, se pun curmalele hidratate, cu tot cu sucul lasat in bol. Se adauga fulgii mari de nuca de cocos, un praf de sare si uleiul de cocos. Se paseaza bine pana se obtine o crema...

Desert minitarte cu ciocolata

In Dulciuri la 11 Iul 2019

Ciocolata si untul se topesc pe baie de aburi, se omogenizeaza, apoi se dau deoparte. Ouale se mixeaza spuma, impreuna cu un praf de sare si cu zaharul. Odata omogenizata compozitia, se adauga ciocolata topita, faina cernuta cu bicarbonatul de sodiu. Se amesteca pana la incorporare. Compozitia...

Crumble cu rubarba si zmeura, reteta fara zahar

In Retete diabetici la 11 Iul 2019

Se porneste cuptorul la 160 grade C, coacere sus-jos. Se curata rubarba de frunze, iar tijele ramase se spala si se taie cubulete. Se amesteca cu zmeura. Peste fructe, se presara 1 lgta de indulcitor cu agar. Se agita putin vasul ca sa se distribuie uniform indulcitorul. *Daca folositi...

Desert cheesecake cu ananas si ciocolata

In Dulciuri la 11 Iul 2019

Mai intai, se topeste ciocolata alba pe baie de aburi. Eu prefer aceasta metoda ca sa fiu sigura ca nu se arde. Dupa ce s-a topit, se lasa deoparte. Gelatina se hidrateaza in sucul din conserva de ananas. Biscuitii de turta dulce se macina fin cu ajutorul unui robot. Untul se topeste si se adauga...

Budinca de ovaz cu lapte de cocos la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

In Multicooking la 21 Iun 2019

In vasul interior al Multicooker-ului Crock-Pot Express cu gatire sub presiune , se toarna laptele rece, se adauga un praf de sare. Se adauga fulgii de ovaz si fulgii de nuca de cocos. Se acopera cu capacul, acesta blocandu-se in pozitia inchis, apoi se inchide supapa de aburi....

Negresa cu afine la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

In Multicooking la 19 Iun 2019

Intr-un castron se amesteca faina cernuta impreuna cu un praf de sare si bicarbonatul de sodiu. Se adauga indulcitorul si cacaua. Se amesteca usor. Se adauga laptele acru, uleiul si se amesteca pana la omogenizare. Afinele spalate se incorporeaza in compozitie. Se pregateste o forma de copt din...

Budinca de orez cu capsuni la Multicooker Crock-Pot cu gatire sub presiune

In Multicooking la 17 Iun 2019

In vasul interior al Multicooker-ului Crock-Pot Express cu gatire sub presiune , se toarna laptele rece, smantana lichida, un praf de sare. Se adauga indulcitorul, apoi orezul spalat. Se acopera cu capacul, acesta blocandu-se in pozitia inchis, apoi se inchide supapa de aburi....

Desert pasca cu smantana, fara zahar

In Dulciuri la 26 Apr 2019

Pentru aceasta reteta, era necesar un aluat fraged, de casa. Din motive tehnice, sa spunem, eu nu am facut, dar data viitoare voi pregati cu aluat de casa. De data aceasta am pregatit cu baza din biscuiti digestivi. Se porneste cuptorul, la 180 grade C, coacere cu ventilatie. Intr-un vas, se pun...

Stufat de pui la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

In Multicooking la 22 Apr 2019

Mai intai se prepara marinada. Carnea se transeaza in portii mici, se asaza intr-un vas. Se presara ulei, sare, patrunjel tocat marunt si zeama de la o lamaie. Se amesteca sa se imbrace toate bucatile de carne in acest sos, apoi se acopera vasul si se pune in frigider, timp de 1-2 ore....

Macrou in sos de rosii cu masline la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

In Multicooking la 17 Apr 2019

Pestele se curata si se portioneaza, se pudreaza cu sare. Rosiile si ceapa verde se spala. Ceapa se taie rondele marunte.   Crock-Pot Express Multicooker cu gătire sub presiune se conecteaza la o sursa de curent. Se desface capacul si se pune uleiul in vasul Multicooker-ului...

Cheesecake cu dovleac si rom la Multicookerul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

In Multicooking la 12 Apr 2019

  Biscuitii se macina fin cu ajutorul unui robot. Untul se topeste si se adauga peste pesmetul de biscuiti. Se amesteca si se omogenizeaza, apoi se intinde un strat egal in forma de copt. Se taseaza bine cu o presa, apoi se da deoparte. Intr-un blender cu capacitate mare, se pune branza,...

Pate de ficat pregatit la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

In Multicooking la 9 Apr 2019

Ficatul de pasare se spala si se curata de pielite, etc. Ceapa si usturoiul se spala. Pentru marinada, se foloseste cate o legatura din fiecare, restul pentru gatit. Intr-un vas se asaza ficatul de curcan. Se condimenteaza cu sare, piper, putin ulei. Se adauga cateva fire de ceapa si...

Desert tort cu piscoturi, crema de vanilie si fructe de padure

In Torturi la 21 Mar 2019

Se pregătește o forma de tort pentru montarea tortului. Eu am folosit una pătrată, se așază mai bine pișcoturile. Se pregătește crema care va trebui să stea 30 min la rece. Într-un vas, se amestecă gălbenușurile cu un praf de sare, zahărul, se adaugă semințele de la...

Desert tort rapid din biscuiti

In Dulciuri la 21 Mar 2019

Acest tort de biscuiti e gata in 2 timpi si 3 miscari :)) Se topeste ciocolata in smantana lichida, pe baie de aburi preferabil. Se omogenizeaza bine, se ia de pe baia de aburi si se lasa deoparte. Separat, intr-o punga se pun biscuitii, se sigileaza bine punga, apoi, cu ajutorul...

Desert melcisori de post, cu halva

In Dulciuri la 21 Mar 2019

Intr-un vas, se cerne faina cu un praf de sare. In mijlocul fainii se face un locas, se adauga drojdia, zaharul, uleiul si putina apa. Se amesteca usor cu o spatula din lemn, apoi se framanta usor, cu mana, adaugand apa calduta. Cand aluatul a devenit dens, nelipicios si omogen, se acopera cu un...

Aperitiv tarta cu rosii, feta si rucola

In Aperitive / Garnituri la 21 Mar 2019

  Intr-un castron, se cerne faina, se adauga un praf de sare si untul rece taiat cuburi. Se framanta usor cu mana pana se obtine un aluat nisipos. Se adauga apa rece, framantand repede ca sa nu se inmoaie untul. Se framanta scurt pana cand aluatul devine omogen. Aluatul se infoliaza si se...

Desert prajitura insiropata, cu ciocolata si crema de ricotta

In Prajituri la 12 Dec 2018

 Ingredientele pentru blat se pastreaza la temperatura camerei macar o jumătate de oră. Se pornește cuptorul la 160 grade C (cuptor electric)-180 grade C- cuptor pe gaz. Intai, separăm albușurile de gălbenușuri. Într-n castron, se mixează albușurile și un praf de sare...

Desert melcisori cu branza dulce

In Dulciuri la 19 Noi 2018

Se mixeaza spuma untul moale (cu un praf de sare), se adaugă apoi oul. Dupa ce s-a omogenizat, se adaugă făina si bicarbonatul. Se frământă cât să se omogenizeze, nu mai mult, ca să nu își piardă fragezimea. Aluatul obținut se ambalează în folie alimentară și...

Desert prajitura pufoasa cu branza dulce

In Prajituri la 19 Noi 2018

Pentru inceput, se porneste cuptorul la 170 grade C. Brânza de vaci de casă, fiind mai densa si faramicioasa, am ales să o combin cu ricotta. Voi puteți folosi cremă de brânză sau o puteți pregăti în casă, după placul vostru. În compoziția de brânză,...

Afisate 1 - 30 din 500 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Taur

Găseşti în casă o buturugă micuţă, pe care nu-ţi dai seama cine a pus-o în sufragerie. Încerci să o rostogoleşti pe scări, dar te înţepi într-o aşchie şi manifeşti simptomele unei boli tropicale, pe care doar un vraci jamaican o poate vindeca. Acum e momentul! Pipă sau bong? Mai contează?

 
 
 

TOP
utilizatori

Panacris

7188 puncte

mihaelar63

5100 puncte

RODIMUR

4392 puncte

Rocsi

3873 puncte

lucy2002

3676 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro