laura_n

7

Bucataras
Top-Chef

Focsani

Bucataras din 25.05.2012

RETETE528
PRIETENI359
Retete / Mancaruri de legume

Reteta de tocanita de galbiori cu smantana si usturoi

In Mancaruri de legume la 10 Iul 2023

Iata cum se prepara Reteta de tocanita de galbiori cu smantana si usturoi Galbiorii se spala si se lasa la scurs, apoi se toaca in functie de gustul fiecaruia. Intr-o tigaie mare (wok) se pune la incins uleiul si se adauga usturoiul tocat marunt si un praf de sare. Se lasa pana se rumeneste...

Tocanita de galbiori cu sos de smantana si usturoi

In Mancaruri de legume la 25 Iun 2018

Se spala galbiorii, se lasa la scurs. Ideal ar fi sa se curete cu o perie. Daca sunt micuti, se lasa intregi, daca sunt mai mari, se taie. Se calesc in putin ulei, o ceapa, cativa catei presati de usturoi, un morcov ras. Se adauga galbiorii, se lasa sa se rumeneasca putin si sa inceapa sa...

Cartofi taranesti

In Mancaruri de legume la 11 Feb 2017

Se curăță și se spală cartofii, gogoșarul și ceapa. Usturoiul se curăță și se toacă mărunt. Cartofii se taie cuburi potrivite, se gătesc 10 minute la aburi sau se fierb în apă clocotită, cu sare, apoi se scurg. Ceapa și gogoșarul se taie rondele. Se pune pe foc o...

Salata de spanac si valeriana, cu mozzarella si portocala

In Mancaruri de legume la 26 Feb 2016

Se spala spanacul si valeriana sub jet de apa rece. Se lasa la scurs cateva minute, intr-o strecuratoare. Se curata o portocala de coaja, se taie feliute sau cuburi. Cealalta portocala se stoarce de suc. Se asaza intr-un castron spanacul si valeriana, se adauga branza, cuburile de...

Spanac cu usturoi verde, la cuptor

In Mancaruri de legume la 28 Apr 2015

Mai intai spalam spanacul. Stiu, este o operatiune destul de migaloasa, dar eu prefer sa il spal frunza cu frunza. Lasam la scurs. Curatam usturoiul verde, ceapa si morcovul. Tocam ceapa si usturoiul, morcovul il dam pe razatoarea cu ochiuri mici. Incingem cateva linguri de ulei de masline...

Quiche Lorraine (reteta Multicooker)

In Mancaruri de legume la 2 Dec 2014

Intr-un vas, cernem faina, adaugam sarea si untul si oul batut. Incepem sa framantam un aluat, adaugand cate o lingura de apa rece. Cand obtinem un aluat omogen, infasuram in folie alimentara si il dam la rece 20-30 minute. Intre timp, pregatim umplutura. Curatam si feliem ciupercile. Taiem...

Placinte cu legume si bacon

In Mancaruri de legume la 18 Ian 2014

Intr-o tigaie, punem la incins cateva linguri ulei de masline. Taiem baconul si ceapa cubulete si punem la calit. Lasam sa se rumeneasca un pic, apoi adaugam legumele si lasam la foc iute un pic. Adaugam  cate o cana apa, cat sa se umfle si sa fiarba si orezul. Condimentam cu sare, boia....

Fasole rosie cu carnati de casa si boia iute

In Mancaruri de legume la 22 Dec 2013

Fasolea am curatat-o de impuritati, am spalat-o in multe ape si am pus-o la fiert. Fierbe destul de repede. Intre timp, am pus carnatii intr-o forma termorezistenta si i-am bagat la cuptor, la foc iute. Am curatat ceapa si morcovul si le-am spalat. Am tocat ceapa marunt, morcovul l-am dat...

Ciuperci cu branza si oua pe pat de mamaliga

In Mancaruri de legume la 8 Feb 2013

Am curatat si spalat ciupercile si cepele. le-am tocat si le-am pus la calit intr-o tigaie. Am curatat si zdrobit 2 catei usturoi, apoi am presat un pic de sare. Am dat la foc iute ca sa se rumeneasca bine. Intr-un vas termorezistent, am taiat restul de mamaliga felii, am pus deasupra...

Fasole mixta cu carnati de casa si coasta afumata

In Mancaruri de legume la 6 Feb 2013

Am ales, spalat si pus la fiert fasolea. Am fiert-o de i-au sarit boabele, am schimbat apa de vreo 4 ori, Ceapa am curatat-o si am taiat-o cubulete. Intr-un ceaun, am pus un pic de ulei si am pus ceapa la calit. Am adaugat bucatile de coasta afumata, carnatii taiati rondele si am lasat sa se...

Gratin de legume cu oua

In Mancaruri de legume la 1 Dec 2012

Intr-un vas termorezistent uns cu unt, se pun legumele si se presara putina sare si ulei de masline. Se dau la cuptor cam 20- 30 min. Cascavalul se rade. Se scot legumele si se pune cascavalul ras, se sparg cateva oua (eu am pus 4 ), se presara cateva masline. Se dau iar la cuptor pentru vreo...

Afisate 1 - 11 din 11 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Taur

Auzi ceva ce nu ar trebui si habar nu ai daca trebuie sa spui ceva sau sa taci si sa te faci ca nu ai inteles despre ce este vorba.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]