Cartofi taranesti

de laura_n in Mancaruri de legume, 11 Feb 2017 | 2887 vizualizari

 

Un pranz grozav, gata in 30 minute.

 

INGREDIENTE

  • 6-8 cartofi potriviți
  • 1 gogoșar crud
  • 1 ceapă roșie
  • 2 căței usturoi
  • 2 cârnați afumați
  • 3-4 ouă de găina
  • brânză rasă
  • boia iute
  • 2 lg ulei de măsline
  • pătrunjel verde
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi taranesti:

Se curăță și se spală cartofii, gogoșarul și ceapa. Usturoiul se curăță și se toacă mărunt.


Cartofii se taie cuburi potrivite, se gătesc 10 minute la aburi sau se fierb în apă clocotită, cu sare, apoi se scurg.


Ceapa și gogoșarul se taie rondele.


Se pune pe foc o tigaie, se adaugă 2 linguri de ulei de măsline. Se adaugă ceapa, usturoiul și gogoșarul. Se lasă să se rumenească 20 secunde la foc iute, apoi se adaugă cârnații tăiați rondele potrivite. Se adaugă și cartofii. Se lasă pe foc iute, amestecând din mișcări circulare tigaia (wok-ul), cum mai vedeți voi prin diverse filme :))))


Se fac 3-4 locașuri, se sparge și se pune câte un ou crud, apoi se acoperă tigaia cu capacul din dotare, se reduce ușor focul. Se lasă câteva minute până când se observă că ouăle s-au albit, semn că sunt gătite. Se scoate capacul, se presară puțină brânză rasă, boia iute și puțin pătrunjel verde tocat proaspăt. Se mai lasă pe foc 2 minute, apoi se închide focul.


Se servește o porție caldă de cartofi cu cârnați și ouă moi, alături de murături sau după gustul fiecăruia.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi taranesti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Rahela Velicu 1

13.02.2017, 19:52

kytz 1

13.02.2017, 20:36

Buni, buni!

Ancutsa 1

22.04.2017, 19:05

Mi-au placut mult!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Rocsi

4287 puncte

RODIMUR

3855 puncte

Rahela Velicu

3290 puncte

mirela0911

3167 puncte

 Adi

3093 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort 10 ani

ieri la 21:34

Desert pancakes cu branza de vaci, fructe uscate si miere

de Rocsi 9

pe 15.06 la 18:20

Placinte cu urda si marar ca-n Bucovina

pe 15.06 la 08:47

RETETA RECOMANDATA
Iahnie de fasole boabe in pârgă