Cartofi taranesti

de laura_n in Mancaruri de legume, 11 Feb 2017 | 1726 vizualizari

 

Un pranz grozav, gata in 30 minute.

 

INGREDIENTE

  • 6-8 cartofi potriviți
  • 1 gogoșar crud
  • 1 ceapă roșie
  • 2 căței usturoi
  • 2 cârnați afumați
  • 3-4 ouă de găina
  • brânză rasă
  • boia iute
  • 2 lg ulei de măsline
  • pătrunjel verde
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi taranesti:

Se curăță și se spală cartofii, gogoșarul și ceapa. Usturoiul se curăță și se toacă mărunt.


Cartofii se taie cuburi potrivite, se gătesc 10 minute la aburi sau se fierb în apă clocotită, cu sare, apoi se scurg.


Ceapa și gogoșarul se taie rondele.


Se pune pe foc o tigaie, se adaugă 2 linguri de ulei de măsline. Se adaugă ceapa, usturoiul și gogoșarul. Se lasă să se rumenească 20 secunde la foc iute, apoi se adaugă cârnații tăiați rondele potrivite. Se adaugă și cartofii. Se lasă pe foc iute, amestecând din mișcări circulare tigaia (wok-ul), cum mai vedeți voi prin diverse filme :))))


Se fac 3-4 locașuri, se sparge și se pune câte un ou crud, apoi se acoperă tigaia cu capacul din dotare, se reduce ușor focul. Se lasă câteva minute până când se observă că ouăle s-au albit, semn că sunt gătite. Se scoate capacul, se presară puțină brânză rasă, boia iute și puțin pătrunjel verde tocat proaspăt. Se mai lasă pe foc 2 minute, apoi se închide focul.


Se servește o porție caldă de cartofi cu cârnați și ouă moi, alături de murături sau după gustul fiecăruia.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi taranesti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

noiinbucatarie 1

13.02.2017, 19:52

kytz 1

13.02.2017, 20:36

Buni, buni!

ancutsa 1

22.04.2017, 19:05

Mi-au placut mult!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

14520 puncte

RODIMUR

7690 puncte

Andreea Caroline

7300 puncte

oanapl

7170 puncte

-Licurici-

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Rata cu portocale
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu dovleac si ciocolata neagra

de oanapl 5

ieri la 23:06

Somon pe pat de legume la cuptor

de oanapl 5

ieri la 22:59

Paste carbonara cu sos de smantana

de oanapl 5

ieri la 22:48

Rondele de cartofi, cu unt si cascaval la cuptor

de RODIMUR 4

ieri la 19:02

RETETA RECOMANDATA
Cartofi taranesti