laura_n

7

Bucataras
Top-Chef

Focsani

Bucataras din 25.05.2012

RETETE529
PRIETENI359
Retete / Dulciuri

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

In Dulciuri la 24 Apr 2024

Iata cum se prepara Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc: Intr-un vas, puneti branza de vaci, un praf sare, oul, siropul de agave sau zaharul, pasta de vanilie si coaja rasa de vanilie. Amestecati bine, bine, pana se uniformizeaza compozitia. Daca doriti mai dulci,...

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

In Dulciuri la 23 Apr 2024

Iata cum se prepara Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant: Albusurile trebuie tinute la temperatura camerei.  Intr-un vas incapator, se pun albusurile, un praf de sare si o lingurita de zahar. Se incepe mixarea si se continua pana cand albusurile capata...

Reteta simpla de briose pufoase cu cacao

In Dulciuri la 22 Apr 2024

Iata cum se prepara Reteta simpla de briose pufoase cu cacao: Se preincalzeste cuptorul la 170 grade C. Intr-un vas, se pun faina, sarea, praful de copt, bicarbonatul, cacaua, zaharul. Se amesteca bine cu un tel ca sa se amestece ingredientele. Se adauga in vas romul, o lingura de...

Prajitura cu foi si gem de prune, o reteta gustoasa si buna

In Prajituri la 22 Apr 2024

Iata cum se prepara Prajitura cu foi si gem de prune: Intr-un vas, se pun untura moale, zaharul, oul si laptele. Se amesteca bine cu un mixer, apoi se adauga faina amestecata cu bicarbonatul de sodiu. Nu folositi toata faina odata, e posibil sa intre mai mult sau mai putin. Aluatul trebuie...

Gogosi pufoase, reteta mamei

In Dulciuri la 18 Apr 2024

Iata cum se prepara Gogosi pufoase, reteta mamei: Intr-un castronel, se amesteca drojdia cu o lingurita de zahar si putina apa calduta. Se lasa pana se face maia. Separat, in vasul unui robot, se cerne faina, se adauga un praf de sare intr-o margine. Se face un locas in mijlocul fainii...

Reteta de cornuri pufoase umplute cu nutella

In Dulciuri la 12 Apr 2024

Iata cum se prepara Reteta de cornuri pufoase umplute cu nutella: Pentru inceput, pregatim ingredientele la indemana. Untul, ouale si laptele trebuie sa fie la temperatura camerei. Intr-un castronel, se pun drojdia, o lingurita de zahar si putina apa calduta. Se lasa sa se activeze...

Reteta de cornuri cu gem

In Dulciuri la 25 Ian 2024

Iata cum se prepara reteta de cornuri cu gem Mai intai se pune drojdia in putina apa calduta si cu putin zahar. Se lasa pana se activeaza maiaua. In vasul robotului de framantat se pun faina cernuta si un praf de sare intr-o margine a vasului. Se face un locas in faina, se adauga...

Reteta de placinte poale in brau

In Dulciuri la 11 Aug 2023

Iata cum se prepara Reteta de placinte poale in brau: Mai intai se pregateste aluatul. Drojdia, o lingurita de zahar si putin lapte se pun intr-o ceasca pentru a se activa. Separat, se cerne faina, se adauga sare intr-o margine a castronului, iar in mijloc, se face un locas unde se...

Reteta de paleuri cu ciocolata

In Dulciuri la 31 Iul 2023

Iata cum se prepara reteta de Paleuri cu ciocolata: Mai intai, trebuie preparata crema de ciocolata care va trebui sa stea la rece. Intr-un vas, se infierbanta pe foc, smantana lichida. Cand incepe sa fiarba, se ia de pe foc si se adauga ciocolata rupta bucatele si untul. Se amesteca pana...

Reteta de crinkles cu portocala

In Dulciuri la 3 Dec 2022

Iata cum se prepara Reteta de crinkles cu portocala! Mai intai, se pun la topit untul impreuna cu ciocolata. Atentie, sa nu se arda! Compozitia odata topita, se lasa la temperat. Separat, se spumeaza cele doua oua cu zaharul si cu un praf de sare. Compozitia trebuie sa se dubleze. Se...

Desert Felii London

In Prajituri la 30 Iun 2021

Se frământă faina, zaharul, sarea, bicarbonatul cu untul moale. Se adaugă gălbenușurile și se încorporează în aluat. Se frământă cât sa se omogenizeze. Se întinde o foaie dreptunghiulara (tava de aragaz), se întinde un strat generos de gem de...

Desert briose pufoase

In Dulciuri la 21 Apr 2020

Ingredientele se cantaresc si se pun la indemana. Eu am folosit robotul pentru framantarea aluatului. Intr-un vas mic, se pune drojdia cu o lingurita zahar si putina apa calduta. Se cerne faina, se adauga sarea. Peste faina se adauga zaharul, ouale, untul, laptele si drojdia. Eu am adaugat...

Desert prajitura Cartof

In Dulciuri la 25 Mar 2020

  Laptele se incalzeste, se adauga untul si un praf de sare. Se amesteca pana se topeste untul si compozitia se omogenizeaza usor.   Intr-un castron, se faramiteaza cu mana biscuitii. Se adauga nucile macinate, crema de ciocolata si laptele cu untul topit. Aici se pot adauga...

Desert biscotti cu fructe uscate

In Dulciuri la 25 Mar 2020

Se preincalzeste cuptorul, la 170 grade C. Intr-un vas, se mixeaza ouale, sarea si indulcitorul. Se adauga lichiorul de migdale. Daca nu va place aroma, nu folositi. Eu o ador. Faina se cerne cu cacaua, praful de copt. Se adauga peste compozitia de oua si se amesteca pana la omogenizare. Se...

Desert vafe Tiramisu

In Prajituri la 19 Sep 2019

Pregatiti o cafea tare, (eu nu am pus zahar). Daca doriti, o puteti indulci. Se lasa la racit. Separat, intr-un vas, se mixeaza ouale, un praf de sare si zaharul. Cand devin cremoase, se adauga cafeaua si condimentele, amestecand continuu. In compozitia lichida, se adauga faina, cacaua si...

Desert vafe belgiene

In Dulciuri la 28 Aug 2019

Se topeste untul, apoi se lasa deoparte. Intr-un vas, se mixeaza albusurile si un praf de sare. Cand devin dense si albe, se adauga zaharul. Se spumeaza pana se obtine o bezea ferma. Se adauga galbenusurile, amestecand bine. Se adauga untul si laptele. Se omogenizeaza. La final, se adauga...

Desert vafe cu iaurt, lamaie si afine

In Dulciuri la 13 Aug 2019

Ouale, impreuna cu un praf de sare si indulcitorul se mixeaza bine. Se adauga iaurtul, bicarbonatul, sucul de lamaie. Se omogenizeaza, apoi se adauga faina. Se amesteca usor. Compozitia rezultata trebuie sa fie spumoasa, nu densa. Se pun si afinele. Aparatul Waffle Maker se conecteaza la o...

Desert vafe cu ciocolata, zmeura si menta

In Dulciuri la 12 Aug 2019

Se topeste ciocolata impreuna cu laptele, pe baie de aburi. Separat, intr-un vas, se mixeaza cele doua oua si un praf de sare, cu ajutorul unui tel para. Se adauga romul, ciocolata topita, amestecand continuu. Se adauga faina cernuta cu bicarbonatul de sodiu. Se amesteca pana la omogenizare....

Desert choux a la creme cu zmeura

In Prajituri la 5 Aug 2019

Se pune pe foc o cratita incapatoare. Se adaugă cele doua cani si jumatate cu apa, zahăr pudră, untul. Se amestecă până se topește untul și începe să fiarbă lichidul. Se reduce focul, se adaugă făina toată odată, se omogenizează rapid cu o spatulă din lemn. Se ia apoi...

Desert briose cu morcovi si nuci

In Prajituri la 5 Aug 2019

Se pregatesc intai morcovii. Se curata de coaja. Se spala si se rad. Se pun intr-un castron, apoi se acopera cu suc proaspat de portocale. Morcovii se vor hidrata si vor avea o aroma placuta de portocala. Untul se pune intr-un vas, impreuna cu uleiul, un praf de sare si zaharul cu melasa. Se...

Desert bomboane cu nuca de cocos, curmale si ciocolata fara zahar

In Dulciuri la 1 Aug 2019

Curmalele se pun la hidratat intr-un bol cu apa calda. Se pot lasa de seara pana dimineata. Intr-un blender incapator, se pun curmalele hidratate, cu tot cu sucul lasat in bol. Se adauga fulgii mari de nuca de cocos, un praf de sare si uleiul de cocos. Se paseaza bine pana se obtine o crema...

Desert minitarte cu ciocolata

In Dulciuri la 11 Iul 2019

Ciocolata si untul se topesc pe baie de aburi, se omogenizeaza, apoi se dau deoparte. Ouale se mixeaza spuma, impreuna cu un praf de sare si cu zaharul. Odata omogenizata compozitia, se adauga ciocolata topita, faina cernuta cu bicarbonatul de sodiu. Se amesteca pana la incorporare. Compozitia...

Desert cheesecake cu ananas si ciocolata

In Dulciuri la 11 Iul 2019

Mai intai, se topeste ciocolata alba pe baie de aburi. Eu prefer aceasta metoda ca sa fiu sigura ca nu se arde. Dupa ce s-a topit, se lasa deoparte. Gelatina se hidrateaza in sucul din conserva de ananas. Biscuitii de turta dulce se macina fin cu ajutorul unui robot. Untul se topeste si se adauga...

Desert pasca cu smantana, fara zahar

In Dulciuri la 26 Apr 2019

Pentru aceasta reteta, era necesar un aluat fraged, de casa. Din motive tehnice, sa spunem, eu nu am facut, dar data viitoare voi pregati cu aluat de casa. De data aceasta am pregatit cu baza din biscuiti digestivi. Se porneste cuptorul, la 180 grade C, coacere cu ventilatie. Intr-un vas, se pun...

Desert tort cu piscoturi, crema de vanilie si fructe de padure

In Torturi la 21 Mar 2019

Se pregătește o forma de tort pentru montarea tortului. Eu am folosit una pătrată, se așază mai bine pișcoturile. Se pregătește crema care va trebui să stea 30 min la rece. Într-un vas, se amestecă gălbenușurile cu un praf de sare, zahărul, se adaugă semințele de la...

Desert tort rapid din biscuiti

In Dulciuri la 21 Mar 2019

Acest tort de biscuiti e gata in 2 timpi si 3 miscari :)) Se topeste ciocolata in smantana lichida, pe baie de aburi preferabil. Se omogenizeaza bine, se ia de pe baia de aburi si se lasa deoparte. Separat, intr-o punga se pun biscuitii, se sigileaza bine punga, apoi, cu ajutorul...

Desert melcisori de post, cu halva

In Dulciuri la 21 Mar 2019

Intr-un vas, se cerne faina cu un praf de sare. In mijlocul fainii se face un locas, se adauga drojdia, zaharul, uleiul si putina apa. Se amesteca usor cu o spatula din lemn, apoi se framanta usor, cu mana, adaugand apa calduta. Cand aluatul a devenit dens, nelipicios si omogen, se acopera cu un...

Desert prajitura insiropata, cu ciocolata si crema de ricotta

In Prajituri la 12 Dec 2018

 Ingredientele pentru blat se pastreaza la temperatura camerei macar o jumătate de oră. Se pornește cuptorul la 160 grade C (cuptor electric)-180 grade C- cuptor pe gaz. Intai, separăm albușurile de gălbenușuri. Într-n castron, se mixează albușurile și un praf de sare...

Desert melcisori cu branza dulce

In Dulciuri la 19 Noi 2018

Se mixeaza spuma untul moale (cu un praf de sare), se adaugă apoi oul. Dupa ce s-a omogenizat, se adaugă făina si bicarbonatul. Se frământă cât să se omogenizeze, nu mai mult, ca să nu își piardă fragezimea. Aluatul obținut se ambalează în folie alimentară și...

Desert prajitura pufoasa cu branza dulce

In Prajituri la 19 Noi 2018

Pentru inceput, se porneste cuptorul la 170 grade C. Brânza de vaci de casă, fiind mai densa si faramicioasa, am ales să o combin cu ricotta. Voi puteți folosi cremă de brânză sau o puteți pregăti în casă, după placul vostru. În compoziția de brânză,...

Afisate 1 - 30 din 300 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Taur

Auzi ceva ce nu ar trebui si habar nu ai daca trebuie sa spui ceva sau sa taci si sa te faci ca nu ai inteles despre ce este vorba.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]