Tort de ciocolata si frisca

de RuxyRux in Prajituri, 13 Sep 2013 | 9634 vizualizari

 

Irezistibil si ciocolatos :)

 

INGREDIENTE

Blat:
  • 250 gr. lapte praf
  • 200 gr. unt
  • 200 ml lapte dulce
  • 250 gr zahar brun( facut pudra)
  • 4 oua
  • 200 gr. faina
  • 30 gr cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 praf de sare
  • vanilie
Glazura:
  • 130 ml frisca lichida indulcita
  • 3 linguri cacao
  • 50 gr unt
  • 3 lingurite lapte praf
  • 1 lingura zahar brun
  • vanilie
Decor:
  • 1 pahar frisca
  • fulgi de ciocolata
  • frunzulite de menta
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata si frisca:

Faina cernuta, cacaoa, vanilia, praful de sare si praful de copt se pun intr-un vas.

Intr-un ibric se topeste untul la foc mic, se adauga laptele praf, imediat laptele dulce rece, se amesteca bine si se trage de pe foc.

Punem compozitia in vasul de mixer, adaugam zaharul pudra si mixam bine, in continuare punem ouale pe rand si mixam bine dupa fiecare. Adaugam si amestecul de faina din vasul pregatit si  amestecam pana omogenizam complet.

Turnam compozitia in forma de tort( cea cu inel culinar) si coacem pentru 35- 36 de minute la 180 grade.

Scoatem forma din cuptor, lasam putin la racit si cu un cutit desprindem usor pe margini.

Desfacem inelul si punem blatul pe o foaie mare pergament. Lasam la racit.

Preparam glazura: Amestecam intr-un ibric  frisca si untul, la foc mic, adaugam cacaoa, laptele praf, zaharul si vanilia, amestecam bine si avem grija doar sa infierbantam compozitia sa se topeasca bine untul si zaharul, dar sa nu o fierbem. Oprim focul inainte sa dea in clocot. Racim glazura si apoi o turnam peste blat.

Va curge putin tocmai de aceea asezam blatul pe hartie sa se poata scurge. Ne putem ajuta de o pensula. Transferam blatul pe un platou ajutandu-ne de o paleta.

Punem blatul pentru 30 de minute la rece, apoi scoatem si ornam cu frisca si fulgi de ciocolata.

Este gata tortul si-l vom tine la rece cateva ore...apoi il vom servi dupa inspiratie :) e delicios :)

TIPS-URI

1

in blat putem adauga nuci, migdale, alune ( dupa dorinta)

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata si frisca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (46)

RuxyRux 1

15.09.2013, 20:12

Multumesc Angi

diaconta 1

16.09.2013, 16:07

chiar irezistibil

RuxyRux 1

16.09.2013, 23:12

Multumesc Diuta scumpa mea prietena

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancare de varza cu sunca

pe 17.01 la 21:02

Desert tort cu crema namelaka de mure si ciocolata

de oanapl 7

pe 17.01 la 20:19

Ciorba de praz cu afumatura si salata verde

pe 17.01 la 19:09

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

6888 puncte

oanapl

5496 puncte

Rocsi

4747 puncte

katty

4390 puncte

mirela0911

3702 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancare de varza cu sunca

pe 17.01 la 21:02

Desert tort cu crema namelaka de mure si ciocolata

de oanapl 7

pe 17.01 la 20:19

Ciorba de praz cu afumatura si salata verde

pe 17.01 la 19:09

RETETA RECOMANDATA
Blat de tort - reteta de baza