Tarta cu trandafiri din mere si crema de vanilie

de oanapl in Prajituri, 31 Ian 2017 | 3373 vizualizari

 

Tartele cu mere sunt preferatele noastre. Va invit si pe voi sa incercati aceasta tarta, deoarece este delicioasa.

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • 250 g faina
  • 125 g unt
  • 50 g zahar
  • 1 ou
  • 1 praf de sare
  • pentru umplutura:
  • 500ml lapte
  • 6 galbenusuri
  • 80 g zahar
  • 30 g amidon
  • extract de vanilie
  • 2 mere
  • pentru ornat:
  • 3-4 mere
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu trandafiri din mere si crema de vanilie:

Pentru aluat, tai untul rece in cubulete si il amesteci cu faina si sarea, pana obtii o textura nisipoasa. Adaugi zaharul macinat si oul batut si amesteci pana se omogenizeaza compozitia. Lasi aluatul la frigider, pentru o ora.
Intre timp, pregatesti crema de vanilie. Mixezi galbenusurile cu zaharul pana se albesc, apoi adaugi amidonul. Separat, pui laptele la fiert si cand este fierbinte, adaugi putin lapte peste crema de galbenusuri si continui sa amesteci cat sa obtii o pasta fina fara cocoloase, apoi adaugi treptat tot laptele si extractul de vanilie. Pui compozitia la fiert si lasi sa fiarba la foc mic, amestecand continuu pana cand crema se va ingrosa.
Dupa ce crema este gata, o acoperi cu folie alimentara (pentru a nu se forma crusta) si o lasi sa se raceasca.
Scoti aluatul de la frigider, intinzi o foaie si o transferi in tava unsa cu unt. Indepartezi surplusul de aluat, intepi aluatul din loc in loc, il acoperi cu hartie de copt si boabe de fasole si il coci pentru 15 minute, la 200 de grade C.
Cureti 2 mere de coaja si le tai cubulete, apoi le amesteci cu crema de vanilie. 
Scoti aluatul din cuptor si torni crema de vanilie.
Tai merele in jumatate, scoti cotorul, iar apoi le feliezi cu ajutorul unui cutit special, formand fasii foarte subtiri. Fasiile obtinute le rulezi una peste alta, pentru a obtine trandafiri, pe care ii asezi peste crema de vanilie.
Introduci tarta in cuptorul preincalzit la 170 de grade C, pentru 30-35 de minute, pana se inmoaie merele. O lasi sa se raceasca si o servesti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu trandafiri din mere si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Batoane de ciocolata