Tarta cu trandafiri din mere si crema de vanilie

de oanapl in Prajituri, 31 Ian 2017 | 628 vizualizari

 

Tartele cu mere sunt preferatele noastre. Va invit si pe voi sa incercati aceasta tarta, deoarece este delicioasa.

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • 250 g faina
  • 125 g unt
  • 50 g zahar
  • 1 ou
  • 1 praf de sare
  • pentru umplutura:
  • 500ml lapte
  • 6 galbenusuri
  • 80 g zahar
  • 30 g amidon
  • extract de vanilie
  • 2 mere
  • pentru ornat:
  • 3-4 mere
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu trandafiri din mere si crema de vanilie:

Pentru aluat, tai untul rece in cubulete si il amesteci cu faina si sarea, pana obtii o textura nisipoasa. Adaugi zaharul macinat si oul batut si amesteci pana se omogenizeaza compozitia. Lasi aluatul la frigider, pentru o ora.

Intre timp, pregatesti crema de vanilie. Mixezi galbenusurile cu zaharul pana se albesc, apoi adaugi amidonul. Separat, pui laptele la fiert si cand este fierbinte, adaugi putin lapte peste crema de galbenusuri si continui sa amesteci cat sa obtii o pasta fina fara cocoloase, apoi adaugi treptat tot laptele si extractul de vanilie. Pui compozitia la fiert si lasi sa fiarba la foc mic, amestecand continuu pana cand crema se va ingrosa.

Dupa ce crema este gata, o acoperi cu folie alimentara (pentru a nu se forma crusta) si o lasi sa se raceasca.

Scoti aluatul de la frigider, intinzi o foaie si o transferi in tava unsa cu unt. Indepartezi surplusul de aluat, intepi aluatul din loc in loc, il acoperi cu hartie de copt si boabe de fasole si il coci pentru 15 minute, la 200 de grade C.

Cureti 2 mere de coaja si le tai cubulete, apoi le amesteci cu crema de vanilie.

Scoti aluatul din cuptor si torni crema de vanilie.

Tai merele in jumatate, scoti cotorul, iar apoi le feliezi cu ajutorul unui cutit special, formand fasii foarte subtiri. Fasiile obtinute le rulezi una peste alta, pentru a obtine trandafiri, pe care ii asezi peste crema de vanilie.

Introduci tarta in cuptorul preincalzit la 170 de grade C, pentru 30-35 de minute, pana se inmoaie merele. O lasi sa se raceasca si o servesti.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu trandafiri din mere si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

oanapl 1

01.02.2017, 19:31

Va multumesc de aprecieri!

miki_a 1

04.02.2017, 22:04

oanapl 1

08.02.2017, 18:38

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert rulouri cu branza dulce
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu dovleac