Placinta cu mere

de Maria68 in Prajituri, 5 Feb 2012 | 3435 vizualizari

 

O placinta excelenta care se potriveste perfect cu vremea de afara! Ca sa nu mai mentionez aroma care se raspandeste prin toata casa.....!!!

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 300g faina
  • 100g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 150g unt moale
  • 1 ou
  • 1 lamaie
  • Pentru umplutura:
  • 1,5 kg. mere acrisoare
  • 50g unt
  • 2 linguri zahar fin
  • 4 linguri suc de mere
  • 1 plic zahar vanilat
  • Pentru glazura:
  • 50 g zahar pudra
  • 1 lingura suc de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mere:

Pentru blat: intr-un castron asezam faina cu zaharul tos si zaharul vanilat.Untul il maruntim cu cutitul si-l adai\ugam in castron, impreuna cu oul.Se adauga coaja de lamaie rasa. Framantam aluatul si facem din el o bila, dupa care o infasuram in folie transparenta si lasam sa stea la frigider 1 ora.

Pentru umplutura: merele se decojesc, se curata si se maruntesc.Se topeste untul intr-o cratita medie si se adauga zaharul tos si zaharul vanilat. Se lasa sa se topeasca putin, amestecand.Se adauga merele cu sucul de mere.Se lasa sa se raceasca . Se incige cuptorul la 180grade.

Din 2/3 din cantitatea de aluat se intinde o foaie circulara (cca 30cm) intre doua straturi de folie. Se da foaia la frigider.Se tapeteaza cu hartie de copt fundul unei forme de tort(26 cm). Se aseaza inauntru foaia si se ridica o margine inalta de 4 cm (eu am folosit forma de tarta)
Din restul de aluat se intinde a doua foaie si se aseaza pe tarta si se inteapa cu furculita in mai multe locuri. Se coace 40-45 min. Se scoate si se lasa sa se raceasca.Se prepara glazura din ingredientele mentionate si se aplica pe tarta cu pensula.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Maria68 1

06.02.2012, 09:10

MotanLaOale
Sufletista

Ina 1

06.02.2012, 09:24

Am lipsit la apel

Maria68 1

06.02.2012, 10:26

Ina draga, cel din urma va fi cel dintai....

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu branza dulce si stafide