Desert prajitura cu ciocolata

de kamy in Prajituri, 12 Noi 2010 | 59035 vizualizari

 

Aveam pofta de ceva dulce si bineinteles....cu cioco...si mi-am facut prajitura asta care mi-a satisfacut poftele....reteta o am cred ca de peste 20 de ani si am facut-o numai de vreo vreo 10 ori...oare de ce ? ca-i simplu de facut..

 

INGREDIENTE

  • 300 gr zahar+1 lingura
  • 75 ml apa
  • 60 gr cacao
  • 6 oua
  • 3 linguri faina
  • 1\2 pliculet praf copt
  • 1 pachet de unt
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu ciocolata:

Zaharul (300 gr) cu apa si cacaua se fierb pe abur, se lasa putin la racit (sa fie cald, nu fierbinte) si se adauga cele 6 galbenusuri, amestecand bine.


Blatul: 6 albusuri se bat spuma cu 1 lingura de zahar, se adauga pe rand 5 linguri din compozitia de mai sus si apoi cu o lingura se incorporeaza usor, de jos in sus, faina cernuta si amestecata cu praful de copt.


Se coace intr-o tava cu hartie de copt, 25-30 minute (depinde de cuptorul fiecaruia)- daca trece testul cu scobitoarea, e ok.


Crema: Pachetul de unt la temperatura camerei se freaca bine pana devine o spuma si se adauga restul compozitiei de cacao. Crema se pune peste blat.


Optional: Eu am presarat pe deasupra nuca macinata iar in crema am pus cativa stropi de liquore Amaretto.


Sa aveti pofta!


 

TIPS-URI

1

Tava mea e de 30x20 cm. Blatul e subtire, asa ca sa nu faceti prajitura intr-o tava mai mare

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (70)

jolygina 1

16.01.2012, 11:04

delicos

Retete cu Margareta Cismasiu 1

04.03.2015, 20:13

O reteta veche,dar minunata,asa cum de obicei sunt retetele vechi.Am gasit-o si eu in caietul mamei mele,dar nu am apucat inca s-o fac.

noiinbucatarie 1

30.12.2016, 00:06

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Amandina