Prăjitură Crèm a la Crèm cu portocale și cocos

de Rita Ilies in Prajituri, 12 Dec 2013 | 11039 vizualizari

 

De multă vreme aveam în ”to do list” această prăjitură. Pentru că o pot numi cu ușurință ”one of my guilty pleasures”, găseam mereu motive să nu o fac: ba pentru că fug de E-uri, ba n-aveam timp, ba îmi lipseau ingrediente, dar azi, m-am apucat de treabă. I-am făcut mici modificări, ce-i drept, însă a fost un succes total. E o rețetă economică, aș putea spune, rapidă și foarte simplă.:)

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru blat:
  • 4 ouă
  • 4 linguri cu zahăr
  • un plic Crèm Olé cu gust de ciocolată și portocale
  • un praf de sare
  • Ingrediente pentru cremă
  • 200 ml frișcă lichidă
  • 200 ml lapte rece + 50 ml lapte fierbinte
  • un plic Crèm Olé cu gust de vanilie
  • 5 linguri cu nucă de cocos
  • Ingrediente pentru glazură:
  • 100 g ciocolată
  • 100 g unt
  • două linguri cu apă
  • două linguri cu zahăr
  • o fiolă cu esență de portocale
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură Crèm a la Crèm cu portocale și cocos:

Blatul se prepară foarte ușor, la fel ca orice pandișpan. Albușurile se bat spumă împreună cu praful de sare. Treptat se adaugă cele 4 linguri cu zahăr, apoi conținutul plicului Crèm Olé și bineînțeles gălbenușurile. Se pune la copt ( eu am folosit o tavă de 35x25 cm ) pentru aproximativ 20 de minute, în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade.


Poate chiar mai simplă decât blatul, crema se prepară mixând frișca împreună cu cei 200 ml de lapte și conținutul plicului Crèm Olé. În restul de lapte ( 50 ml ) se fierbe nuca de cocos. Va dura câteva zeci de secunde. După ce se va răci, o înglobăm în crema deja preparată. Se întinde uniform pe blatul de ciocolată.


Ciocolata împreună cu apa și zahărul se topesc pe bain marie. La final se adaugă untul și esența de portocale. Se omogenizează, apoi se lasă la răcit aproximativ 10 minute. Se toarnă peste prăjitură și se întinde uniform. După cum se vede, eu m-am jucat puțin cu glazura. :)

 

TIPS-URI

1

Prăjitura se taie cel mai ușor cu un cuțit cu lama lată, după ce a fost ținut câteva secunde sub jet de apă fierbinte.

2

Pentru decor am folosit dulceață de lapte, dulceață pe care v-o recomand și vouă.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură Crèm a la Crèm cu portocale și cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

Rocsi 1

12.12.2013, 20:05

Este delicioasa aceasta prajitura

dentistutza 1

13.12.2013, 08:19

Buuuna!!!!

MOKUSKA 1

02.05.2014, 12:51

e minunata reteta

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere si budinca de vanilie