Prajitura din albusuri cu visine

de ela in Prajituri, 25 Iul 2013 | 9943 vizualizari

 

aveam o multime de albusuri in congelator...a iesit foarte pufoasa si aerata

 

INGREDIENTE

  • 700 ml albusuri (2 cani pline)
  • 4 galbenusuri
  • 600 gr zahar
  • 500 gr faina
  • 500 gr visine (eu am avut congelate)
  • 150 gr merisoare uscate (daca nu aveti se pot pune mai multe visine)
  • 150 ml ulei
  • 2 lingurite esenta de visine (sau altceva daca nu aveti)
  • 1 praf de sare
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 lingura cacao zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura din albusuri cu visine:

Daca aveti albusurile congelate, scoateti din congelator cu cateva ore inainte si lasati sa se dezghete la temperatura camerei sau in frigider. Visinele daca sunt congelate,nu le decongelati.


Mixati bine albusurile cu un praf de sare pana se intaresc. Adaugati treptat zaharul si bateti foarte bine, pana albusurile sunt foarte tari si lucesc. Adaugati galbenusurile si omogenizati. Turnati uleiul si amestecati in continuare. Presarati treptat faina cernuta amestecata cu praful de copt si amestecati usor cu o lingura de lemn pana absoarbe toata faina. Puneti si esenta de visine apoi. Puneti separat 6 linguri de aluat pe care il amestecati cu cacao. In restul de aluat incorporati visinele si merisoarele si amestecati usor.


Tapetati o tava mare cu unt si pesmet sau puneti o hartie de copt.Turnati jumatate din compozitie, apoi puneti aluatul cu cacao, apoi restul de compozitie. Dam la cuptor cam 40 minute, pana se coace blatul (facem testul cu scobitoarea). Oprim focul si lasam cateva minute in cuptor. Scoatem si lasam sa se raceasca. Taiem bucati si pudram cu zahar. Servim cu o cafea sau lapte.

 

TIPS-URI

1

daca visinele sunt congelate nu le decongelati

2

daca nu aveti merisoare,puneti mai multe visine

3

prajitura se poate prepara si cu mai putine albusuri,folositi o cana ca masura pentru albusuri,faina si zahar(aceeasi)

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura din albusuri cu visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

mirela0911 1

26.07.2013, 09:59

super arata!

gaby_duceag 1

03.08.2013, 23:39

eu n-am vazut asta! cum arata!!! tu gatesti tare fain eluco!

ela 1

04.08.2013, 23:16

Gaby,eram sigura ca nu ai vazut reteta ,mai gresesc si eu si fac cate ceva bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Placinta cu dovlecei si urda

de Rocsi 9

ieri la 22:07

Covrigi de casa

ieri la 14:30

RETETA RECOMANDATA
Prajitura turnata cu branza si visine