Desert prajitura pufoasa cu visine si cirese

de Constelatialeu in Prajituri, 8 Iul 2020 | 4594 vizualizari

 

Declar inchis sezonul visinelor si cireselor proaspete pe anul acesta, dar las deschis sezonul toamna-iarna pentru cele conservate.

 

INGREDIENTE

  • Tava 24/36 cm
  • 8 oua
  • 200 g zahar
  • 50 ml ulei
  • 250 g faina
  • un praf de sare
  • esenta de vanilie
  • 400 g visine scobite si scurse de zeama
  • 400 g cirese scobite - astea nu au avut zeama ca sunt din cele pietroase
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura pufoasa cu visine si cirese:

Am scobit visinele si le-am lasat la scurs, am scobit si ciresele.

Am separat albusurile de galbenusuri, galbenusurile impreuna cu uleiul si esenta de vanilie le-am mixat bine. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat pana au devenit o spuma tare, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea ferma. Am incorporat mixtura de galbenusuri in bezea, am mixat la viteza mica, apoi am incorporat faina cu miscari lente de jos in sus.

Am tapetata tava cu hartie de copt, am turnat amestecul in tava, am nivelat, apoi am asezat visinele si ciresele cum mi-a venit la mana, adica alandala....:)))))

Am dat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade C; este gata cand trece testul scobitorii si se rumeneste frumos deasupra. Am scos tava din cuptor, am lasat prajitura sa se raceasca, apoi am portionat-o.

Deliciu de vara, sa aveti pofta !

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura pufoasa cu visine si cirese" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciorba cu perisoare din carne de porc  si taitei de casa

de Caty 1

ieri la 19:08

Prajitura  de post cu gem de prune si miez de nuca

de Caty 1

ieri la 09:57

Desert prajitura cu crema de cocos si blaturi in doua culori

pe 15.08 la 12:56

TOP
utilizatori

mirela0911

2298 puncte

Panacris

1712 puncte

Constelatialeu

1155 puncte

 Merisor

1000 puncte

abstract01

974 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pandispan cu zahar brun si ornamente de ciocolata