Amandine

de -Miti- in Prajituri, 11 Mar 2012 | 2788 vizualizari

 

Uite ca stiu si eu sa fac prajituri. Varianta cu margarina imi place mai mult decat cea cu unt.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  •  200 gr zahar,
  •  6 oua, 
  • 20 gr cacao, 
  • 8 linguri faina, 
  • 30 ml apa,
  • 30 ml ulei
  • Pentru sirop: 
  • 400 ml apa, 
  • 200 gr zahar,
  •  2 plicuri de cappucino,
  •  1 fiola de rom
  • Pentru crema: 
  • 1 pachet de margarina Unirea , 
  • 150 gr de zahar pudra, 
  • 3 galbenusuri de ou, 
  • 3 linguri de cacao dr Oetker, 
  • 1 fiola esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Amandine:


Se separa albusurile si se bat spuma impreuna cu apa si zaharul,iar galbenusurile se mixeaza cu uleiul.


Se incorporeaza usor albusurile peste galbenusuri.


Separat,cernem cacaoa si faina si le adaugam la compozitie,amestecand usor de sus in jos.


Turnam compozitia in tava si o dam la cuptorul preincalzit.



Pentru sirop: 400 ml apa, 200 gr zahar, 2 plicuri de cappucino, 1 fiola de rom


Se pune apa intr-o craticioara si se pune la fiert.Cand a inceput sa dea in clocot se adauga cappucino si zaharul.Se fierbe la foc mic 5 minute,se ia deoparte si se lasa sa se raceasca.Se adauga romul si se amesteca.



Pentru crema: 1 pachet de margarina Unirea , 150 gr de zahar pudra, 3 galbenusuri de ou, 3 linguri de cacao dr Oetker, 1 fiola esenta de rom


Se amesteca toate ingredientele cu mixerul vertical.


Asamblarea


Taiem blatul in doua,iar o parte se insiropeaza cu jumatate din sirop. Adaugam crema si cealalta bucata de blat si insiropam din nou.


Facem o glazura din 150 gr zahar pudra, 3 linguri cacao, 2 linguri ulei si 3 linguri de apa fierbinte si o turnam peste prajitura. Dam la rece cam doua ore,apoi o taiem in felii.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Amandine" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

mamaieelena 1

12.03.2012, 10:08

bune

deyutzky 1

12.03.2012, 11:19

o prajitura foarte bunaaaa

DIANA B 1

12.03.2012, 13:40

Ei , daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ... s-a dus cu fix-pix

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

10710 puncte

RODIMUR

9990 puncte

noiinbucatarie

6740 puncte

oanapl

6150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura amandina