Prajitura desteapta

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 18 Sep 2010 | 33367 vizualizari

 

sursa:gourmandine

 

INGREDIENTE

  • 225 g faina
  • 250 g margarina
  • 1 l lapte
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 250 g zhar
  • 8 oua
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura desteapta:


Mod de preparare:margarina se taie bucatisi se pune la microunde aprox 1 min,apoi se lasa la racit.Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare.Galbenusurile se freaca cu zaharul si zaharul vanilat pana devine o compozitie cremoasa,apoi se adauga untul si se omogenizeaza.In compozitie se incorporeaza si faina avand grija sa nu se formeze cocoloase.Se adauga si laptele si se amesteca. La sfarsit se inglobeaza albusurile batute spuma si se amesteca cu o lingura de lemn,de sus in jos.    

O tava(a mea a avut 23/33,dar se poate si un pic mai mare) se unge cu ulei si se tapeteaza cu faina,apoi se toarna compozitiasi se da la cuptor 1 h la foc mic(la inceput,5 min se da focul mai mare,apoi se da la min) pe treapta cea mai inalta a cuptorului.Este posibil sa fie nevoie de mai mult de o ora,cand se rumeneste frumos deasupra si se crapa putin e gata.

NU SE DESCHIDE CUPTORUL!!!!
SE SCOATE DIN CUPTOR SI SE LASA IN TAVA SA SE RACEASCA,APOI SE PROPORTIONEAZA DIRECT IN TAVA.Se pudreaza cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura desteapta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

Bya Ralu 1

26.04.2013, 15:48

tare bine arata

lefter_magda 1

06.05.2013, 02:20

E buna la gust, dar nu inteleg de ce sa lasat dupa ce a copr. Nu am deschis cuptorul drcat dupa ce a crapat la suprafata.

iolanda-elena 1

22.02.2014, 16:57

felicitari,prajitura arata foarte bine si as vrea sa o fac si eu,dar am o nedumerire....,la ingrediente nu apare cantitatea de unt,dar in reteta apare scris sau se poate inlocui margarina cu untul?

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Tosca dietetica