Prajitura desteapta

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 18 Sep 2010 | 25179 vizualizari

 

sursa:gourmandine

 

INGREDIENTE

  • 225 g faina
  • 250 g margarina
  • 1 l lapte
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 250 g zhar
  • 8 oua
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura desteapta:



Mod de preparare:margarina se taie bucatisi se pune la microunde aprox 1 min,apoi se lasa la racit.Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare.Galbenusurile se freaca cu zaharul si zaharul vanilat pana devine o compozitie cremoasa,apoi se adauga untul si se omogenizeaza.In compozitie se incorporeaza si faina avand grija sa nu se formeze cocoloase.Se adauga si laptele si se amesteca. La sfarsit se inglobeaza albusurile batute spuma si se amesteca cu o lingura de lemn,de sus in jos.


O tava(a mea a avut 23/33,dar se poate si un pic mai mare) se unge cu ulei si se tapeteaza cu faina,apoi se toarna compozitiasi se da la cuptor 1 h la foc mic(la inceput,5 min se da focul mai mare,apoi se da la min) pe treapta cea mai inalta a cuptorului.Este posibil sa fie nevoie de mai mult de o ora,cand se rumeneste frumos deasupra si se crapa putin e gata.


NU SE DESCHIDE CUPTORUL!!!!

SE SCOATE DIN CUPTOR SI SE LASA IN TAVA SA SE RACEASCA,APOI SE PROPORTIONEAZA DIRECT IN TAVA.Se pudreaza cu zahar.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura desteapta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (32)

Bya Ralu 1

26.04.2013, 15:48

tare bine arata

lefter_magda 1

06.05.2013, 02:20

E buna la gust, dar nu inteleg de ce sa lasat dupa ce a copr. Nu am deschis cuptorul drcat dupa ce a crapat la suprafata.

iolanda-elena 1

22.02.2014, 16:57

felicitari,prajitura arata foarte bine si as vrea sa o fac si eu,dar am o nedumerire....,la ingrediente nu apare cantitatea de unt,dar in reteta apare scris sau se poate inlocui margarina cu untul?

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ostropel de peste
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi aromatizați, la cuptor

de vasimur 3

ieri la 19:41

Desert Tarta Padurea Neagra- Black Forest Pie

de Oana 9

ieri la 17:28

Tarta cu ciuperci si spanac

de Oana 9

ieri la 17:07

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu ganache de ciocolata