Inghetata de capsuni

de Ela68 in Dulciuri, 2 Iun 2013 | 11795 vizualizari

 

Pana sa obtin reteta perfecta de inghetata am avut destul de multe incercari. Diverse combinatii, cu ou, sau cu iaurt, sau mascarpone. In fine, niciuna n-a fost corespunzatoare gustului meu intr-atat incat sa pot fi multumita pe deplin.
Pot spune ca am gasit combinatia ideala, rezultand o inghetata cremoasa si aromata. Are o textura catifelata, fara urme de ace de gheata, iar efortul prepararii este minim.

 

INGREDIENTE

  • 250 gr capsuni
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 80 gr lapte condensat
  • 70 gr zahar ( reduceti cantitatea daca folositi smantana indulcita )
  • 1 vf cutit de sare
  • 1 lingurita zeama de lamaie
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de capsuni:

Capsunile se spala, se lasa la scurs si se pun in blender pana se obtine un piure fin. Se strecoara cu ajutorul  unei site cu ochiuri mici astfel incat sa eliminam samburii. Toate celelalte ingrediente trebuie sa fie tinute la frigider inainte de folosire.

Intr-un bol punem smantana pentru frisca ( nebatuta ).

Amestecam cu ajutorul unui tel smantana cu laptele condensat si zaharul pana ce acesta se topeste. Toata operatiunea dureaza 6-7 minute. Adaugam si praful de sare. Cand zaharul este topit, incepem sa turnam siropul de capsuni, amestecand continuu.

Observam ca amestecul incepe sa se intareasca.Adaugam si zeama de lamaie.

Turnam inghetata in caserola si dam la congelator cateva ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

Ela68 1

19.11.2013, 08:40

iuliana_julie 1

19.06.2014, 16:39

in loc de lapte condensat pot sa pun lapte normal? n-am idee unde sa gasesc lapte condensat.....

Ela68 1

19.06.2014, 17:04

la aceasta reteta nu merge lapte normal. Lapte condensat gasesti la Auchan.....daca ai unul in orasul tau

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Inghetata cu doar trei ingrediente