Desert tarta cu mere

de CameliaR in Dulciuri, 5 Mar 2018 | 11068 vizualizari

 

O tarta cu mere care o sa va incante papilele gustative si o sa va faca sa priviti tot ce va inconjoara cu mai mult optimism. Pentru zilele incarcate de emotie negativa, eu va recomand aceasta tarta cu mere care este capabila sa va aduca zambet pe buze si in suflet.  

 

INGREDIENTE

  • Pentru crusta:
  • 250 g faina
  • 1 galbenus de ou
  • 70 g zahar pudra
  • 120 g unt moale
  • 1 praf de sare
  • 3 linguri de apa
  • Pentru umplutura:
  • 4 mere mari
  • 1 lingura zahar brun
  • 1 lingura de unt
  • 1 lingurita de scortisoara
  • Extra:
  • 5 mere
  • gem de caise
  • 2 linguri de smantana
  • 1 ou
  • zeama de la 2 lamai
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu mere:

Mod de preparare:

Crusta:

Intr-un bol mare punem faina, sarea si zaharul pudra. Amestecam cu o lingura. Adaugam untul pe care il incorporam in amestecul de faina doar cu ajutorul degetelor. La final trebuie sa obtinem un amestec cu textura nisipoasa. Amestecam galbensul de ou cu cele 3 linguri de apa iar apoi il incorporam in mixul obtinut anterior. Amestecam bine aluatul pana obtinem o pasta compacta. Impachetam aluatul in folie alimentara si il lasam la frigider pentru 30 de minute.

Umplutura:

Spalam merele, le decojim si le curatam de samburi. Taiem merele in cubulete mici. Adaugam merele intr-o tigaie. Punem untul, scortisoara si zaharul. Le lasam la foc potrivit aproximativ 5-10 minute. Amestecam din cand in cand.

Scoatem aluatul din frigider. Presaram faina pe masa de lucru iar apoi cu un sucitor intindem aluatul cu grija. Imbracam forma de tarta cu aluatul intins. 

Adaugam umplutura de mere peste aluat si o distribuim uniform.

Intr-un bol batem un ou cu smantana.

Punem peste umplutura amestecul de ou și smântână.

Taiem cele 5 mere in fasii potrivite. Le punem intr-un bol si le amestecam cu zeama de lamaie. Decoram suprafata tartei cu fasiile de mere.

Ungem merele cu gem de caise. 

Coacem tarta pentru 45 - 50 de minute la 200 grade C (eu am folosit un cuptor electric). Marginile trebuie frumos rumenite.

Se serveste ca atare sau cu frisca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu fructe si mascarpone