Chec din albusuri cu visine, nuca, nuca de cocos si mac

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 14 Ian 2017 | 1359 vizualizari

 

Ca la bucatarasi acasa
Mi-a adus cineva niste albusuri si daca tot este concurs, m-am gandit sa fac un chec cu de toate in el. A iesit tare bun!

 

INGREDIENTE

  • 10 albusuri
  • un praf de sare
  • 20 linguri zahar
  • 10 linguri ulei
  • esenta de vanilie
  • 100 g nuca macinata
  • 100 g nuca de cocos razuita
  • 30 g mac
  • 350 g faina
  • un plic de praf de copt (10 g)
  • 350 g visine fara samburi (conservate)
Portii: 22
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec din albusuri cu visine, nuca, nuca de cocos si mac:

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.


Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza impreuna cu zaharul, pana cand se intaresc precum o bezea. Se adauga uleiul, esenta de vanilie, nuca macinata, nuca de cocos razuita si macul si se mixeaza. Dupa aceea, se adauga faina (treptat) si praful de copt, amestecand aluatul cu o spatula de silicon, usor, de sus in jos, pana cand se incorporeaza toata faina. Se adauga visinele (bine stoarse) si se incorporeaza in aluat.


Se toarna aluatul in doua tavi unse cu ulei si tapetate cu hartie de copt si se introduc la cuptor, pana cand checurile trec de testul scobitorii. Cand sunt gata, checurile se lasa 10-15 minute la racit, dupa care se scot din tavi. Se pot pudra cu zahar.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec din albusuri cu visine, nuca, nuca de cocos si mac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

katty 1

15.01.2017, 23:20

Imi plac checurile din albusuri si mai ales cu visine !

merisor 1

16.01.2017, 08:12

Și mie îmi plac checurile din albușuri!

Andra_Constantinescu 1

16.01.2017, 21:19

Mulțumesc frumos, dragilor!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

7901 puncte

Rocsi

7830 puncte

RODIMUR

7772 puncte

 merisor

4954 puncte

Gherca Daniela

4740 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Peste la cuptor
  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Mini-panettone (facut la masina de paine)