Chec din albusuri cu visine, nuca, nuca de cocos si mac

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 14 Ian 2017 | 3932 vizualizari

 

Ca la bucatarasi acasa
Mi-a adus cineva niste albusuri si daca tot este concurs, m-am gandit sa fac un chec cu de toate in el. A iesit tare bun!

 

INGREDIENTE

  • 10 albusuri
  • un praf de sare
  • 20 linguri zahar
  • 10 linguri ulei
  • esenta de vanilie
  • 100 g nuca macinata
  • 100 g nuca de cocos razuita
  • 30 g mac
  • 350 g faina
  • un plic de praf de copt (10 g)
  • 350 g visine fara samburi (conservate)
Portii: 22
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec din albusuri cu visine, nuca, nuca de cocos si mac:

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza impreuna cu zaharul, pana cand se intaresc precum o bezea. Se adauga uleiul, esenta de vanilie, nuca macinata, nuca de cocos razuita si macul si se mixeaza. Dupa aceea, se adauga faina (treptat) si praful de copt, amestecand aluatul cu o spatula de silicon, usor, de sus in jos, pana cand se incorporeaza toata faina. Se adauga visinele (bine stoarse) si se incorporeaza in aluat.

Se toarna aluatul in doua tavi unse cu ulei si tapetate cu hartie de copt si se introduc la cuptor, pana cand checurile trec de testul scobitorii. Cand sunt gata, checurile se lasa 10-15 minute la racit, dupa care se scot din tavi. Se pot pudra cu zahar.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec din albusuri cu visine, nuca, nuca de cocos si mac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

katty 1

15.01.2017, 23:20

Imi plac checurile din albusuri si mai ales cu visine !

Merisor 1

16.01.2017, 08:12

Și mie îmi plac checurile din albușuri!

Andra_Constantinescu 1

16.01.2017, 21:19

Mulțumesc frumos, dragilor!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Napolitane cu dulceata si nuci