laura_n

7

Bucataras
Top-Chef

Focsani

Bucataras din 25.05.2012

RETETE529
PRIETENI359
Retete / Aperitive / Garnituri

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

In Aperitive / Garnituri la 17 Apr 2024

Iata cum se prepara Biscuiti fragezi cu branza sarata: Reteta simpla si gustoasa: Intr-un vas se pune untul rece, un praf de sare, branza faramitata si faina cernuta cu praful de copt. Se framanta pana se obtine un aluat faramicios, apoi se incorporeaza oul batut cu 2 lg de apa rece. Se...

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

In Aperitive / Garnituri la 15 Mar 2024

 Iata cum se prepara Reteta de placinte cu feta, spanac si marar Se pregateste mai intai aluatul. Intr-un castronel, se pun drojdia faramitata si o lingurita de zahar. Se adauga putina apa calduta. Se lasa pana se activeaza maiaua. Intr-un vas mare, se cerne faina, se adauga sarea...

Reteta de placinte rasucite cu branza sarata

In Aperitive / Garnituri la 6 Ian 2024

Iata cum se prepara Reteta de placinte rasucite cu branza sarata. Se pregateste aluatul. Eu am folosit robotul de framantat. Drojdia se amesteca cu putin lapte caldut si o lingurita de zahar. Se lasa pana se umfla maiaua. Intr-un vas se pune faina, intr-o margine sarea. In mijloc se...

Reteta de pateuri cu branza

In Aperitive / Garnituri la 26 Oct 2023

Iata cum se prepara Reteta de pateuri cu branza: Mai intai se pregateste aluatul care trebuie sa stea la rece cateva ore. Eu il fac cu o zi inainte sa coc pateurile. Intr-un vas, se amesteca untul, smantana, un praf de sare. Se adauga cele doua oua si se amesteca bine. Faina se cerne...

Reteta de chec aperitiv

In Aperitive / Garnituri la 13 Sep 2023

Iata cum se prepara reteta de chec aperitiv: Mai intai, se pregatesc ingredientele uscate. Se cantareste faina. Casul, salamul si ardeiul spalat se taie cubulete potrivite.  Intr-un vas se mixeaza spuma cele 7 oua si un praf de sare. Se adauga faina cernuta cu praful de copt si se...

Aperitiv tarta cu rosii, feta si rucola

In Aperitive / Garnituri la 21 Mar 2019

  Intr-un castron, se cerne faina, se adauga un praf de sare si untul rece taiat cuburi. Se framanta usor cu mana pana se obtine un aluat nisipos. Se adauga apa rece, framantand repede ca sa nu se inmoaie untul. Se framanta scurt pana cand aluatul devine omogen. Aluatul se infoliaza si se...

Aperitiv placinte cu telemea

In Aperitive / Garnituri la 11 Iun 2018

Untul rece se taie cubulețe. Se pune într-un castron, se adaugă smântâna rece, ouăle și se frământă ușor. Se adaugă telemeaua rasă și făina. Se frământă bine până se omogenizează și se obține un aluat nelipicios. Se pune în folie...

Aperitiv placinte cu aluat de casa si branza sarata

In Aperitive / Garnituri la 11 Mar 2018

Drojdia proaspătă se faramiteaza într-un castronel, se adauga o linguriță de zahăr și puțină apă caldă, cât să se activeze. Separat, într-un castron mare, se cerne făina cu sarea. Se face un locaș și se adaugă maiaua, se amestecă ușor, apoi se adaugă ouăle,...

Aperitiv tarta cu rosii, masline si parmezan

In Aperitive / Garnituri la 14 Noi 2017

Se cerne făina, se adaugă untul tăiat cubulețe și oul rece. Se adaugă telemeaua rasă fin și se frământă un aluat omogen. Se adaugă cateva linguri de apă rece. Nu frământați prea mult, își va pierde din frăgezime, trebuie doar să se incorporeze frumos...

Chec aperitiv cu verdeturi, spuma de branza si fistic

In Aperitive / Garnituri la 4 Apr 2016

Se pregateste o forma de copt, pentru chec, dar mai mica. Daca aveti o forma de chec mai mare, recomandat ar fi sa dublati cantitatile. Se tapeteaza cu hartie de copt, astfel se va scoate mai usor din forma de copt. Untul moale se mixeaza spuma cu sarea. Se adauga pe rand, cate un ou,...

Bulzul Godina

In Aperitive / Garnituri la 28 Feb 2016

Pregatim mai intai mamaliguta. Punem la fiert, un vas cu apa, un praf de sare. Cand incepe sa fiarba (exact ca prietenul nostru Godina:))))), incepem sa adaugam malaiul, amestecand energic cu un tel, ca sa nu faca mici cocoloase. Lasam sa fiarba bine, iar spre final, luam de pe foc, si adaugam...

Placinta cu spanac si branzeturi

In Aperitive / Garnituri la 25 Feb 2016

Aluatul este unul simplu, ca de paine. Cernem faina intr-un castron impreuna cu sarea. Facem un locas. Incalzim laptele usor, sfaramam drojdia in el, adaugam un praf sare si o lingurita zahar. Cand maiaua se umfla, o turnam usor in locasul din faina. Adaugam jumatate din cantitatea de ulei...

Clatite aperitiv cu somon si crema de branza

In Aperitive / Garnituri la 19 Feb 2016

Intr-un castron, batem usor ouale cu sare. Adaugam iaurt, lapte si bicarbonat de sodiu. Amestecam un pic, apoi adaugam uleiul si omogenizam. Faina o adaugam in doua transe, amestecand bine cu telul. Compozitia trebuie sa fie un pic densa. In functie de tipul fainii, este posibil sa va intre...

Cartofi boieresti

In Aperitive / Garnituri la 29 Ian 2016

Pregatim un wok, punem un pic de ulei de masline. Curatam cartofii, prazul, usturoiul. Spanacul (eu am folosit congelat) il tocam grosier. Usturoiul il presam, il punem in wok. Adaugam prazul taiat rondele si ardeiul kapia taiat fasii subtiri, baconul fasii subtiri. Tragem totul la foc...

Placinta de casa, cu branza si spanac

In Aperitive / Garnituri la 15 Apr 2015

Pentru aluat, cernem faina intr-un castron. Drojdia cu sare si zaharul o punem la hidratat in putina apa. Lasam sa se activeze, apoi o turnam in mijlocul fainii. Adaugam ouale, branza de vaci si incepem sa framantam. Adaugam cate un pic de ulei, framantam, apoi adaugam un pic de apa, framantam...

Minitarte cu crema de branza si jeleu de legume

In Aperitive / Garnituri la 23 Feb 2015

Mai intai, pregatim ingredientele si formele in care vom coace tartele. Intr-un castron, cernem faina cu un praf de sare si condimentele. Adaugam untul si untura si amestecam cu o lingura, presand bine untul ca sa se distribuie. Cand aluatul devine faramicios, adaugam oul batut si amestecam...

Rulouri cu spanac si telemea

In Aperitive / Garnituri la 9 Ian 2015

Eu am pus la treaba masina de framantat. Am pus in cuva masinii, iaurtul, sarea, untul moale, uleiul, oul, faina si la sfarsit drojdia. Am selectat programul de framantare. Intre timp, am lasat spanacul la dezghetat. Apoi l-am tocat, nu marunt. Mie personal nu imi place spanacul tocat marunt....

Ghebe la tigaie, cu usturoi verde si marar

In Aperitive / Garnituri la 5 Iun 2014

Decongelam sau spalam ghebele, depinde de care avem si le lasam la scurs. Spalam si tocam verdeata si usturoiul. Folosim o tigaie, punem un strop de ulei de masline. Lasam sa se incinga un pic si aruncam ghebele scurse. Lasam la foc iute cateva minute sa se rumeneasca bine.  Adaugam...

Chec aperitiv cu pui

In Aperitive / Garnituri la 24 Apr 2014

Spalam carnea si o tocam marunt. Verdeata o spalam si o tocam la fel.  Folosim un castron in care punem toate ingredientele tocate si condimentele. Amestecam bine si dam deoparte 10 minute. Luam o forma de copt dreptungiulara, ungem cu putin ulei de masline si asezam cele doua...

Placinte coapte la tigaie

In Aperitive / Garnituri la 23 Mar 2014

Am folosit masina de paine pentru framantat aluatul. Pentru cine vrea sa framante manual, cernem faina intr-un castron, facem un locas in mijloc. Hidratam drojdia in putin apa si amestecam cu sarea si zaharul. Adaugam in locasul din faina si punem si uleiul si incepem sa framantam un aluat. Daca...

Branza fondue cu usturoi copt

In Aperitive / Garnituri la 1 Noi 2013

Luam un vas termorezistent si presaram un pic ulei masline, cateva linguri sos soia. Taiem capatana de usturoi la un capat, aproape de margine, cu grija sa nu se desfaca. o asezam in vas, cu partea taiata in jos. O imbibam un pic in ulei si sos. Presaram sare cu condimente, inca putin ulei peste...

Placinta cu carne

In Aperitive / Garnituri la 16 Oct 2013

Curatam ceapa, morcovul. Spalam legumele si verdeata. Tocam ceapa si verdeata, radem morcovul. Punem la incins cateva linguri de ulei masline intr-o tigaie, punem ceapa si morcovul la calit. Cand ceapa devine transparenta, adaugam carnea tocata. Amestecam cu legumele si lasam sa se rumeneasca....

Empanadas cu branza si marar

In Aperitive / Garnituri la 9 Oct 2013

Intr-un castron, punem faina si untul taiat cubulete. Incepem sa framantam usor cu mana, pana ce se amesteca bine untul cu faina, adaugam ouale si sare. Framantam iar pana obtinem un aluat elastic. Il dam un pic la frigider, timp in care pregatim umplutura. Faramitam intr-un castron branza de...

Placinta sarata cu telemea si masline

In Aperitive / Garnituri la 26 Aug 2013

Intr-un castron, punem branza si cu ajutorul unei furculite, o faramitam grosier. Adaugam iaurtul, ouale, si amestecam bine. Adaugam maslinele pe care le feliem si presaram oregano si boia iute. La sfarsit adaugam putin ulei masline si amestecam toata compozitia. Pornim cuptorul si pregatim o...

Tarta aperitiv cu dovlecel

In Aperitive / Garnituri la 14 Aug 2013

Dovlecelul se spala, se curata la capete si se da pe razatoarea cu ochiuri mari. Morcovul se curata, se spala si se da pe razatoarea cu ochiuri mici. Maslinele se taie transversal  in jumatate. Telemeaua se rade si ea. Preincalzim  cuptorul. Intr-un castron, punem dovlecelul si...

Lipii umplute

In Aperitive / Garnituri la 18 Iul 2013

Lipii Intr-un castron, am cernut faina, am adaugat bicarbonatul si uleiul de masline. Am amestecat si am adaugat putin cate putin apa. Am obtinut un aluat pe care l-am framantat cateva minute. Am impartit aluatul in 3 bucati si am intins 3 foi rotunde si foarte subtiri. Le-am copt intr-o...

Snitele de soia la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 30 Iun 2013

Feliile de soia le punem la fiert in apa, cu putina sare si 2 lg ulei masline. Se fierb cam 15-20 min. Dupa ce s-au fiert, le scoatem si le lasam la scurs. intr-un castron, batem cele doua oua cu un praf de sare. Separat, intr-un alt castron, turnam pesmetul pe care il amestecam cu praf de...

Chec aperitiv cu spanac

In Aperitive / Garnituri la 9 Mai 2013

Am spalat spanacul frunza cu frunza, apoi l-am oparit cateva minute. L-am scurs de apa, l-am lasat un pic sa se raceasca si apoi l-am tocat mai mare.  Intr-o tigaie, am  pus untul la topit, apoi am sotat cateva minute spanacul tocat, am adaugat sare si piper, am mai lasat cateva...

Omleta "simfonia culorilor"

In Aperitive / Garnituri la 25 Apr 2013

Am spalat si curatat legumele si mararul. Ceapa verde am tocat-o bucatele mai mari, rosia la fel, mararul verde l-am tocat marunt, iar dovlecelul l-am taiat felii subtiri. Casul l-am taiat cubulete. Mararul verde tocat proaspat miroase atat de frumos.... Am pus 3 oua intr-un castron si le-am...

Pasta de cartofi cu ou si ceapa verde

In Aperitive / Garnituri la 13 Feb 2013

Cartofii se curata si se spala. Se pun la fiert (eu i-am facut la aburi).  Ouale se fierb nu foarte tari. Dupa ce se fierb, se lasa sa se raceasca, se curata si se taie cubulete. Ceapa se spala si se taie rondele subtiri. Ardeiul rosu se spala si se taie cubulete. Dupa ce s-au...

Afisate 1 - 30 din 41 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Taur

Auzi ceva ce nu ar trebui si habar nu ai daca trebuie sa spui ceva sau sa taci si sa te faci ca nu ai inteles despre ce este vorba.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]