Aperitiv placinte cu telemea

de laura_n in Aperitive / Garnituri, 11 Iun 2018 | 1418 vizualizari

 

Se stie ca sunt fan saraturi si ca le prefer in defavoarea dulciurilor.
Astazi va aduc o reteta de placinte cu aluat de casa, fara drojdie, extraordinar de gustos. M-am bucurat sa aflu de la cei care au incercat deja reteta, ca au fost tare incantati de reusita.
O reteta simpla si gustoasa, perfecta pentru un picnic al bucatarasilor! 
 

 

INGREDIENTE

  • aluat:
  • 100 gr unt
  • 300 gr smântână grasă (30%)
  • 2 ouă de găină
  • 50 gr telemea
  • 500 gr făină de grâu (+/-50 gr)
  • umplutura:
  • 400 gr telemea de capră
  • 200 gr ricotta
  • 100 gr smântână
  • 1 ou de găină
  • 1 leg mărar verde
  • 2 lg griș
  • pt. uns:
  • 1 ou de găină
  • opțional:
  • susan/ mac
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv placinte cu telemea:

Untul rece se taie cubulețe. Se pune într-un castron, se adaugă smântâna rece, ouăle și se frământă ușor. Se adaugă telemeaua rasă și făina. Se frământă bine până se omogenizează și se obține un aluat nelipicios. Se pune în folie alimentară și se pune în frigider pentru câteva ore. Eu l-am lăsat până a doua zi.


Umplutura se pregătește astfel: într-un alt castron, se fărâmițează bine telemeaua (se poate rade), se adaugă ricotta și smântâna. Se amestecă energic cu un tel, se adaugă oul. Se încorporează, apoi se adaugă grișul. Se amestecă.

Mărarul se spală bine, se toacă mărunt și se adaugă în compoziția de brânză, amestecând puțin să se distribuie uniform. Compoziția de brânză se pune la rece, în frigider, pentru câteva ore. Eu am lăsat-o până a doua azi, acoperită cu un capac.


După ce au stat la rece, și aluatul și umplutura se scot.

Pe un blat înfăinat, se întinde jumătate din aluat (restul se pune înapoi la rece).

Se decupează cercuri din aluat. Eu am folosit o presă pentru paste. Merge și manual.

În mijlocul fiecărui disc de aluat se așază o lingură cu brânză, se întinde puțin, apoi se presează marginile. Se așază fiecare plăcintă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Se procedează la fel și cu restul de aluat.

Plăcintele se ung cu ouă bătut (eu am folosit oul întreg, nu numai gălbenușul) și se pun la frigider o jumătate de oră.

În acest timp, pornim cuptorul, la 160 grade C (cuptor electric)-180 grade C la cuptorul cu gaz.


După ce au stat la rece, plăcintele se pun în cuptorul preîncălzit, la temperaturile specificate mai sus, eu am folosit funcția de coacere sus-jos, timp de 25 minute.

Se scot când devin rumene și lasă la temperat.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv placinte cu telemea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 25 %
999.99 lei
749.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

xana 1

14.06.2018, 13:30

Minunate! O sa incerc si eu aluatul

elucubratiiculinare 1

16.06.2018, 09:05

ce bunatati

mirela0911 1

17.06.2018, 16:39

As servi si eu, data viitoare sa faci fara marar! Super delicioase!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Ina

Ina 7

7730 puncte

Panacris

6719 puncte

lucy2002

5001 puncte

Rocsi

4939 puncte

gaby_duceag

3129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cum se curata legumele coapte
  • 13

    MA

  • 14

    MI

  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Castraveti umpluti