Tarta cu branza de capra

de katty in Aperitive / Garnituri, 18 Mar 2015 | 1087 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • aluat din 140 gr unt,280 gr faina,sare,1 ou,2 linguri apa rece
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri unt
  • 2 linguri faina
  • 1 lingurita busuioc uscat
  • 1/2 lingurita cimbru uscat
  • 180 ml lapte
  • sare
  • piper negru macinat
  • 3 oua
  • 200 gr branza de capra
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu branza de capra:

Pentru aluatul fraged cerneti faina intr-un castron ,faceti o adancitura si puneti untul taiat bucatele si sarea.Framantati pana obtineti un aluat sfaramicios.Bateti oul cu o lingura apa rece si turnati peste aluat .Framantati rapid un aluat elastic.Daca este nevoie mai adaugati 1-2 linguri de apa rece.Inveliti aluatul in folie de plastic si dati-l la rece pentru cel putin o ora.

Incingeti cuptorul la 200 de grade.Ungeti forma de tarta cu unt.Intindeti aluatul cu sucitorul si puneti-l in forma ,ridicandu-l si pe marginile formei .Intepati-l cu furculita si dati-l la cuptor 10 minute.Curatati usturoiul si tocati-l marunt .


Caliti-l cateva secunde in untul topit.Adaugati faina ,amestecati ,apoi turnati laptele ,amestecand continuu.Puneti busuiocul ,cimbru sare ,piper.Lasati sa fiarba cateva minute ,pana se ingroase.Dati jos ,lasati sa se racoreasca apoi adaugati galbenusurile .Bateti albusurile spuma tare cu un praf de sare si adaugati cu grija la amestecul cu galbenusuri .Scoateti tarta din cuptor ,reduceti usor focul ,presarati deasupra branza sfaramata si turnati amestecul de oua.Dati la cuptor pana devine aurie.Serviti tarta calda.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu branza de capra" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Vacuum Blender HB300SV

- 370 lei
2499.99 lei
2129.99 lei

COMENTARII (10)

Teo 1

18.03.2015, 21:33

Branza de capra e secretul longevitatii!

Rocsi 1

18.03.2015, 22:17

mirela0911 1

19.03.2015, 15:19

Ce buna e!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert musuroi de cartita
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!