Tarta de cartofi cu oua ochiuri

de Valclaudia in Aperitive / Garnituri, 2 Ian 2014 | 4838 vizualizari

 

gustoasa si satioasa.....

 

INGREDIENTE

  • cca 500-600 gr cartofi fierti in coaja
  • 1 ceapa marisoara data pe razatoare si stoarsa de zeama
  • putina margarina pentru uns tava termorezistenta
  • 1-2 linguri de pesmet
  • condimente: sare, piper, ienibahar macinat, marar uscat, busuioc uscat, putina vegeta (dupa gust)
  • 8 oua
  • cascaval ras
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta de cartofi cu oua ochiuri:

Fierben cartofii in coaja, ii curatam si ii dam pe razatoare.

Spargem un ou peste cartofii rasi, adaugam ceapa data pe razatoare si scursa de zeama, condimentele preferate dupa gust, amestecam toate aceste ingrediente foarte bine sa se intrepatrunda aromele.

Ungem o tava termorezistenta cu margarina, apoi presaram putin pesmet.

Punem amestecul obtinut in tava, il nivelam usor cu lingura, apoi formam tot cu lingura 7 "gropi" in care vom sparge cate un ou, peste care vom presara putina vegeta.

Dam tava la cuptor (preincalzit), la temperatura moderata pana incep sa se coaguleze ouale.

Scoatem tava, presaram cascaval ras si mai dam tarta la cuptor pana se rumeneste frumos.

Pofta buna!

 

 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta de cartofi cu oua ochiuri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

DIANA B 1

03.01.2014, 12:25

Da , asa ceva as incerca

laura_n 1

03.01.2014, 18:13

ce misto este! biig like!

roxana_simona 1

04.01.2014, 01:08

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Rux

Rux 9

12420 puncte

oanapl

8690 puncte

Rocsi

8420 puncte

Constelatialeu

7600 puncte

mihaelar63

5970 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Somon cu sos aioli in pergament
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!