Tarta cu dovleac si gogosari

de mirela0911 in Aperitive / Garnituri, 18 Sep 2011 | 5359 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pt. aluat:

  • 200g faina
  • 100g unt
  • un praf de sare
  • 3 lg apa rece

Pt. umplutura:

  • 1 dovlecel
  • 2 gogosari
  • 3 catei de usturoi
  • 2 lg ulei masline
  • 5 frunze de busuioc
  • 200g branza sarata
  • 2 oua
  • 5 lg smantana
  • sare, piper dupa gust
  • rosii cherry pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu dovleac si gogosari:

Pentru aluat, se amesteca faina cu sarea si untul rece taiat cubulete. Se adauga si apa si se framanta un aluat omogen. Se inveleste in folie alimentara si se da la rece pentru o jumatate de ora.

Pentru umplutura: se curata dovleacul de coaja si de seminte si se taie cubulete. La fel se procedeaza si cu gogosarii, se curata de cotor si seminte si se taie apoi cubulete. Intr-o tigaie se pune uleiul la incins si se adauga dovleacul si gogosarii si se lasa la calit pana se inmoaie, adaugand si putina sare. La final se adauga usturoiul taiat feliute. si se mai condimenteaza cu sare si piper dupa gust.

Aluatul se intinde si se imbraca cu el o forma de tarta, ridicand si pe margini. Se inteapa cu o furculita si se da la cuptor pentru cca 10-15 minute. Se scoate din cuptor si se rastoarna peste aluat amestecul de dovleac cu gogosari, deasupra se presara branza rasa si busuiocul taiat marunt.

Ouale se bat bine cu smantana, se mai adauga putina sare dupa gust si se toarna peste restul. Se aseaza rosiile cherry deasupra si se da la cuptor pentru aprox. 30-40 minute. 

Se serveste calda sau rece. Pofta buna!


Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu dovleac si gogosari" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

mirela0911 1

20.09.2011, 13:47

Ruxy multumesc, chiar ma gandeam ca ar trebui sa le dau ceva pentru imunitate

mirela0911 1

20.09.2011, 13:48

Dia sper si eu sa fie bine

mirela0911 1

20.09.2011, 13:48

Gina multumesc

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Dovlecei umpluţi cu brânză