Placinta cu spanac si branzeturi

de laura_n in Aperitive / Garnituri, 25 Feb 2016 | 1935 vizualizari

 

Ca ador spanacul si combinatia de spanac cu branza, se stie. Ca ma mai joc cu aluaturile, se stie si asta. Dar ca mi-am facut placinta asta special pentru mine si au mancat si Teo si piticii, asta nu se mai stie :)))) dar va spun eu ca asa e :P
 

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat
  • 400 gr faina
  • 1 cana lapte
  • 20 gr drojdie proaspata
  • 100 ml ulei
  • 1 lgta sare
  • 1 lgta zahar
  • umplutura
  • 150 gr telemea de capra
  • 150 gr cascaval
  • piper
  • 100 gr baby spanac
  • 1 morcov
  • ulei de masline
  • 1 leg marar
  • un ou pt uns
  • susan
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu spanac si branzeturi:

Aluatul este unul simplu, ca de paine.


Cernem faina intr-un castron impreuna cu sarea. Facem un locas.


Incalzim laptele usor, sfaramam drojdia in el, adaugam un praf sare si o lingurita zahar. Cand maiaua se umfla, o turnam usor in locasul din faina. Adaugam jumatate din cantitatea de ulei si amestecam cu o lingura de lemn, apoi incepem sa framantam cu mana, incorporand treptat si restul de ulei. Daca mai e nevoie, adaugam faina. Framantam pana devine elastic, acoperim cu un stergar curat si lasam la dospit jumatate de ora.


Intre timp, pregatim umplutura. Curatam morcovul, il radem marunt. Spanacul il spalam si il lasam sa se scurga.


Incingem o tigaie/ vas cu putin ulei de masline, adaugam morcovul, apoi si spanacul scurs. Adaugam un praf de sare, lasam 2 minute cat sa devina culoarea mai vie, apoi dam deoparte si lasam sa se tempereze. Radem cascavalul, faramitam cu mana telemeaua.


Scoatem aluatul si oprim o parte din care sa facem niste bride. Intindem alautul pe blatul umezit cu putin ulei. Pregatim o tava de copt, eu am folosit una de tarta. Intindem si asezam aluatul in forma. Adaugam spanacul calit, faramitam telemeaua, adaugam mararul tocat marunt si cascavalul ras. Asezam cateva fasii de aluat, ungem cu ou batut si presaram un praf de sare grunjoasa si susan. Lasam 5 minute sa se mai umfle un pic aluatul.


Punem la copt in cuptorul preincalzit, la foc iute, timp de 20 - 30 minute, pana devine pufoasa si rumena.


Scoatem din cuptor, lasam la temperat, apoi servim cu un praf de piper negru si o sana sau un iaurt acrisor.


Ador astfel de preparate!

 

TIPS-URI

1

daca telemeaua este foarte sarata, nu mai adaugati sare multa peste spanac sau pe deasupra placintei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu spanac si branzeturi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

CameliaR 1

26.02.2016, 18:41

Delicioasa!

Rocsi 1

26.02.2016, 20:23

elucubratiiculinare 1

28.02.2016, 17:59

preferata mea

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Rocsi

4287 puncte

RODIMUR

3855 puncte

Rahela Velicu

3290 puncte

mirela0911

3167 puncte

 Adi

3093 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pancakes cu branza de vaci, fructe uscate si miere

de Rocsi 9

la 18:20

Prajitura belea....de buna

ieri la 17:32

Ciuperci umplute cu bulgur

de Rocsi 9

pe 13.06 la 20:38

RETETA RECOMANDATA
Mazare cu piure de cartofi la cuptor