Bulzul Godina

de laura_n in Aperitive / Garnituri, 28 Feb 2016 | 1032 vizualizari

 

Nu ascund faptul ca am fost extrem de entuziasmata de aceasta provocare, acest concurs. Mie mi se pare de senzatie, in general, ma atrag provocarile oarecum iesite din tipare, astfel incat, am pregatit cu dedicatie speciala acest bulz.
De ce bulz? Fiindca mi-a inspirat cam acele atribute pe care le vad eu in Marian Godina.
Un preparat simplu, (exact ca el, un om simplu, obisnuit), cu gust, cu traditie, si totusi reinventat prin modalitatea de pregatire, cu atingeri picante (o boia iute vinovata), capabil "sa  bata" preparate, sa zicem, superioare, exclusiviste.
Intr-un cuvant, un bulz indraznet si de nerefuzat!
 

 

INGREDIENTE

  • pt mamaliguta
  • 200 gr malai
  • un praf sare
  • apa
  • 100 gr parmezan
  • 100 gr branza cheddar
  • 100 gr branza de burduf
  • patrunjel verde
  • 30 gr bilute mozzarella
  • 1 carnat afumat de casa
  • 200 gr bacon cuburi
  • 4-5 ciuperci
  • paprika afumata iute
  • sare
  • 3 oua
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bulzul Godina:

Pregatim mai intai mamaliguta. Punem la fiert, un vas cu apa, un praf de sare. Cand incepe sa fiarba (exact ca prietenul nostru Godina:))))), incepem sa adaugam malaiul, amestecand energic cu un tel, ca sa nu faca mici cocoloase. Lasam sa fiarba bine, iar spre final, luam de pe foc, si adaugam parmeza ras, cheddar ras, un fir de cimbru si patrunjel tocat marunt. Amestecam bine, bine. Presaram cateva fire de branza de burduf, ca un simbol de traditie.


Pregatim vasul in care vom turna mamaliguta. Asazam la baza o biluta de mozzarella tavalita prin parmezan, turnam mamaliguta fierbinte deasupra.


Prajim rapid in ulei cateva oua, apoi le scoatem si le asezam in mijlocul fiecarui bulzisor.


Calim la foc iute ciupercile, baconul si carnatul afumat taiat rondele. Spre final, adaugam un vrf de cutit de paprika naravasa. Amestecam si apoi borduram bulzisoarele.


Mai adaugam cateva firisoare de parmezan deasupra ousoarelor, stingem musai cu niste muraturi de la butoi si servim.


Bun de-ti vine sa-i bati pe toti! Sau sa te bati cu toti! :)))))


 

TIPS-URI

1

sa faceti macar doua portii de persoana, altfel va luati la bataie :)))))

2

musai cu muraturi :)))

Daca ti-a placut reteta noastra "Bulzul Godina" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

anca_rm 1

02.03.2016, 13:31

e wow, mancare adevarat

AleSara 1

03.03.2016, 23:52

Cine ma pune oare sa ma uit la astfel de bunatati la o ora atat de tarzie?? :S Arata demential

noiinbucatarie 1

14.03.2016, 21:30

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert musuroi de cartita
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!