Bulzul Godina

de laura_n in Aperitive / Garnituri, 28 Feb 2016 | 1180 vizualizari

 

Nu ascund faptul ca am fost extrem de entuziasmata de aceasta provocare, acest concurs. Mie mi se pare de senzatie, in general, ma atrag provocarile oarecum iesite din tipare, astfel incat, am pregatit cu dedicatie speciala acest bulz.
De ce bulz? Fiindca mi-a inspirat cam acele atribute pe care le vad eu in Marian Godina.
Un preparat simplu, (exact ca el, un om simplu, obisnuit), cu gust, cu traditie, si totusi reinventat prin modalitatea de pregatire, cu atingeri picante (o boia iute vinovata), capabil "sa  bata" preparate, sa zicem, superioare, exclusiviste.
Intr-un cuvant, un bulz indraznet si de nerefuzat!
 

 

INGREDIENTE

  • pt mamaliguta
  • 200 gr malai
  • un praf sare
  • apa
  • 100 gr parmezan
  • 100 gr branza cheddar
  • 100 gr branza de burduf
  • patrunjel verde
  • 30 gr bilute mozzarella
  • 1 carnat afumat de casa
  • 200 gr bacon cuburi
  • 4-5 ciuperci
  • paprika afumata iute
  • sare
  • 3 oua
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bulzul Godina:

Pregatim mai intai mamaliguta. Punem la fiert, un vas cu apa, un praf de sare. Cand incepe sa fiarba (exact ca prietenul nostru Godina:))))), incepem sa adaugam malaiul, amestecand energic cu un tel, ca sa nu faca mici cocoloase. Lasam sa fiarba bine, iar spre final, luam de pe foc, si adaugam parmeza ras, cheddar ras, un fir de cimbru si patrunjel tocat marunt. Amestecam bine, bine. Presaram cateva fire de branza de burduf, ca un simbol de traditie.


Pregatim vasul in care vom turna mamaliguta. Asazam la baza o biluta de mozzarella tavalita prin parmezan, turnam mamaliguta fierbinte deasupra.


Prajim rapid in ulei cateva oua, apoi le scoatem si le asezam in mijlocul fiecarui bulzisor.


Calim la foc iute ciupercile, baconul si carnatul afumat taiat rondele. Spre final, adaugam un vrf de cutit de paprika naravasa. Amestecam si apoi borduram bulzisoarele.


Mai adaugam cateva firisoare de parmezan deasupra ousoarelor, stingem musai cu niste muraturi de la butoi si servim.


Bun de-ti vine sa-i bati pe toti! Sau sa te bati cu toti! :)))))


 

TIPS-URI

1

sa faceti macar doua portii de persoana, altfel va luati la bataie :)))))

2

musai cu muraturi :)))

Daca ti-a placut reteta noastra "Bulzul Godina" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

anca_rm 1

02.03.2016, 13:31

e wow, mancare adevarat

AleSara 1

03.03.2016, 23:52

Cine ma pune oare sa ma uit la astfel de bunatati la o ora atat de tarzie?? :S Arata demential

noiinbucatarie 1

14.03.2016, 21:30

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de pui cu smântână și găluște de făină

de RODIMUR 4

ieri la 22:56

Prăjitură din albuşuri,cu vişine

ieri la 19:46

Aperitiv de post: Roșii umplute cu salată de vinete

de RODIMUR 4

ieri la 14:31

Gogoșari feliați în oțet

de RODIMUR 4

ieri la 12:23

RETETA RECOMANDATA
Bulz ciobanesc