Platica lui Godina

de mihaelar63 in Peste, 8 Mar 2016 | 1008 vizualizari

 

M-am gandit sa-i prepar sugubatului nostru politist Godina un peste proaspat la cuptor . Picant si savuros cum sunt scrierile cotidieno -rutiere ale brasoveanului nostru . Si sa nu stea ca pestele pe uscat ,servim cate un pahar din vinul casei ,un alb demi-sec, amestec Feteasca regala cu Sauvignon Blanc .
 

 

INGREDIENTE

  • 2 kg platica proaspata [ curatata si eviscerata ]
  • 1 kg cartofi
  • 300 gr rosii cherry
  • 200 gr cascaval afumat
  • 100 ml ulei masline
  • ulei pentru prajit cartofii
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 lingurita pudra ghimbir
  • 1 lingurita usturoi granulat
  • 1 lingurita fulgi chilli
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Platica lui Godina:


  1. Platica curatata si eviscerata se spala bine cu apa rece .

  2. Increstati platica pe ambele parti la distanata de cate doua degete (pentru a se condimenta mai uniform) .

  3. Sarati si condimentati pestele cu ghimbir , usturoi si chilli . Nu uitati sa condimentati platica si pe interior . Stropiti cu ulei de masline si lasati sa stea la rece minimum 2 ore .

  4. Curatati , spalati si feliati cartofii pregatindu-ii pentru prajire . Lasati cartofii sa stea in apa rece .

  5. Spalati si feliati rosiile .

  6. Spalati si tocati ceapa verde pe care o inabusiti in putin ulei . Sarati si condimentati ceapa cu ghimbir si chilli .

  7. Acest amestec se introduce in interiorul platicii .

  8. Platica se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt .

  9. Din loc in loc deasupra pestelui se aseaza felii de rosii cherry .

  10. Dati tava la cuptor ,la 220 grade timp de 40 minute .

  11. Se poate pune cate 50 ml apa din cand in cand pe fundul tavii ,ca sa nu se arda .

  12. Daca pestele este rumen si crocant este gata .

  13. Scoateti pestele afara si asezati din loc in loc felii de cascaval afumat .

  14. Decorati deasupra cu felii de rosii proaspete .Pulverizati usor , ulei de masline .

  15. Dati din nou la cuptor 5-10 minute sa se gratineze .

  16. Intre timp se scurg cartofii feliati de apa , se tamponeaza cu un servet curat de bucatarie .Prajiti cartofii in ulei incins pana devin rumeni .

  17. Serviti platica lui Godina cu garnitura si salata preferata preferata . Noi am dorit cartofi prajiti si salata de varza alba cu varza rosie .

  18. Nu uitati vinul ab sec sau demi-sec !!!

  19. Pofta buna !!!

 

TIPS-URI

1

Increstati pestele pe partile cu piele din loc in loc , astfel se va condimenta mai uniform .Nu uitati sa condimentati platica si pe interior .

2

Servetele de bucatrie, in special cele folosite la tamponarea alimentelor nu se spala cu parfumant suplimentar.Se limpezesc bine pentru ca alimentele sa nu capete gust strain , nespecific .

Daca ti-a placut reteta noastra "Platica lui Godina" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (36)

mihaelar63 1

14.03.2016, 23:44

Dantes <,Multumesc

mihaelar63 1

14.03.2016, 23:45

Catalina , multumesc

mihaelar63 1

14.03.2016, 23:45

Mirela

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Icre cu iaurt Godina