Minitarte cu crema de branza si jeleu de legume

de laura_n in Aperitive / Garnituri, 23 Feb 2015 | 1566 vizualizari

 

Fragede, cremoase, de efect pentru o masa festiva, aceste minitarte aperitiv se fac usor si din ingrediente necostisitoare

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat
  • 200 gr faina
  • 1 praf de sare
  • 2 linguri untura
  • 50 gr unt moale
  • 1 ou de gaina
  • chimen si nucsoara macinate
  • pentru umplutura
  • 500 gr branza de vaci (preferabil de tara)
  • 1 cub unt (aproximativ 50 gr)
  • 3-4 linguri smantana grasa (preferabil de tara)
  • sare
  • pentru jeleu
  • 1 morcov mai marisor
  • 1 sfecla rosie
  • 1 castravete
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita amidon
  • 50 ml apa
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Minitarte cu crema de branza si jeleu de legume:

Mai intai, pregatim ingredientele si formele in care vom coace tartele.

Intr-un castron, cernem faina cu un praf de sare si condimentele. Adaugam untul si untura si amestecam cu o lingura, presand bine untul ca sa se distribuie. Cand aluatul devine faramicios, adaugam oul batut si amestecam cat sa se incorporeze, apoi incepem sa framantam cu mana. Daca e necesar, adaugati un pic de faina, dar compozitia nu trebuie sa iasa tare. Dupa ce am framantat, ambalam aluatul intr-o folie alimentara si il dam la frigider.

Intr-un castron, punem branza de vaci, sare, smantana si un cub de unt. Cu ajutorul blenderului, mixam compozitia pana devine spumoasa. Vom obtine o crema de branza extrem de fina si de gustoasa. Dam la frigider.

Intr-un pahar cu apa, dizolvam 1 lingurita de amidon. Curatam legumele si le spalam. Taiem cuburi morcovul si sfecla si le gatim la aburi sau le fierbem pana devin moi. Nu le amestecati pentru ca avem nevoie de fiecare culoare. Vom mixa la blender fiecare leguma, apoi adaugam cate un pic din amidonul dizolvat.

Vom fierbe de rand cate un sos de morcov, sfecla, castravete, adaugam cate un praf de sare. Lasam compozitiile la racit.

Pornim cuptorul.

Scoatem din frigider aluatul, il intindem pe un blat infainat si taiem in functie de formele de copt pe care le avem. 

Le punem la copt, in cuptor,la foc mediu, aproximativ 30 minute, poate si mai putin. Nu trebuie rumenite foarte mult, trebuie sa ramana fragede.

Le scoatem si le lasam la racit.

Dupa ce s-au racit, le umplem cu crema de branza, le ornam cu jeleu de legume si se pun la rece pana in momentul servirii. 

 

 

TIPS-URI

1

Chimenul, nucsoara si untura fac ca minitartele sa fie extrem de gustoase si de fragede.

2

Se pot servi si de pe o zi pe alta daca mai raman, desigur, insa tineti cont ca sosul de legume va colora un pic crema de branza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Minitarte cu crema de branza si jeleu de legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

Rocsi 1

23.02.2015, 21:38

Ar fi grozave pentru un platou cu gustari!

tarasmariana 1

25.02.2015, 04:26

Ina 1

26.02.2015, 22:27

Ce bine arata!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Rux

Rux 9

12420 puncte

oanapl

8690 puncte

Rocsi

8420 puncte

Constelatialeu

7600 puncte

mihaelar63

5970 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro