Saleuri cu chimen

de dobrezaira in Aperitive / Garnituri, 4 Sep 2012 | 5699 vizualizari

 

Aceasta reteta o consider una din cele mai economice retete,veti vedea intra mai nimic, iar gustul e....mmmmm

 

INGREDIENTE

  • 1 cana untura (5 linguri)
  • 200 ml apa
  • 4 linguri otet
  • 1 bob de drojdie
  • 1 ou
  • faina cat cuprinde pentru o coca potrivita, nu prea vartoasa.
  • 1 cana cu untura amestecata cu o cana cu faina sa rezulte consistenta smantanii
  • sare,ou pentru uns,chimen
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saleuri cu chimen:

Amestecam intr-un vas untura (poate fi si osanza) cu oul, sare, otetul, apa si drojdia, adaugam faina, cam 500 gr. si framantam pana la omogenizare. Intindem coca intr-o foaie patrata, ungem cu jumatate din untura amestecata cu faina, impaturim in plic si o intindem cu sucitorul. Blatul de lucru trebuie sa fie infainat. Ungem din nou cu restul de untura, impachetam, intindem, rulam si dam la rece pentru o ora.


Din aluatul astfel pregatit intindem foi de 1 cm, ungem cu ou, presaram sare si chimen si dam la cuptor pana devin aurii. Ies multe saleuri si foarte fragede, veti vedea se vor desface in foi ca un foietaj normal la care muncesti mai mult si intra mult unt.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

acest aluat merge foarte bine si pentru pateuri cu branza, cu mere, etc.

2

Voi posta data viitoare si o placintica.

Daca ti-a placut reteta noastra "Saleuri cu chimen" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

adry88 1

06.09.2012, 12:00

ce imi mai plac

gaby_gabytza 1

09.09.2012, 22:22

MIUTA 1

17.09.2012, 17:39

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

ieri la 23:50

Pilaf cu legume

de RODIMUR 4

ieri la 22:46

Desert cu visine si iaurt

de GeorgiG 5

ieri la 20:43

RETETA RECOMANDATA
Saratele de sarbatoare cu susan si mac