Saleuri cu chimen

de dobrezaira in Aperitive / Garnituri, 4 Sep 2012 | 5867 vizualizari

 

Aceasta reteta o consider una din cele mai economice retete,veti vedea intra mai nimic, iar gustul e....mmmmm

 

INGREDIENTE

  • 1 cana untura (5 linguri)
  • 200 ml apa
  • 4 linguri otet
  • 1 bob de drojdie
  • 1 ou
  • faina cat cuprinde pentru o coca potrivita, nu prea vartoasa.
  • 1 cana cu untura amestecata cu o cana cu faina sa rezulte consistenta smantanii
  • sare,ou pentru uns,chimen
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saleuri cu chimen:

Amestecam intr-un vas untura (poate fi si osanza) cu oul, sare, otetul, apa si drojdia, adaugam faina, cam 500 gr. si framantam pana la omogenizare. Intindem coca intr-o foaie patrata, ungem cu jumatate din untura amestecata cu faina, impaturim in plic si o intindem cu sucitorul. Blatul de lucru trebuie sa fie infainat. Ungem din nou cu restul de untura, impachetam, intindem, rulam si dam la rece pentru o ora.


Din aluatul astfel pregatit intindem foi de 1 cm, ungem cu ou, presaram sare si chimen si dam la cuptor pana devin aurii. Ies multe saleuri si foarte fragede, veti vedea se vor desface in foi ca un foietaj normal la care muncesti mai mult si intra mult unt.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

acest aluat merge foarte bine si pentru pateuri cu branza, cu mere, etc.

2

Voi posta data viitoare si o placintica.

Daca ti-a placut reteta noastra "Saleuri cu chimen" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

adry88 1

06.09.2012, 12:00

ce imi mai plac

gaby_gabytza 1

09.09.2012, 22:22

MIUTA 1

17.09.2012, 17:39

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Supa cu zdrente-"Provocarea GastroArt"

de abetina 3

ieri la 22:19

Spice de grau cu carnaciori si cascaval

de Ancutsa 5

ieri la 21:19

Tarte si rozete cu branza, ierburi si marar

de Ancutsa 5

ieri la 21:11

Aripioare lipicioase cu cartofi

ieri la 19:53

Chiftele de vara cu ierburi de gradina

de Ancutsa 5

ieri la 19:47

RETETA RECOMANDATA
Saleuri