Aperitiv rulada de carne tocata cu legume si cascaval

de oanapl in Aperitive / Garnituri, 6 Sep 2021 | 9823 vizualizari

 

 retete de suflet
Această rețetă am pregătit-o cu drag pentru întâlnirea bucătărașilor de la Praid. 
Mandru mi-s bucataras! :X

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne tocată de porc în amestec cu vită
  • 1 ceapă medie tocată mărunt
  • 4-5 căței mari de usturoi sau 6-7 mai mici (zdrobiți)
  • sare
  • piper negru proaspat macinat
  • 2 lingurițe boia dulce sau iute (paprika)
  • 1 linguriță cimbru uscat
  • 2 ouă crude (mari)
  • 3 felii de pâine, înmuiate în apă și stoarse
  • -pentru umplutură:
  • 500 g legume congelate
  • 2 linguri de ulei + 1 bucățică de unt la final
  • sare
  • piper măcinat
  • 1-2 căței de usturoi
  • optional: verdeata - frunze tocata de patrunjel sau/si marar
  • In plus:
  • 80 g cașcaval ras fin
  • 1 lingură de ulei pentru uns hârtia de copt
  • 10 felii prosciutto
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv rulada de carne tocata cu legume si cascaval:

Mai întâi pregătești legumele sotate. Le gătești rapid într-o tigaie largă cu puțin ulei, la foc iute. Le asezonezi la final cu sare si piper și cu 1-2 cîței de usturoi, apoi le lași deoparte la răcorit.

Așezi carnea tocată într-un castron încăpător și o asezonezi bine cu sare, piper, cimbru și boia dulce. Adaugi și usturoiul zdrobit și ceapa tocată fin precum și ouăle crude. Frămânți totul cu mâna. Înmoi în apă 3 felii de pâine și le storci în palme, apoi le rupi bucățele mici și le adaugi în compoziția de carne tocată. 

Pui cuptorul la încins la 180 C. Tai o coală de hârtie de copt de vreo 70 cm x 33cm și o ungi bine cu ulei și răstorni carnea tocată pe ea. Cu ajutorul palmelor aplatizezi carnea în strat de cca. 1 – 1,5 cm sub forma unui dreptunghi de cca. 40 x 30 cm. Presari cașcavalul ras fin, el având rol de „legare și lipire” a legumelor de carnea tocată. Deasupra distribui și legumele sotate, în strat uniform înăa nu până la margine. Lași o bordură de 2 cm pe 3 laturi și una de vreo 5 la marginea superioară a foii de carne.

Cu ajutorul hârtiei de copt rulezi strâns chifteaua umplută, cât mai strâns. În final îndeși capetele de carne ale ruladei și așezi feliile de prosciutto deasupra, apoi o înfășori complet și strâns în hârtia de copt. Răsucești bine capetele hârtiei ca să stea închise.

Înfășori rulada în folie de aluminiu (peste cel de hartie) și o pui pe o tavă încăpătoare.
O coci 50 de minute la 180 C (cuptor preincins) după care desfaci folia și hârtia. Mărești temperatura cuptorului la 220 C și coci rulada alte 20-30 de minute, până s-a rumenit frumos.
După răcorirea completă o înfășori într-o folie curată de aluminiu și o dai la frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv rulada de carne tocata cu legume si cascaval" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Constelatialeu 1

12.09.2021, 22:13

oanapl 1

13.09.2021, 08:26

Vă mulțumesc pentru aprecieri!

Bunica 1

16.12.2021, 18:47

A fost o bunatate!Ce bine ca am gasit reteta!Uraaaaa!Aperitiv bun de sarbatori

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

ieri la 19:58

Reteta simpla de briose pufoase cu cacao

de laura_n 7

ieri la 16:39

Prajitura cu foi si gem de prune, o reteta gustoasa si buna

de laura_n 7

ieri la 16:17

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv rulada din carne tocata umpluta cu legume by Oanapl